bakın bernacke köpük arayıp bulamıyormuş, sormuşlar hale bakıyorum bulamıyorum diyormuş, hatta büyüteçle arıyormuş,...
neyi,
köpüğü,...
bakın bernacke köpük arayıp bulamıyormuş, sormuşlar hale bakıyorum bulamıyorum diyormuş, hatta büyüteçle arıyormuş,...
neyi,
köpüğü,...
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
oysa rasyo özelliği gereği, düşen xu100 e düşen sp mutlak satış olacaktı, ancak sp yukarı olunca destek şimdilik çalışıyor,..
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
hocam goldda haftasonu düşüş devam edecekmiş gibi, 1,419 u gördü şu an 22 de
polo dikkat edrsen ben gördüğümde 1444.x ti ve bu benim rakamdı paylaştım, diğer rakamlarıda sıraladım,
inin binin abicim bunda, % kaldıraç, yatayı 9 hafta verdik malum, bu piyasayı böyel bulamassınız, ...deli para toplarsınız, yön yok onda, daha doğrusu tek tarafa var,...
ama bant içinde yön yok,...bantı 1484.x-1406.x alacağız daha altında bekleyip 1248.x civarı lon açın , ama 1406.x kırımaz ise
hafatalar dolana kadar hep tarde edecekler,....
peki 1406.x altına nasıl gidebilir, dedk sık sık, stok yani sp dici ikilisi bir düşüş tezgahladıkları anda 1406.x altına gidebilir,...
zira güvensizlik elamanı olarak sırıtmamamalı,...mvzu bu e rakamlarda var, zamn da var,
macro kaynak ta var, gerisi artık kişinin becerisi bir noktada,
dediğim gibi benim ilgi alanım deyil, çarparsa yazıyorum ara sıra,...
ben gördüğümde 1444.x ti fiyatı ve bu sırayı bir daha verdim,...
bakın bundan önceki sıra
1582.x
1592.x
1601.x
1614.x idi, oda günlerce çalıştı, ve 1614.x te bastılar aşağı, zira stoğu altına yok ettiremezlerdi,...
1614.x üstünde buna giderdi durumlar, oysa bakın stok nereye geldi,...deyilmi goldu soyuyorlar yani, hem oynatıyorlar hem soyuyorlar, şimdi bu 800 olsa yine shortçu yine longçu bulur,...fark yapmaz, piyasası oluşmu bir kere ve %400 kaldıraç var,...çarkı felek rakamda deyilki burada bir defalık hareketlerde,...
oluş ve yokoluş,...
ama konu o deyil, konu bir regülasyon özelliği var macro ekonomi için,..
o nedenle bunda bir aşağı basış yapıldıktan sonra dönüyorlar global saykılı gavarnö ediyorlar, işte o gavarnö 1406.x se 1474.x ve 84.x aralığında şu anda,...regülasyon dediğim yani,..
ne yapmış basmış,...şimdi piyasasına oynatıyor,...
(buna 9 hafta ölçmüştük,...)
ama up terndi nerde global koncoktürün şu anda stokta, emiş bunda, sıkılan kim gold...yani mevcut değer artışını bu defa stokta yapıyorlar,...işte golddan çıkan para da bir noktada buna hizmet ediyor,...
stoğu düşürecek ne dedik iki şey,
gold ve dxy,..
gold tutsak olduğuna göre, stoğun süresi dolana kadar, yada stok balonlarında ürküp dxy ye geçişi bloke için zamn zamanda dxy regülasyonu yapar bu haliyle gold,
yada,...
dxy ne enflasyon regülatörü, çünkü para stoğun hizmetinde ve bu bol para durumu toplam talep üzerinden enflasyonu artırabilir, tetikleyebilir, öyleyse gold tehlikeli olduğundan ve gold kısmen kendi malı olmadığından yani kısmen denetimsiz olduğundan , dxy bu işi üstleniyor bu defa, o nedenle görece yüksek takılıyor şu anda,
işte zaman zaman stoğun çok yükseldi yerelerinde goldda giremeyen yatırımcı dxy ye yığılma yaparsa hemen alttan goldu salarsın ki hedef şaşsın talep çelişki yaşasın, kafalar karışsın,...
yada stok düşecekse toplu basarsın, ama önden mutlaka goldu gönderirsin, arkasından eş zamnlı stok ve dxy,...yi birlikte,...zira dxy sırıtmasın, yada stoğun düşmek için daha zamanı var anlamında
e kaç zamandır yazdık, kaç zamandır da bunlar yapılıyor,...
fark varmı yok,..böyle,..bakın çok önemli bilgiler bunlar,...
burada mesela bir zamn analiziniz varsa ki çok şükür, mevcut pozun üzerinde karar verebiliyorsunuz bu ilşkiler sayesinde,
örneğin ben pozumu artırmıyorum yada daha uygun zaman bekliyorum artırmak için gibi,....
ne sağlıyor cüzdan kontrolü,...
yoksa trade eder dururum,...
her gün uğraşılırmı bu işlerle,...
iyi haftalar cümleten,....
tek bildiğim manyak eder bu işler adamı,....
ya manyak, ya para manyağı,...
sonuçta ikiside manyak,....
elbette tutarsızlık vardır, ancak güfte ve bestesini yazabildiğim her iş bir analizin konusudur,....
diyelimki indikler kısmen tutarsız,... ama her ikisinide ayıya ve boğaya hapsetmişim,..mecbur tutarlılar artık
orta alan ise bir boşluk içinde,...şunun için:
çıkan bu saatte niye çıktığını bilmiyor artık,...düşüş bekliyen niye düşüş beklediğini,..
adamlar ise açılımdıkça açılımıyorlar,...hatta lımılıyorlar,...
işte bu beste ve güfteyi ben yazıyorum zaten, ama birde buradan yazıyım dedim,...
neyi besteyi ve güfteyi,...
alla, alla,....
