Nalıncı keserine göre kaldıraç artırıp azaltma canavar gibi yöntem.

Bu sabah itibari ile repertuarıma dahil etmiş bulunmaktayım.
Benim bir aydan uzun bir süredir kullandığım metodu anlatayım. Bende bir tane ana sistem ve yanında yardımcı sistemler var. Yardımcı sistemler ne derse desin ana sisteme ters poz açmak yasak. Ancak yardımcılar da aynı yönü gösterdiğinde kaldıraç artırıyorum.
Mesela aşağıdaki grafikte A bölgesinde iki sistem de aynı yönü gösterdiği için 2 kaldıraçla oynanır. B'de ana sistem short kalmış, yardımcı sistem long'a dönmüş, 1 kaldıraç short devam edilir. C bölgesinde terkar 2 kaldıraca çıkılır.
Ekstra kaldıraçlı poz'ları sistemler dönmeden kafama göre de kapatabiliyorum. Mesela geceye yüklü pozla girmek istemediğimde veya çok kazanıp da kefenin cebi yok noktasına ulaştığımda.
Bunu yapabilmek için sistemler birbirinden tamamen farklı mantıkla yazılmış olmalı, tercihen bendeki gibi aralarında tek bir ortak indikatör olmamalı.
Ben bunu 15dk'lıkta üç değişik sistemle uyguluyorum. Bu aynı zamanda yatay piyasadaki çarpılmayı da azaltıyor, çünkü yatayda kolay kolay üç sistem de aynı yönü göstermiyor. Trendde ise hepsi mutlaka aynı yöne geçtiği için trendlerden maksimum istifade ediliyor.
Sistem kullanmayan Daytrader'lar da taktiklerinin hepsinin aynı yönü göstermesi durumunda daha fazla kontratla oynamayı düşünebilir.

Yer imleri