jelibon Nickli Üyeden Alıntı
Sp gün içinin tekrar geçmedi ama gün içi düşüğüde düşürmedi.
Burada 5 dalga yükseliş var, a ve c aşağı yukarı aynı puan. Bunun sadece a olma ihitmalide var 7 dalgada sayılabilir.
Olumsuzluk 1118-1120 ve 1114 atında olur. Cuma gün içi geçilirse 1136-1152 arasına gider ilk etapta. 1150 Ocak tepesi.
Yatay harketin ardından hareket 90 lık alım veya 90 lık satımda olabilir. Sert olacağını biliriz ama yön bilmeyiz.
Şimdi işin kolayı 1040 dan dönünce 1103-1107 ye geleceğini orayıda geçince buraya geleceğini kolayca bildik hatta 1105 den 1090 a çekilirken 1090 ı kırmazsa alım fırsatı dedim öyle oldu.
İşin zoru ise burası, burayı kısa vade değil orta vadede düşünmek gerekir.
Piyasa yapacak hareketi, biz buraya kadar 1040 dan girmesek 1050 den girsek 87 puan gördük cfdde.
Zaten belli noktada orta vadeli indikatörde bizi teyidledi.
Şimdi zor kısmındayız, burası beklenip görülecek nokta. O hareketi yapacak biz aynı yönde olacağız. Başka yapacak birşey yok.
Kanada yeni tepe yaparsa kodu TSX stock chartsda yani 123XX i geçerse Amerika'da 1150 yi görecek en az.
1136-1150-1170 takip edilecek yerler.
Tabii önce 1129-1131 arası.
TR ve Sensex gbi gelişmiştekilerin boğa piyasada olanları (gerçi sensex eski tepeden uzak, bizde dolar bazda eski tepeden uzak) hareketleri önceden yapıyorki KY kazanmasın. Bunu sadece seçime bağlamak yanlış çünkü Hindistanda seçim yoktu.
Bu hafta yurtdışı, sonrasının yönünü bize verecek.
Plan şu şekil:
1040 dan beri tek lhtimal vardı.
Burada iki ihtimal var.
Ya 1131 i direk geçecek.
Ya geri çekilecek. Bu ihtimal olursa geri çekilme yükselen dip yaparsa 1090-1107 arasında sonrası sürekli yukarı olur. Ayılar bundan korksun. Bu geri çekilme ihtimalinin dibi çok önemli kısaca.
Jelibon.
Evet sert hareket dedik oluyor yukarı yönlü.
Bundan sonrası zor trade.
1107-1136 arasında tepeler olsada yapılmış direnç yoktu.
Şimdi 1136, 1146, 1150 dirençler var.
Bakacağız.
Bu süreçte hiç short demedim ve hiç bir kayıp yok hep kar.
Short olunabilecek yerleri hep verdim hiçbirini kırmadık.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Yer imleri