şimdi yelpaze içine hapsolmuş longu temsilen mavi indik, kendi içinde yelpazede kalmak koşulu ile tarde edebilir, sakınca yok,...yelpaze genişledikçe zaten ölecek,...son ayakta satışta ancak, mavi üstüne atarsa kendini, işte yelpazede trade edebilir,...
keza short ayakta kırmızı indik,... aynı mantık,
fark:
ayıların yelpaze içinde kalışları short alırken, yelpaze dışına çıkışları long oluyor,...istediğim kadar bu ayıya yelpaze çizer içinde tutarım onu o ayrı dava,...şimdi protatip,...
malum biz alışılmamış analizler yapıyoruz,...
boğa 110-117 kabaca durmakta, 109225 bizde var o rakam zaten,...geçen hafta bolca bahsettik,...range ralli konularında,...117xxx buda zaten pijama sistem kanalında mevcut,...demekki duruş çizgiler için doğru,..
indikler ayrıca görüldüğü üzere tarde yapıyorlar,...anack kısmen tutarsızlık bölümünü bir izlemem gerekiyor,...hapsoluş analizi ise doğru bu belli,...yetrlide,...
bakalım ne yapacak bu iş,...
içinde bir katsayı var,...oyanadıkça gidip golda pariteye sıpsına eşeğine dicisine yapışıyor,....aynen bu şekilde bir manzara ile,....
başkaca bu kırmızını aldığı seviyeler yani o düzlükler zaman zaman destekte yapıyor ve günlük stoplarla uyumlu,...
trendler zaten uyumlu kaynak ta sorun yok,...
kalsın bir köşede bakalım ne etçek,...
enterasan ama,....
dönüştür trendleri,...manzara bu,..bullish o maviyi ve en yakın t line yi geçmeli yukarı,...
sağlık açısından iyi olur,...yelpaze içinde kalmalı,...
gece, gece ,...
cık,cık,...
enterasan ama,....
son şekil küçük farklarla budur,...fark suradan sadece short kale alınmıştır,...kale alınan shortun squaze bölümüdür, sıkışan kimdir yani short,...
öyleyse longun sohortu serbest bıraktığı alanlar ölçümüzdür,...
son aykta mavinin fiyat üzerine devrilmesi short anlamında olumsuzdur, tersine tavanda düz gitse idi bu daha olumlu olacaktı,...,
tam bunun tersinde short ayaktaki küçük seviye yükselişi bunu teyit eder niteliktedir ancak her iki kesimde bu manada yer buluş yani short fake bu analize göre 1110xx seviyesinden belli olacaktr, 111000-111100 arasından, bunun üstü kalış long devam yada long için tepe çalışması devam anlamındadır,...
indikatörlerde daha öncelere bakarsanız yarım kalış yoktur, hep tamdır,..şu anki durum ise yarım dır, dolayası ile bu bir yöne fiiling yapacaktır,...muhtemelen bahsettiğimiz üzere long tarafa doğru,...
burada iki şey,...
1.tepki çıkışı,
2.bu tepki çıkışına konu olacak seviye 111000-111100 seviyesi ve altına kırılmadıkça çıkışı düşünmek,
3. ise short için 111000-111100 seviyesi geçilmedikçe kalınmadıkça stop etmemek ,...
sonuçta durum indikler nedeni ile biraz daha longa yönelik avantajlı dursada yorum ve bundan mütevellit durum budur,...
long verilen seviyeleri ve mor t-line yi geçmelidir öncelikle,...short ta buna geçip geçmeyeceğine dikkat etmelidir,...
bu analizi kapatalım şimdi ve yok hükmünde sayalım,...butlan,....
sizin adınıza ben takip ederim onu,...
keh, keh,...
ama çok enterasan bir analiz bu,......
paylaştık öle diyelim,...
buda,
108950 tepesi geçildiğinden artık bu tepeye göre dağıtımı göstermekte,....milimetrik çalışmadım ancak milimetriğe yakın bu şekilde,...
aşağıda bir elmas var, o elmas üretimin yapıldığı yer, dolayısı ile bir realizasyon gelişirse buralara kadar vurabilir,... ve trend buna rağmen korunabilir,...
bu olursa dahi pro 13 hafta kalanı ile uyum arzeder,..
neyse yine kapatalim bu konuyu,..
yok hükmünde sayalım,....
ama enterasan yani netlik var,
et nerde döt nerde alenen belli,...
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri