dow teori.
jelibon.
dow teori.
jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Yukarıda şekil a da gözüktüğü üzere dow teori de tepeler bu şekilde olmamalıdır.
Her tepe dow da ve transportta uyumlu olmalıdır.
Görüldüğü üzere bir süredir yapılan tepeler de ikisi arasında uyuşmazlık var.
Oysa dow teoriye göre dow ve transport tepeleri birbirine dow teori konfirmasyonu vermek zorunda.
Konfirmasyon gelmezse yakın sürede sorun yaşar, uyumsuzluk yaşar.
Bunun için belli bir süre yoktur ama beklenti bir an evvel uyuma girmesi şeklindedir.
Aklınızın bir köşesinde olsun, bir düşüş olacaksa ve alternatif diğer iki sayım çalışacaksa sebebi bu olacaktır.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
O halde önümüzde iki engel var.
1. Papatyayı atlattık tepe yerine dip aldık, bradleyi de atlattık o da tepe gösterip beklenildiği gibi dolunayda dipleyip geçildi, sıra kala kala eski zirveyi geçmeye kaldı. Ya geçer ve rüştünü ispatlayıp 3 ekim yolunu açar olumlu olarak ya da geçemeyip 3 ekime düşer.
2. ikinci engel dow teori olayı 1. şık gerçekleşirken bunun konfirmasyonu da iyi olur, daha doğrsusu olmazsa olmazdır çünkü dow teori al ya da sat sinyalinin %90 üzerinde başarı oranı vardır. Ancak her tepede ya da dipde konfirmasyon gerekir.
Jelibon.
ECec yukarının ispatının tek yolu vardır, 1 mayıs tepesinin geçilmesidir.
Geçilir ise piyasa ilk etapta 14200-14500 hedefler.
Geçilmez ise bu D c düşüş gelir ve piyasa 11500 e düşer. O zaman bu tepe D b tepe dir.
Jelibon.
Bu sayımlar topicte var, yenilemiyorum, haftasonu yenileriz.
Jelibon.
ECec dalgası itkisel bir dalga değildir, ayular bu yüzden isyan içindedir, biz ise baştan beridir bunu itkisel ya da bir boğa sayımı olarak değilde Calderoya yada aşırı öküzlere isyan
ama yine de öküzlüğü zar zor tutarak alayından farkımızı hep ispatladık.
İşimiz zor dedik kanırta kanırta yapacaz dedik,
oluyor.
Her orta vade ala çıktığında orjinal sayım bu ECec sayımıdır.
Zaten aylardır bir kere orta vade sata çıkarken ertesi gün fiyat teyidi gelmemiş ve tekrar ala çıkmıştır sp.
Nasdaq ise al sat flat arasında 8-9 sinyalle sp ye destek vermemiş son halinde sattan flate ve ala bir gün arayla geçmiştir. Gerçi 2 ayda 8-9 sinyalin hemde çalışmayan 8-9 sinyalin pek bir önemi de yok.
Olsa olsa ikisi aldayken daha rahat bir al olurmu diye düşünmekten başka anlamı yoktur.
Denildiği gibi burada tek anahtar var ve tepe yenilemedir o anahtar başka bir şey değil.
Şimdi ECec her alda olduğumuzda ve aylardır spde flate ve sata çok az çıktığımıza göre buranın en ağırlıklı sayımıdır ve kritik tepe yenileme aşamasındarüşt ispatlamak zorunda oılan sayımdır.
Esas bunu altına bağlıycam.
EC ec bir yukarı sayımdır.
Altında wave 4 bir aşağı sayımdır. Bunu elliot bilmeyende biliyor artık.
Altında ve gümüşte wave 4 düşüş içinde d tepki beklenildiği gibi itkisiz şekilde ilerliyor altın uçmuyor kaçmıyor itmiyor. Hatta yatay bant atıyor. Bu da 4 de olduğumuzun kanıtı. Beklentimiz kanala gidişi c yukarı ile ama o kadar ağır aksak momentumsuz halde ki acaba daha zayıf bir d tepkidemiyizi akla getiriyor.
Arada ki farkı görüyorsunuz. Altın 1920 den 320 puan aşağıda iken dow jones 1333X den %1 aşağıda bile değil.
Elbette hepsi bir artarcılar altından pariteden endeks çıkarıcılar mafiş durumda.
Bunu E/D den kolayca anlarısınız. E7D nerde endeks nerde.
Dünyada tarafımdan yazılmış tek bir gerçek vardır, bir gün e ndeks düşerken dolar düşecektir.
Bugün ise E/D düşerken endeks bilinenin aksine düşmeyerek hepsi bircileri ıskarta etmiştir.
Neden?
Çok basit, nereyi devalüe edersen orada hiperenflasyon yaratırsın ve bu borsalara yarar. Son zamanlarda gördüğünüz E/D de devalüasyondur. Elbette Jelibonca da USD dolar endeks sayımıyla öngörülmüş bir harekettir.
Jelibon.
Bu hafta altın
Dirençler 1625-1633 ve 1644-1654.
Destekler 1599-1606 ve 1578-1588.
Tekrar 2 agu 72 saatler tepemi dipmi?
Bir sonraki ay dönümüne yönün anahtarı bu sorunun cevabıdır ve elbetteki ilk destekdir.
Jelibon.
Bugün Altın
Dirençler 1618-1628 ve 1642-1648.
Destekler 1598-1608 ve 1575-1585.
Jelibon.
Çok Uzman
Gümüş efendi aylardır 26.XX-28.XX arasında sürünmektedir.
27.70 pivottur. Kısa vadede üstü olumlu altı olumsuz.
Orta vade ayusaldır. Ancak 32 üstü kapannış bazında nötraldir.
Kısa Orta vade----28.60 üzeri ancak öküzseldir.
Yine kısa vade-----26.50-28 arasında nötraldir.
Bugün Gümüş
Dirençler 27.80-28.03 ve 28.30-28.50.
Destekler 27.45-27.65 ve 26.90-27.11.
Jelibon.
üstad sp aylık ta dirençteyiz.
ne diyorsunuz
vix bb altı ittiriyor amma heran dönebilirmiş gibi görüntü var
![]()
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِي BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
HASBİNALLAH VE NİMEL VEKİL.
HASBİNALLAHİ VE Nİ'MEN-NASİİR ĞURANEKE RABBENE VE İLEYKEL MASİİR
ANLAMI:''ALLAH NE GÜZEL VEKİLDİR;O BİZE YETER''
bizim için özgürlük ALLAH a kul ve köle olunca başlar
paylaştığım analiz ve yorumlar yatırım tavsiyesi değildir.
bir de rsı tepelerde uyuşmazlık var sp de
sanki altın yukarı sp ve endeksler aşağı görüntüsü var
tr de ise 64497 destek
aşağısı
63300......sayım değiştirir.abc ye dönerim yada c.3.3.1 dediğimi c.3.1 olarak değiştiririm
621xx dür c.3.1 in kritikosu olur
passat
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِي BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
HASBİNALLAH VE NİMEL VEKİL.
HASBİNALLAHİ VE Nİ'MEN-NASİİR ĞURANEKE RABBENE VE İLEYKEL MASİİR
ANLAMI:''ALLAH NE GÜZEL VEKİLDİR;O BİZE YETER''
bizim için özgürlük ALLAH a kul ve köle olunca başlar
paylaştığım analiz ve yorumlar yatırım tavsiyesi değildir.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri