Burada yazdıklarım kişisel görüşlerimdir.
AL - SAT Tavsiyesi değildir.
Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir.
Ben de zaten ,pek bişi bilmem..
Bilip bilmediğimi bile bilmiyorum..
O kadar yani,..
Üzülmeyeyim,di mi?
O kadar yani,..
Üzülmeyeyim,di mi?
Sarayli abi soyle bir strateji test etmek istiyorum her zamanki gibi yardimlarina ihtiyacim var
2 ayri sistemimiz olacak bunlar
1. olarak Trend takip edici bir sistem ( yatayda basarili olmasi gerekmez)
2. olarakta yatay piyasalarda basarili olan( trendde basarili olmasi gerekmez) farkli bir sistem olusturup
Bu iki sistemin hangisinin nalinci keseri pozitif bolgeye yeni giriyorsa veya mov lari kesişiyorsa onun verdiği sinyali dikkate alarak pozisyon açsak ve oteki sistemi gormezden gelsek.
Trade şartlarımızı bu şekilde belirledimizde asağidaki olasiklarla karşilasiriz
1. Her iki sistemin nalinci keseri sinyalleri uygula der, ki muhtemelen ayni yonde olacaktir sinyaller, bizde uygulariz.
2.Sadece trend takip edici sistemin nalinci keseri sinyalleri uygula diyordur bizde 1. sistemi uygulariz.
3.Piyasa yataylasmaya baslamiştir sadece 2. sistemin nalinci keseri sinyalleri uygula diyordur bizde 2. sisteme uyariz.
4.Her iki sistemde NK sinyalleri uygula demesine ragmen zaman zaman zararlar yasayacağiz.
5. Her iki sistemde negatif bolgeye girmiştir , bizde nakitte kalip pozisyonsuz bekleriz.
Ben iyi kotu bir trend takip sistemi kullaniyorum.Yukaridaki stratejiyi test etmek icin ozellikle yatay piyasada iyi calişan( trend donemi performasi onemli değil) bir sisteme ihtiyacım var.Onerebileceğin bir sistem var mı ?
60 dk periyotta su tarihler arasi basarili olan bir sistem 08/12/2009 dan 07/01/2010 a kadar
ve 31/03/2010 dan 06/05/2010 a kadar olan surelerde basarili bir sistem olsa stratejiyi cok kolay test edebilirim.
yatay piyasada başarılı sistem bulmak zaten zor iştir,mesela sto,wr,rsi gibi çeşitli osi lerle uğraşıp denemek gerek...
benim makina topiğinde hatırlarsın WRANGE diye wr ile çalışan bir sistem vermiştim,ona bir bak bakalım yatayda nasıl...
bence şöyle dene :
mesela trendi yakalayan bir ema sistemin olsun ve bunların periodu 8 ila 13 olsun...
yatay hareket için aynı sistemi kur ama periodları 3 ila 5 e indir aynı vadede mesela saatlikte...
yatayda 8-13 gecikir ama 3-5 daha iyidir..
her ikisinin NK lerini bir incele bakalım...???![]()
O kadar yani,..
Üzülmeyeyim,di mi?
saraylı abi nası sistemim üwwwwwkomple ne var ne yok saattaa kapamış üwwwwww
![]()
SRB:
68.850
68.575
MTR:
2.Direnç : 71.025
1.Direnç : 69.900
Pivot : 69.125
1.Destek : 68.000
2.Destek : 67.225
O kadar yani,..
Üzülmeyeyim,di mi?
O kadar yani,..
Üzülmeyeyim,di mi?
üwwwwwwwwwww çizgiler olunca abi ordan döner burdan teperdeyip shortları kaptırdım üwwwwwww getti shortlarım üwwwww getti gettii
göçer bu endeks üww
ters flamada olmuş üwwww
STR sistemi için girişler belli idi,çıkış için yukardaki 4 unsuru vermiştim,bir 5. si aklıma geldi o da bugün verdiğim Daytrader tablosunda bulunan destek -dirençlerdir...
eğer hareket bu destek ya da dirençlerin yanına yaklaşırsa ,bu çıkış için bir sebep olabilir...
şu halde yukardaki tabloya bunu da eklersek,çıkış için 5 koşul var...
-wma ların ters kesişmesi
-sto+boll ile
-destek-dirençlerde
-para yönetimi ile (iyi bir günlük kar olduysa)
-risk kontrolü ile (sistem henüz sinyal vermediği halde , 200-350 puan terse düşüldüyse,stoploss..)
O kadar yani,..
Üzülmeyeyim,di mi?
Evvel zaman içinde ,makina topiğimde trading ilkelerini anlatırken,şöyle demişim:
Benim trading ilkelerim ise dört tane ve aşağıda:
-Piyasa yukarı giderken alın ve aşağı giderken satın.(giriş)
-Kontrat sayınızı Para Yönetimi'ne göre ayarlayın.Gelişigüzel büyüklükte pozisyon açmayın.(para yönetimi)
-Karla (çıkış)ya da zararla (stoploss=risk kontrolü)ne zaman çıkacağınızı bilin.
-Trend yapan piyasaları seçin.Yatay hareket varsa bunu tespit edip ya hiç trade etmeyin ,ya da düşük kontratla trade edin.(para yönetimi+risk kontrolü)
şimdi bu kuralları daytrade olayına ve STR sistemine uyarlarsak:
1.)wma ve ema larla trend yönünde giriş yapılıyor...
2.)kontrat sayısını herkes risk algılamasına göre kendi seçer...
3.)karla ya da zararla çıkış için yukarda verdiğim 5 kural geçerli...
4.)trend mi yatay hareket mi var,bunu daytrading de anlamak güç 5' lıklarda...bu konuda şu anda zayıfız...
O kadar yani,..
Üzülmeyeyim,di mi?
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri