İşte kısa pozisyonların tamamı (euroline )
efg 25836
doçe 10580
iş 10138
citi 9245
merill 3110
hsbc 1913
kalkınma 538
oyakbnk 64
rj 63
camiş 53
euro 32
Görüldügü üzere UZUNLAR kimde olursa olsun KISA pozisyonların tamamına yakını bunlara ait. Hal böyle iken neden yukarı gitme imajı veriyorlar,
1-spotta uzunda olabilirler.
2-piyasayı uzuna zorlamak ki başarılılar.
3-geri dönüşlerde , yaratılan korku ve panikten dolayı küçük yatırımcılar ile bir kısım büyük sayılabilecek yatırımcılara kısa açtırmamak.
4- kısa oranlarını yükseltmek.
Son yapılan hareketin temel dinamiklerini bunlara bağlıyorum.
saygılar.
benim anlamadıgım..
ne yani işlem yaptıktan sonra ben yanlış işlem yaptım diye itiraz etme hakkımı var...
itiraz hakkı varsa bunun kabul edilme durumudamı var...
böyle saçmalık olurmu...
böyle bir emir iptali hakkı varsa iki soru soruyorum....
1.......farzedinki ben o gün 50000 den kısaldım.... hsbc nin itirazı kabul edildi diyelim... benim 50000 kısalar iptalmi olacak....
2..... benimde itiraz hakkım varmı.. bende canım isteyince yanlışlıkla tuşa basmışım yada o anda elim kaydı deyip itiraz edebilirmiyim......
sevgiler.....
Konu mbm tarafından (28.09.08 Saat 19:43 ) değiştirilmiştir.
Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır
Piyasa çökecektir ona bir şey demiyorum hatta benim avatarım kükreyen bir ayıdır.50000 operasyonunda tek sevindiğim yer de dediğiniz gibi yuakrıdaki boşlukalrın doldurulması ama aşağıdaki 2000 puanlık kara deliğin durması.
Dediğiniz gibi adam bir yerlere mesaj veme çabası içinde ise portföyünde 7000 kontratı karşılayacak 4 trilyondan kat kat fazlası vardır demektir. Mesaj vermek adına kendini tatmin etmek isterken bu kadar para kaybeden biri bana 7000 lot 50000e kadar al dese ben sana 7000lotu daha ucuza azar azar alırım derdim illa ısrar ederse de çağrı merkezini ya da genel müdürlüğü ara derdim. Adama gel o parayı beraber yiyielim ya da bir yerlere hayır yapalım desem kabul etmez. O adamı eşek sudan gelene kadar dövmek lazım.![]()
Spottaki mal alımlarıda ayrıca sizi yanıltmasın. 9 aylık sonu itibariyle overall lar... obsiyonlar .... daha biryığın sebep var spotta mal alımı için. Ayrıca spotta alınan mal nedir ki? 3-4 hissede alım yapılıyor.
Ayrıca Egemen menkul kim oluyorda tek hamlede 50.000 de 500 kontrat basabiliyor. Hadi diğerleri tamam. 500 kontrata orda satış basacak adamın 500 kere elleri titrer kırk kere önce salavat getirirGarantisi yoksa
![]()
Bu gibi abartılı işlemlerde itiraz edebilrisiniz ama bu olayda 50000den kısalan vatandaş 46000den reazlie etmiş ve uzuna da geçmiş olabilir. AKrdeşim iptal edileceğini bilsem o işlemi yapmazdım diyebilir. Daha önce de sabah sabah OYAK yatırım 60000e kadar mı ne çizmişti. İşlemelri karşılayan İş Yatırımdan Oyak yatırımı arayıp işlemelr bariz yanlış yapılmış isterseniz iptal edelim demişler. Müşteri işlemi kabnullenince işlem öyle kalmıştı. Fakat bu seferki durumda bir den çok kurum var. Hepsiyle anlaşılıp mutabakata varılması zor. Bu tür işlemlerin iptali için o an işlemlerin durudulması gerekir ki son işlemlerde yeni pozsiyona girenler pozsiyonalrını değiştirmeden mutabakat sağlansın. Haa bu tür işlemind e olabileceğini zannetmiyorum.
Tabii ki o günkü işlemlerin iptali çok zor idi.. İşlemler son derece yoğundu. Ama öyle bir istek anında olurdu ve işlemler durduruldu öncelikle. Örnekleri daha önceleri İMKB de yaşandı. İki kurum arasında VOB da da yaşandı.
İptal olur yada olmaz ... Böyle bir istem dahi yok olmamışş... Anlatmak istediğim budur..İşlem durdurulduktan sonra vob yönetimi gerekli görürse evet işlemler iptal edilir..
verdiğim örnege göre benim 50000 den kısaldıgımı düşünün...
nasıl bir mutabakat saglayabilirlerki benimle...
ben niye kabul edeyim.... 7000 puanı atmışım cebe...
cevabını aradıgım soru şu...
yürü lan sen kimsin deyip
benim 50000 kısalarımı hiç olmamış sayabilirlermi.. benim onayım olmadan........
Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır
Şu an 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 konuk)
Yer imleri