Sayfa 22/161 İlkİlk ... 1220212223243272122 ... SonSon
1921 sonuçtan 253 ile 264 arası

Konu: Fikirler -> Sistemler

Teşekkür Teşekkür 
    18
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    43
    Toplam Teşekkür
    14 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı nyse-dj Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cevabiniz icin tesekkurler uzun olup yer kaplamasin diye alinti yapmadan cevabiniza ilskin birkac sey sormak istiyorum. su arkaya yaslanma kismi. trend takip etmek guzel ama trendin ozellikle ilk basi cok caydirici tuzaklarla dolu hatta bu son muhtesem trendde oldugu gibi her yani. sisteme uymak super ama yeni baslayanlar psikolojik olarak buyuk zarar tasiyanlar icin otomatik pilottan heran ayrilma (bundan sonra kapanir canim diyerek her cengelde cikma yada cikmama sabri)durumunu nasil astiniz. (biraz olmak yada olmamak gibi oldu ama kusura bakmayin)Aslinda dediginiz gibi kati disiplin olmadan buyuk karlar kucuk seylere donusuyor.
    Kendi adıma binary sinyalle aşmıştım.
    Sistemime neyi zerkedersem edeyim, sonuçta sadece 1-0 diye görünmesini sağladım grafikte.
    Bu görsel basitlik benim koşulsuz uymama büyük yarar sağladı.
    Ama bende yaradı. Başkasında ne olur açıkçası bilemiyorum.

Not: ımkb içindi bu dediğim. Vobda da aynı tarz gitmeyi hedefliyorum gerçi.

Not2: Soru bana değildi gerçi ancak durumdan vazife çıkararak yanıtladım. Kusura kalmayın.
    Konu shibumi tarafından (31.07.08 Saat 01:38 ) değiştirilmiştir.

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Geceleri trade yapıp da saat 00:03 de uyuyanlar için hep sistem ,makale olacak değil ya biraz da kendimize vakit ayıralım,Nefis bir country album...

http://rapidshare.com/files/13368908...To_Be_2008.rar
    Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    84
    Toplam Teşekkür
    54 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı shibumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki şöyle sorsam.
    Sadece 6000 YTL niz var. (Örnek o olduğu için 6000 den devam ediyorum) Ve destekleyecek başka bir likitinizde yok.
    Bu durumda ne yapardınız?

Not: Yanılmıyorsam 1 kontrat alırsanız ve 5400 YTL nakitte kalırsa kaldıracınız 1 oluyor. Keza katları olarak devam eder. 10 kontrat ise kaldıracın 10 olduğu anlamına geliyor. Bu mantığım doğru mu?
    Mantığınız doğru sanırım..

Money management bu işin en önemli kısmı ve ben de bu konuda çok güçlü değilim. Bir sürü sistem yöntem okudum ama hiçbiri aklıma tam yatmamıştı.

Bahsettiğiniz durum için 3 ayrı trade sistemi yaratır ve 4 + 3 + 3 şeklinde piramit sistemi kullanırdım.

Daha önce bir sürü sistem testi yaptığınızı söylediğiniz için terimlere hakim olduğunuz düşünerek ms tester terimleri ile devam edeceğim.

1. sistemi hızlı bir sistem olarak kurgulardım. Average profit loss oranının çok yüksek olması yerine karlılığı yüksek bir sistem tercih ederdim. Yüksek karlılığa karşın dropdown için daha yüksek bir tolerans seviyesini tercih edebilirim. İşlem sayısı yüksek olabilir ama time in market kısa olursa daha iyi...

2. sistemi ortalamalarda tutardım.

3. sistemin ise average profit loss ile karlı işlemlerin toplam işlem sayısına oranının yüksek olmasına dikkat ederdim. Bu sistemler genel olarak da yavaş sistemler olduğu için de az işlem iyi olur. Dropdown minimum olmalı.

Bu özelliklere sahip 3 sistemi ayrı ayrı uygulardım. Sadece 3'ünün kesiştiği ki teorik olarak karlılığı yüksek olması gereken bir alanda full kaldıraç olurdum.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Bu arada bence doğru yerde bunları konuşuyoruz. Başta da dediğim gibi money management her sistemin bir parçası olmalı...
    Konu hdioxyde tarafından (31.07.08 Saat 01:52 ) değiştirilmiştir.
    Yukardaki mesajım herhangi bir analiz içeriyorsa, bilmelisiniz ki yazdıklarım sadece ve sadece görebildiklerimdir.
    Okurken 3 numara miyop olma ihtimalimi lütfen gözardı etmeyin.

