malum tepişlerin hepsi benim,....
74050 altına düşüşlerin hepside yine benim,...
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
strateji öle, hünerli adam deyilim ben,....önce zararı göze alıyorum, zarar yazamassa bu göze aldığım zarar o taktirde kar oluyor,...
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
ama ne yalan söylüyüm, buraya kadar gelmişken 74050 den dönerse çok üzülürüm,...
![]()
Hocam tebrikler
şimdi gözlerinizi dört açın ve bundan sonra yazacaklarımı daha dikkatli okuyun
1.
bu kriz ortamı gelişmekte olan piyasalarla sınırlı kalmalı,..ve asla sp/dici ikilisine yansımamalı,....
bu 1.sabitimiz,.......yani bu iş bize ait kalmalı,...
sp ve dicide globdan sermaye çekenler ve waal streete vuranlar,....
bu dğer artışından çıktıkları pozu,......49 hafta sp disturb olacağından,...sp yi alamıyacaklarına göre bir yerden sonra lokal paralara ve bunların hisse stoklarına gelecekler,....
yani usd görece yüksekliğini sürdürürken pozlar lokal paralara faiz ve bir yerden sonra lokal ülke stoklarına ,....yönelecek
işte zamanda olan bu gecikme,...
sp için 49 hafta, lokal py tr için 43 hafta,...
ana py disturb özelliğinden dolayı, geçen buna pompalama demiştim,...yani kamyonun gaz pedalını düşünün öle bir şey,....
çoklu tepe ve çoklu dip özelliği taşıyacak,.....
yani bu saatte yüksek verilmeli, düşük alınmalı,...
çünkü borsaların dibi yoktur,....korkuyla yaşanmaz,.....
2.
işte bu genele,...TR özelini yaşamamalı,...yani mevcudun eğer değiştirilecekse değişimi halka bırakılmalı,..
kimse ayak dirememeli, kimse illa ben dememeli,...halk ne dediyse o olmalı, yoksa ne gelen yönetebilir ne giden,...
işte bu denklem geçen de aralarda dokundurdum,...
yukarıdaki sp saykılın dışındadır,......
ama halka kadar sp saykılın içindedir,....
1.e devam edersek,...
bu 74050 kırılışı,....70120 nominal dip desek,....
disturb gereği tepkilerini kuvvetli kurup, 43 hafta genelinde tekerrür düşüşlerini bu 70120 ye göre yapmalı,....
yoksa TL sini koruyamaz,...
işte bu iş, şu sıra bu günlerde belli olacak,...
gelişmekte olan ülkelerin farkı tl stoklarını koruyabilmekten geçer, bunun içinde yerli paradan kar vardır, yerli paradan ana sermaye vardır,....
işte geçen dediğim,....
tl graf yukarıda kalmış dediğim budur,....
şimdi bu manada MC bankın buraya kadar olan bölümde kriz yönetimi başarılı,....
21 ppk sı sonrasında
4 mil usd dolar boğasına verdi ve doyurdu,.....
28 ara ppk sında FED öncesi faiz artırdı ve dışsal şoka hazır olduğunu gösterdi,....ve beklemeye başladı FED i,...
beraber bekliyoruz şu sıralar,....
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri