teknik düşüşünü parite bağırıyor diye verdiğimi hatırlıyorum,..bayağı oluyor,..
Ama macro düşüşte,..
Denklem,...
Stok (sp/dcı)+pariteydi,..
Bunun tek nedeni şu güven, piyasa güveni,...
Güvensiz bölge son olarak malum euro bölgesiydi,......bu güvensizlik stok yükselişleri ile güvene dönüştürüldü ve unutma süresi uzun tutuldu 7 aya yakın bir trend yaşandı,...
Gold bu meyanda ayrıştı, gold artık güvensizliğin elamanı,...ancak orada bir elaman daha var dxy,...
Işte bunun için regülasyon görevini verdik golda ve stok düşülerinde golda dikkat dedik, yani tepebilir anlamında,..
Zira güvensizlikte ya dxy çıkıp faizi kuracak ya gold çıkartılacak dxy yi ve faizi baskılayacak, buna regülasyon dedik, belli bir zaman için sürdürülebilir piyasa durumu,...
Işte şimdi stok tarafında fed menşeili açıklama ile stok olumsuz etkileneceğinden (+) paritede olumsuz etkileniyor,...
Esasen parite için öngörümüz 1.3487 idi globalden hatırlanacağı üzere,...parite için en tahmini ise 42 totali için 1.38xx ler yapmıştık,...
Fakat parite 1.3711 gördü,...yani nerde ise bütün zamanı nı yedi,...acelesi vardı....
Işte ben orada dedim sat bağırıyor diye,...
şimdi ise dip çalışıyor, ....
Stok olumsuzuna dipleme yapamak istiyor,...çünkü artık o bir kur deyil stok,....bu yüzden güvensizlikten fiyatlanıyor,...
Bir stok tekrardan doldurulacağı fiyata kadar düşer,..
Tabiki bunda fed kararlarını önceden bilen ve tahmin edenler benim sat bağırıyor dediğim zamnda pariteyi yukarı diver edip ayıları uzak tutuyorlardı, 1.37 lerde iken,...
şimdi kısaca stok döner parite döner,...parite artık bir stoktur, yani hissedir,...
Yer imleri