17 agu yeni ay anlayan arap olsun.
niye anlayamazsın? Zaten belli hem trade range hem üçgen vari.
Tarihlerin düşmani trade üçgenlerdir.
Jelibon.
17 agu yeni ay anlayan arap olsun.
niye anlayamazsın? Zaten belli hem trade range hem üçgen vari.
Tarihlerin düşmani trade üçgenlerdir.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Huiden bakarsan işe 2 ağustos dip 17 ağustos tepe.
Huide son atakta tepe yenileme var.
Hatırlarsınız huinin eski etiketlerde E si sert aşağı yaparken altın kanal da tutunmuştu.
O zaman altın satışta göreceli güçlü kaldı.
Şimdi tepki ataklarında hui daha güçlü kalıyor altında daha güçsüz kalıyor.
Ay dönümünü huiye koyarsak 2 agu dip var, 17 agu 72 saattede tepe var.
Altıında 15 aguda yani 17 eksi 72 saatte dip var.
Şidmi önümüzdeki iki hafta bu trade range devammı edecek bakalım görelim.
Tradeden çok 15 gün alsa ya da satsa işi kılay olur.
Rangede kaldıkça üçgenledikçe tradei zor kılıyor.
Bu rangeler insana doğru giriş çıkışlarda büyük para kazandırır, ama tepeden alıp dipden satarsanda bus efer büyük para kaybettirir.
Bu range ve üçgen çözülene kadar uzak durmak en iyisi aslında.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Mesela sp de belirlemiştik taa aylar önce
ALTIN ARTAR DİYORLARDI,
NAH ARTAR DEMİŞTİK, ESSAH SP ARTAR DEMİŞTİK.
Bakın spde üçgen range mange yok, artıyor deviriyor ayıları, işi sadece nisan mayıs tepelerini geçmeye kaldı, geçerse 3 ekime artacak, geçemezse 3 ekime düşecek, o net.
Altın ise üçgende daralıyor, sp kolay altın zor oluyor.
Çünkü birinde trend var diğerinde yok.
Çok basit.
Jelibon.
günlükte net açık range ve üçgen.
Jelibon.
Altın öküzler için istenilen ise olmuş değildir.
Olmadıkça bulla geri dönüş wave 4 ün bittiğinden bahsedilemez.
Ne istiyorduk bull için?
Dolunayda dip yeni ayda tepe.
Dolunayda dip aldık evet ama yeni ayda tepe aldıkmı?
Yenş ayda yani 17 agu 72 saatte bütün son tepeleri geçtikmi?
Hayır.
O halde bulla dönüşden yani wave 4 ün bittiğinden kesin olarak emin olmamız mümkün değildir.
Ne zaman bu olacak dolunay dip olacak yeni ay tepe 15 gün satacak ve dolunay bir daha dip olacak bulla o zaman dönecek işte.
İşin pisi hui yaptı bunu, şimdi hui 15 gün satarsa ya da iki döngü daha alıp 4 dizdirirse bulla döner.
Bu farklılaşma işi zora sokuyor.
Jelibon.
usd haftalık.
jel.
Çok Uzman
HAFTALIK crude.
jel.
hUİ hAFTALIK.
jEL.
hui60dak.
jel.
altın günlük.
jel.
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri