Yukarıdaki cümle çok doğru...Günümüzde her lider birileri tarafından görevini yapması için oraya oturtulmuş birer aktördür......
Burada açıklanması gereken ''birileri'' kimdir? Bu birilerinin ülkemizdeki kolları ve taşeronları kimlerdir?
Borasada ve Vob'da bir gizli el ortaya çıktı. Bu işin kurtları bunu sezdi, borsa aleminde buna ''PALA'' dediler. Forumlarda PALA'yı sadece bizim borsamızda hareket eden bir oyuncu olarak algılayan bir çok katılımcı var. Fakat bu topiğin baş yazarı, dünya borsalarında eş zamanlı hareket ettiğini sürekli yazmaktadır.
Bu PALA'nın derdi borsada para kazanmak değildir. Bunun derdi, yönetmektir. Zaten parayı yüzyıllardır kendi basar. Felsefesi gereği, bunu yani yönetimi, parayı kontrol ederek yapmak ister.
Bir oyuncu daha var. Forumda bundan ilk kez von mises bahsetti. Bu konuda fazla açıklama yapmak istemiyorum. İşte ülkemizde ve dünyada gördüğümüz herşey bu iki oyuncu arasındaki mücadeleden ibarettir.
Dün, Abd Merkez Komutanı İran'ı tehdit etti. Forumun bütün katılımcıları bu haberi önemsediler. Seans odasına bununla ilgili bir yorum yazdım. Bu iki oyuncu arasındaki mücadele çok bariz bir şekilde İran'da gözümüzün önündedir.
Burada Pala kimi destekliyor? Diğer oyuncu kimi destekliyor? İran'daki aktörlerden biri Ahmedinecat, diğeri ise Musavi'dir.
Bir başka örnek daha vermek istiyorum. Eşi çarşaflı bir Türk olan Ürdün'lü bir diplomat, üstüne bağladığı bombaları patlatarak 8 CIA ajanının ölümene neden oldu (daha bir hafta olmadı). Dün ise bütün Tv kanallarında büyük bir Abd helikopterinin düşüş görüntüleri gösteriliyordu.
Bir taraf bir hamle yapıyor, karşı taraf cevap veriyor.
Akp, bir Global Sermaye projesidir. Global Sermaye ise PALA'dır. Tayyip Erdoğan'da PALA'nın desteğiyle iktidara geldi. 2007 yılına kadar bu böyle devam etti. O tarihte Pkk Aktütün saldırısını yaptı. İlk defa Tabur büyüklüğünde bir birlik basıldı ve 8 Türk Askeri esir alındı. Bu saldırıdan sonra Tayyip Erdoğan, Abd'ye gitti ve ekibiyle birlikte saf değiştirdi.Tayyip i oraya getirenler bu parayı soktular.
Böylece imf ile anlaşma yapılmadan buraya kadar gelindi.
Tayyip Erdoğan ve ekibi o tarihten bu yana Türkiye içinde TSK ile ittifak halindedir. Dışarıda ise PALA'nın rakibiyle ittifak halindedir.
Şimdilik bu kadar yazalım...
Yer imleri