indregandi Nickli Üyeden Alıntı
ölese
madem ben 3.dalganın içinde olduğumu kabaca biliyorum ve ew ile trade etmediğim için alt etiketler koymak gibi bir sornumda yok,...
ölese 3.dalgayı bir bütün olarak ele alırım,...
yani bu dalgadan önce borsa yoktu, bu dalgadan sonra borsa olmayacak gibi,...bu tek ve yalın olan dalgada range bir yapı varmı ve eğer varsa,...
bu dalga ölmek üzeredir,...
yani üç safha yapmışmı,...ve tamamlamışmı, eğer...se ise bu artık marcinaldir,...
1.ayıdan çıkmış mı, bu 63875 ten yapılan çıkış,...
2.range yapı kurarak kendine max avantaj sağlamış mı,..neydi 3 range ögesi
açgözlülük, pişmanlık ve cesaret ögelerini kullanmak,.başka konsensusu bloke etmek , yani ayıyı boğa , boğayı ayı yapmak, başka....
bu sayede ve 3 ögenin yardımı ile max ayı mikatarına ulaşmak ,devşirme ayılar dahil,...ve sonraki safhada, yani bir altta,..
3.tükeniş yükselişinde(ölürken öldürmek) mi, son safhasında en az ayıdan çıkarkenki kadar bir yükseliş ve kuralı ölürken öldür,...perşembe günkü hızlanma, aps sorgulamaları hep bunun içindi,...
sonuç olarak alt etketlemeyi bilemem ama hep yazdığım gibi,...3.teyiz,....muhtemelen 3.3 olabilir yda 3.bitebilir,..bu şu demek,.....
3 teyiz demek, alt etiket önemli deyil,....önemli olan 3 te olmak ve bu 3 e 43000 puvanla gelmişiz,...az deyil,...
yani artık 3 sonlanıyor veya yakın,...ha 3.3 dde olsa düşüş var farkeden 3.5 ine gitmesi olur, san 3.4 ünü verir...3.1 nden iyidir,...
ve geride 4 ve 5 ana dalgalar kaldığına göre artık 3 ü indirmeden bir yere ne yapamaz gidemez,...
çünkü 5 olmadan ve ölmeden bu defa benim beklediğim ara deyil ana rangeyi kurmak durumunda bnu ancak 4 ana da yapabilir, ne içun 63 ü doldurmak içun,...
bu anlatım,....
işte bu ana rangeye gelmeden önce hem 3.dalgayı analiz etmek hemde sadece range olayını örneklemek ve bundan yola çıkarak bu dalga hakkkında düşünce sahibi olmak içindi,.......
Yer imleri