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    62
    Toplam Teşekkür
    52 Yazısı Teşekkür aldı

bugunun son sorusu sn hdioxyde siz deltayi okuyabildiniz mi orada sn teo ya soyledigim gibi ozellikle sf 160 short term trading anlatiliyor ama ben anlayamadim tam.

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    84
    Toplam Teşekkür
    54 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı nyse-dj Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bugunun son sorusu sn hdioxyde siz deltayi okuyabildiniz mi orada sn teo ya soyledigim gibi ozellikle sf 160 short term trading anlatiliyor ama ben anlayamadim tam.
    ilk 60 sayfayı okudum açıkçası da sıkıldım... daha 100 sayfa var dediğiniz yere...

Bir fırsat bulunca bakarım. Ama sistemi üyelerine bile açıklamadıklarını sadece bir bilgisayar programı gönderdiklerini anlayacak kadar okudum...
    Yukardaki mesajım herhangi bir analiz içeriyorsa, bilmelisiniz ki yazdıklarım sadece ve sadece görebildiklerimdir.

Teşekkür Teşekkür 
    18
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    43
    Toplam Teşekkür
    14 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı hdioxyde Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mantığınız doğru sanırım..

Money management bu işin en önemli kısmı ve ben de bu konuda çok güçlü değilim. Bir sürü sistem yöntem okudum ama hiçbiri aklıma tam yatmamıştı.

Bahsettiğiniz durum için 3 ayrı trade sistemi yaratır ve 4 + 4 + 3 şeklinde piramit sistemi kullanırdım.

Daha önce bir sürü sistem testi yaptığınızı söylediğiniz için terimlere hakim olduğunuz düşünerek ms tester terimleri ile devam edeceğim.

1. sistemi hızlı bir sistem olarak kurgulardım. Average profit loss oranının çok yüksek olması yerine karlılığı yüksek bir sistem tercih ederdim. Yüksek karlılığa karşın dropdown için daha yüksek bir tolerans seviyesini tercih edebilirim. ışlem sayısı yüksek olabilir ama time in market kısa olursa daha iyi...

2. sistemi ortalamalarda tutardım.

3. sistemin ise average profit loss ile karlı işlemlerin toplam işlem sayısına oranının yüksek olmasına dikkat ederdim. Bu sistemler genel olarak da yavaş sistemler olduğu için de az işlem iyi olur. Dropdown minimum olmalı.

Bu özelliklere sahip 3 sistemi ayrı ayrı uygulardım. Sadece 3'ünün kesiştiği ki teorik olarak karlılığı yüksek olması gereken bir alanda full kaldıraç olurdum.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Bu arada bence doğru yerde bunları konuşuyoruz. Başta da dediğim gibi money management her sistemin bir parçası olmalı...
    Money ve risk management olayın cidden özü katılıyorum.

Vob da ise beni rahatsız eden en önemli unsur, aynı anda hem long hem short olamamak. (En azından tek hesap ile)

Sistem seçiminde ise belirttiğiniz donelerin yanında cons. loses değeri bence en önemli donelerden biri. Çünkü işlemlerde insanı en yıpratan psikolojik faktörü gösteriyor. Keza tersi.

Yazacak çok şeyim var bu konuda ancak uykusuzluk iyice etkilemeye başladı. Uygun zamanda devam etmek dileğiyle.

Herkese iyi geceler.

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    84
    Toplam Teşekkür
    54 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geceleri trade yapıp da saat 00:03 de uyuyanlar için hep sistem ,makale olacak değil ya biraz da kendimize vakit ayıralım,Nefis bir country album...

http://rapidshare.com/files/13368908...To_Be_2008.rar
    Harikasın Teo, madem sen müzik gönderdin ben biraz daha makale gönderme hakkı kazandım...

Bu linkte elitetrader adlı forumda tam 60 sayfa boyunca DMI/ADX sistemi tartışmışlar.. Ben daha okumaya başlamadım. Bir zamanlar bookmarklara atmışım şimdi gene gözüme çarptı..

Meraklısına

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    84
    Toplam Teşekkür
    54 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı shibumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Money ve risk management olayın cidden özü katılıyorum.

Vob da ise beni rahatsız eden en önemli unsur, aynı anda hem long hem short olamamak. (En azından tek hesap ile)

Sistem seçiminde ise belirttiğiniz donelerin yanında cons. loses değeri bence en önemli donelerden biri. Çünkü işlemlerde insanı en yıpratan psikolojik faktörü gösteriyor. Keza tersi.

Yazacak çok şeyim var bu konuda ancak uykusuzluk iyice etkilemeye başladı. Uygun zamanda devam etmek dileğiyle.

Herkese iyi geceler.
    Vadelere yayılabilirsiniz tek hesaptan. En yakın vadede long bir sonrakinde short olmanızı engelleyen bir durum yok.. Hatta spread'den kazanabilirsiniz bile...

Tabii bir de atladığımız bir konu var. Vadelide anlamlı istatistiki sonuçlar çıkartacak data bence daha birikmedi...

Şunun şurasında ne kadar zamandır anlamlı bir volume var vadelide...
    İyi geceler
    Konu hdioxyde tarafından (31.07.08 Saat 02:03 ) değiştirilmiştir.

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Harikasın Teo, madem sen müzik gönderdin ben biraz daha makale gönderme hakkı kazandım...

Bu linkte elitetrader adlı forumda tam 60 sayfa boyunca DMI/ADX sistemi tartışmışlar.. Ben daha okumaya başlamadım. Bir zamanlar bookmarklara atmışım şimdi gene gözüme çarptı..

Meraklısına
    okudum baştan sona,ceviz kabuğunu dolduracak kadar bir bilgi yok ıvır zıvır, 1 dak grafikte, farklı kullanım,yanlış yorumlama,
    Adx > DI ler üzerinde olursa long,altında olursa short diyor, bunu da nereden uydurmuşlar onu anlamadım.

Bu kuraldan adx'i icat eden welles'in bile haberi yok...
    Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    62
    Toplam Teşekkür
    52 Yazısı Teşekkür aldı

ilk 60 sayfayı okudum açıkçası da sıkıldım... daha 100 sayfa var dediğiniz yere...

Bir fırsat bulunca bakarım. Ama sistemi üyelerine bile açıklamadıklarını sadece bir bilgisayar programı gönderdiklerini anlayacak kadar okudum...
    bence direk bu kisma atlayin gecici olarak pdf olarak 163 ama kitabin 160 sf sinda. 35.000 e verdikleri seyi simdi boylece verdikleri ile basliyor.

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    62
    Toplam Teşekkür
    52 Yazısı Teşekkür aldı

Vadelere yayılabilirsiniz tek hesaptan. En yakın vadede long bir sonrakinde short olmanızı engelleyen bir durum yok.. Hatta spread'den kazanabilirsiniz bile...

Tabii bir de atladığımız bir konu var. Vadelide anlamlı istatistiki sonuçlar çıkartacak data bence daha birikmedi...

şunun şurasında ne kadar zamandır anlamlı bir volume var vadelide...
    ıyi geceler
    cok basit bir fikir ama cok zekice ve is gorur gonulden tebrik ederim. hep bende iki hesabim olsa (sanki birinden cok kazaniyorumda) der birinden kisa birinden uzun vadeli alip satardim diye dusunurdum. boyle yapinca da mis gibi olur. cunku korelasyon cok yuksek.

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    62
    Toplam Teşekkür
    52 Yazısı Teşekkür aldı

cok kalabalik ediyorum yazilarla bu forumda ama giderek azalacak soz.
    arada kaynadi biraz felsefi konu ama. sorum su cok deneyimli oldugunuz icin sn. hdioxyde ve sn teo:

su arkaya yaslanma kismi. trend takip etmek guzel ama trendin ozellikle ilk basi cok caydirici tuzaklarla dolu hatta bu son muhtesem trendde oldugu gibi her yani. sisteme uymak super ama yeni baslayanlar psikolojik olarak buyuk zarar tasiyanlar icin otomatik pilottan heran ayrilma (bundan sonra kapanir canim diyerek her cengelde cikma yada cikmama sabri)durumunu nasil astiniz. (biraz olmak yada olmamak gibi oldu ama kusura bakmayin)Aslinda dediginiz gibi kati disiplin olmadan buyuk karlar kucuk seylere donusuyor.

forumlardaki herkes sistemin var der ama uydunmu deyince cok az disinda uymadim uysaydim cok iyi calismis der. en onemli kisim bu sistem yapmak kadar zor.gorulmeyen ama en onemli kisimlardan biri sistemin dusmani kisinin kendisi(yada icindeki ses)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yer imleri