Kısa özetler bu şekil ew verdim yanına TA verdim oboyu gapi gösterdim önce tercih bu yönde oldu. Şimdi nerdeyiz?
Jelibon.
Kısa özetler bu şekil ew verdim yanına TA verdim oboyu gapi gösterdim önce tercih bu yönde oldu. Şimdi nerdeyiz?
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Öncelikle 27.4 de ala geçen sp orta vade indik, 3.5 de flate, 4.5 de sata çıkmıştır.
Nasdaq orta vade indik 10.4 de çıktığı satını hiç değiştirmemiştir.
Nasdaq sp ile sinyal açısından uyuma girmemiştir.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Uyum demişken mart nisan tepelerini piyasalarda yenileyen tek endeks dowdur o da Calderonun genelde %1 bantı dediği irreguların sınırlarında.
Piyasa uyum etmezse uyumsuzluk olur, özellikle dow teori açısından her tepe dow ve tranda uyumlu gitmelidir. Gecikse bile.
Burada dowa amerikan marketleri dahil hatta hiçbir uluslararası piyasa eşlik etmemiştir.
Bu da roma ihtimalleri dışında ayının tek şansı olan yazıyı gerçek çıkarttı.
Jelibon.
Aylık sayımı vermiyorum defalarca verildi, ne 2000 ne 2007, ne 2011, ne 2012 tepedir.
Megafon tepe oluşumu E yukarı devam etmektedir.
Ardından GSC derecede çöküş göreceğiz.
Jelibon.
Haftalık dow.
Jelibon.
Burada günükte iki ihtimal dedik çöküşçülerin aksine 335 flat ve üçgen.
Süreç üçgeni oldürdü.
335 i dowda tehdit etti son mart nisan tepesini hafif geçerek çok geçseydi onu da öldürecekti.
ALOOOOOOO 335 FLATİ ÖNCEDEN BİZ YAZDIK BAŞKASI DEĞİL SONUÇTA ÇÖKÜŞÇÜLERE İNAT.
jELİBON.
Dow günlük 335 flat.
Jelibon.
alternatif günlük.
jelibon.
Orta vade her sata çıktığında günlükteki 335 flat, ana sayıma döner,
Orta vade her ala çıktığında günlükteki alternatif, ana sayıma döner.
Jelibon.
Mart nisan tepesi ardına 23 nisan dibinde başlayan yukarı harekette alternatif anaya döndü.
335 alternatife döndü,
ancak orta vade tekrar sata çıkınca şimdi ve intermarket divergence (marketler arası uymsuzluk) oluşunca bu sefer alternatife dönen anaya döndü, ana olan alternatife döndü.
Bu piyasa bu sıkışık bantta kaldıkça bu iki sayım arasında gidip gelecek, elbet tercihimiz gidip gelmemek ve bir an evvel ya zirveleri tazelemek yada dibi alçaltmak.
Arada kaldıkça hem trade zordur hem analiz zordur.
Esasen analiz kolay adı üzerinde 335 flati daha tepe yapmadan aylar önce yazdım, nerden kurdum o ilişkiyi? 2 zigzagdı, 4 flat yada üçhgen olacaktı.
Adı üzerinde flat zordur, flatte trade zordur. Bu flat denince akla hemen geliyor 25 puanda bir flat hayır öyle değil, genişte flat.
Bu flat 1 noktası yani 122XX ihlal olmadıkça sonuç net açıktır
arkada bir 5 yukarı vardır. Başlayana kadar ise verebildiği zararı verecek trade zor olacak, ardından yukarı hareket başlayacak.
Burada defalarca yazıldı 5 in tepesi eylül-ekim verildi. Mayıstayız. 5 e hemen geçsek eylül ekimi bulmazdık. O zaman haklı çıkamazdık.
Jelibon.
Grafik.
Jelibon.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri