...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
vade sonu yakın ama iki vade farkı +1000 puan, spot ile +1300 üwww bence..
Başarılı bir VOB çuyum.
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
BAKIN BURADADA YENİ YELPAZE İSTİYOR,
BUDA ÇOK BAŞARILI GİTTİ,
YEŞİLİN OTURMASINI MÜTEKAİP YENİSİNİ ÇİZERİM,
İLK REALİZEDE YEŞİL OTURACAKTIR,..
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
SHORT İÇİN BU KÖTÜ HABER,...
Neyse
iyi akşamlar bakalım,
yapacak bir şey yok,
allah uslandırsın diyelim,
Sayın indregandi çok teşekkür ederim desteğiniz için benimle birlikte siz de sıkıntılanıyorsunuz bunu hissediyorum.Belki de sizi bunaltıyorum hatta sıkıyor da olabilirm. Pozisyonda 1/2 yapmıstım ama anladım ki oda fazla biraz daha ayarlamaya calısacagım artık. Simdilik calling marja düşmedim. Umarım geri gelir de makul yerden cıkıp kurtulurum. Yalnız vade sonu yakın oldugu için bbu gerçekleşir mi gerçekleşmez mi bilemiyorum
iyi aksamlar cok tesekkürler sayın indragandi.
hayırlı akşamlar emegi gecenlere tşk
Alıntı:
deniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tüm kazançlar gitti vesselam, en azından zararda değilim
hocam kendine iyi kötü bir sitem bul yoksa yine eski günlerine dönersin bence..
bende burayı okuyunca Sami arkadaşımız gibi bişeyler yazma ihtiyacı hissettim..
Deniz kardeş bende bir kaç yıldır bu işle uğraşıyorum. bir kaç kez battım. ara verdim sermaye buldum yine battım... Sen ben ve bir çok kişi senin geçtiğin aşamalardan geçmiştir ve geçmeye de devam ediyor.. kimisi battı yeni bişeyler öğrendi daha sağlıklı götürüyor şimdi bu işi, kimisi kökten tövbe etti bıraktı.. kimisi de hala hatalarından ders almadan körü körüne bu işe devam ediyor..ben şimdi ise eskiye nazaran hatalardan ders alarak ufak ufak da olsa kazanmaya başladım.. Kimseye ders vermek haddime değil .. Sadece kendi yaşadığım tecrübelere dayanarak sana bir iki tavsiye söylemek isterim.
sermaye sende de anladığım kadarı ile kısıtlı vaziyette ve hemencecik eski zararları çıkarayım diye full veya yarısı ile oyuna giriyorsun..
burada veya başka yerde yazan indiragandi hocam da dahil kimse üzerine alınmasın lütfen.
İlk olarak sadece biri ya da birilerine dayanarak asla ve asla poz açma...Buradaki arkadaşlar iyi niyetli olarak bilgi birik tecrübelerine göre yorumlarını yapıyorlar.. Onlarla kendi doğruların buluşuyorsa ya da sana yeni bir pencere açıyorsa o bilgilerden yararlanırsın.. ama sadece ve sadece ona güvenerek poz açarsan yüzde 95 hüsrana uğrarsın.. Çünkü takip ettiğin kişiyle moda mod gitmeyebilirsin.. O kişi günlükçüdür full girer 200-300 puan karda bırakır.. O kişi geniş bir alan çizmiştir kendisine örneğin 10,000 puana kadar terse ayarlamıştır ona göre oynuyordur, sen 2000-3000 puanda margin yersin 10 binde sermayeyi tüketirsin.. Velhasıl o kişinin oynayış stili ile seninki farklıdır.. (örneğin indiragandi hocamın stili bu şekil sanırım..geniş yelpaze yayılıyor-sana uymayabilir). veya arkadaş sinyali söylemiştir sonra hastalanmıştır, interneti gitmiştir, acil bir toplantıya girmiştir, fiyatlar dediği noktadan çok farklı bir yere gelmiştir, buraya yazamamıştır ne yapacaksın??
ikinci olarak mutlaka ve mutlaka aç önüne bir grafik, bütün periyotlarda ortalamaları, indikatörleri vb. lerini incele, internetten bunların nasıl kullanıldığına dair bilgiler edin. bütün bu bilgileri harmanla.. sanal olarak grafın üzerinde oyna.. nerde neler nasıl dönüyor hissedersin, görürsün..
üçüncü olarak, teknik olarak kendini geliştirdikten sonra, kendine göre bir stil belirledikten sonra, asla ve yine asla o belirlediğin şablonun dışına duygusal olarak çıkma.. şurdan döner, burdan gider az daha sabredeyim 98 e iner diye bekliyorum gibi şeylerle kendi kendini ikna etmeye çalışma ..çünkü grafikler üzerinde sanal olarak çalıştığında görürsün kü şurdan dönmesi lazım dediğin yerden dönmemiştir.. yarın adamlar 98 üzerine bi 5000 puan daha gitse ne yapacaksın???grafiktke çalıştığın olmuyorsa olmamıştır. inat etme. illaki kolu bacağı kesecek duruma getirip, pozu kaderine terketme, duygusal olarak oynama.. yurt dışı çıkıyor diye çıkması gerekmiyor, düşüyor diye düşmeside gerekmez.. (nitekim geçen hafta yurt dışı çıkarken biz testere yaptık 2000 puanda)
son olarak konuyu bağlarsam, grafik çalışmadan , kendini bir şablona, bir kalıba oturtmadan, sadece duygusal olarak ve birilerini takip ederek oynamaya devam edersen sonuç çok net ve acımasız olur: BATARSIN...
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
yarın
100575 ağustos vade,
100975 ekim vade
günlük dirençler,
pembe altına sarkmış bütün indikatörler al konumunda,
kırmızı oklarla işaretlediğim bu indikatörlerin düzleşmesi bize iki şey söylüyor,...
1.yükseliş trendi yaklaşmakta, 100575 ağustos, 100975 ekimden belli olur,
2.buraya kadar,...düşüş trendi,
sonuç trend,...
yükseliş trendi veya düşüş trendi
digger indikatörlerin a penbe indikatöre karşı olan davranışlarını graftan takip edebilirsiniz,
takip ederseniz yukarıdaki yorum ortaya çıkar,...
zaten ppk dan belli olacağından, yarın ö/s herşey belli olmuş olur,..
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri