yeni değerlerin oluştu mu üstad?
97275 den devam mı?
yeni değerlerin oluştu mu üstad?
97275 den devam mı?
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
bu bölgede sıralı dipler 95200-95425 ve 95625 şeklinde ,...
şu na kadarki dip ise cuma gününden 95650 ile ilk değer 1 kademe yukarıdan gerçekleşti,...
sonuçta 97275 crash olunan yer,....altı üstü beklenmeli,...
97275 te bu şekilde beklerken yakın referanslR 95200-95425-95625 şu sıralar,...
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
SİSTEM GÜNLÜKTE BU ŞEKİLDE,.....
AYNI SİSTEM SAATLİKTE İYİ PERFORMANS,....DİPTEN BİR TOPARLANIŞ VAR ANCAK AL İÇİN ''0'' ORİCİN ESASTIR,...
iyi akşamlar Sn.Indregandi ve topiği...
bilgi edinmek adına haftasonu topiğinizi(global süngerleri) sondan ileriye doğru okudum(tabii bunda uzun yıllardır bu topiği yönetmeniz ve aldığınız TEŞEKKÜR sayısıda doğal olarak etkili oldu)
tüm haftasonu 200 sayfaya yakın okumaya calıştım ama bazı konuları defalarca okumama rağmen anlayamadım
büyüklüğünüze sığınarak birkaç konuyu sizden ve sizi takip edenlerden istirham edeceğim
öncelikle vadeli piyasalar çift taraflı bıçaksa amaç hem yukarı hem aşağı kazanmak esası taşıyorsa neden sadece tek yönde hareketi öneriyorsunuz?
63 haftalık projeksiyon öngörünüz özel bir çalışma ve teknik midir? yani bugüne kadar tarihlerin fibo rakamına çeviren manuel çalışmalar veya programlar gördüm ama bu verilerin sizin ifade ettiğiniz kadar 1-1.5 yılı kapsaması kadar olağanüstü bir analiz hiç okumadım ve rastgelmedim.
son olarak grafikleriniz çok çeşitli, tüm bunların veri takibini, trade ederken nasıl takip edebiliyorsunuz? Kendi adıma bir iki grafı zor değerlendiriyorum da özel bir yöntem mi var acaba?
tüm bu sorularımı LÜTFEN eleştiri olarak algılamayın, gerçekten bu soruları anlayamadım. Bu kadar takipcisi ve TEŞEKKÜRÜ olan bir kişiyi daya iyi anlamak için bunları soruyorum.
BAŞARILI ÇALIŞMALARINIZIN DEVAMINI DİLERİM.
Hayat sana herzaman ikinci şansı verir;
adına "yarın" denir. (Neyzen)
öncelikle,..benim topiğim bir trade topiği hiç olmadı,...
Eğer trade ye yönelik bir topik olsa idi,..bir sistem izleyerek yada yöntem, al/sat yönünde işlemler yapmış olurduk,...
Genel de analizi seçtik, işte sizin de bahsettiğiniz üzere analiz ederken bir kaç sistem den yola çıkarak rakamlar bütününü filtre ederk en sağlıklı olanları üzerinde karar kılıp rakam açıklıyoruz,...
Ve trade mantığı bu rakama göre şekilleniyor sonrasında,..
Yani bir sistem izlemiyoruz ama çeşitli analiz yöntemleri bize rakam verdiğinde bunu paylaşıyoruz,..
Proceksiyon işini ise açıklayamam elbette,...ancak şunu söyleyebilirim, bu analiz yöntemi ile
4, 6, 6 şeklinde haftalık periyodların kendisini ispatlamasından sonra bunu paylaşma kararı aldım,..
Zaten merak edilecek bir durum da yok,...63 haftaya kimse giremez,...
kısaca burası macro konularda, teknik konularda bir analiz topiği idi,...
Yani global süngerler ve zaten kapattık,..şimdi vobcektifte devam ettik,...bir stop sistem üzerinden trade olarak gitik sistem çok başarılı olduğundan bunuda kestik,...
şimdi ise paylaşma adına sorular olursa rakamlar üzerinden bunları paylaşıyoruz,...
Son 97275 te kaldık, altına üstüne,..
Ana fikirde bu realizenin 95xxx ve 91xxx lere kadar, 63875 dibinin ürettiği realizasyon olduğunu düşünüyoruz,...
Projeksiyonda ise eğer realizasyon 81175 parsa oradan long açacağız,.....zira zaman dolmuyor,.....proceksiyon bir zamn analizi,....
Farklı yani,....iç içe geçebilir,...haklısınız,..ama yapacak bir şey yok,...
Mesela stoplar tamam 91xxx e kadar patlarlar veya 88xxx e , ama zaman 81175 e kadar patlar,...
Bunu yeterince anlattım,...çok yazdım bu konuda, anlaşılması için gayret sarfettim ve bunda 16 hafta yol aldık,....
81175 ise ben bu 16 haftanın başında söyledim,...81300 çıkarken daha,...
Anlaşılması zor,..
Bende kestim zaten,....
Devam edersek,...
örneğin 81175 görürsek,..ki burayı görürsek 77xxx den olacak,..
Proceksiyon bize ew de,...macro abc saykıl verir,....
Yok stoplardan dönersek örneğin 95xxx serisi veya 91xxx derisi,...
Stoplar bize ew de 1,2,3,4,5 ve abc verir,...bu durumda bunun abc si proceksiyonda 21 hafta sürer,...42 hafta 5 dalga totale, 21 hafta abc veya 5 dalga totale halinde,...
Hayli karışık yani,...
Birinciyi kestane teorisinde anlattık zaten,...yada tüm zamn teorisinde,..81300 e, 81175 tüm zamn rakamı,...
81300 tüm zamn işte şu ana kadar 108950 ye kadar geldi,...ama 108950 iş takviminde([ı]new[/ı]) tepe gösteriyor,...bu durumdan kestane çıkabilir,...
Ancka önümüzdeki iki hafta bunu belli edecek çıkacakmı çıkmayacak mı, yani stop esasmı, yoksa proceksiyon esasmı,...
Proceksiyonu öğrenmek için, 20 ekim 2012 den öncesi okunmalı, 200 sayfa çok yetersiz,.....
Bir günde yazıyorum bazen 20 sayfa,...
Haliylen yordu artık beni,....
IŞTE yorulmamak için, 97275 dedik,...ve stopları geçen hafta yazdık zaten,....
önceden global maliyetten gidiyorduk,...ilk zamnlar,....rakamlarımız hep buradandı,...
Sonra fibonacciden gittik,...ve global maliyettle fibonacciyi beraber götürdük,...
Daha sonra bu proceksiyon ve stop sistem gelişti,....
Proceksiyon şimdi bu hafta itibarı ile artık kesin oturdu,...önümüzdeki 3 hafta bu kesinliği kesinleştirecek, yani bu haftadan sonra iki hafta tepki alırsam kesin oturmuş kabul edecem,...
Stopsa zaten oturmuş vaziyette,...
Bir de exrem dib ve tepe analizi gelişti,...örmek 108950 yi, sahte bulduk, 102250 yi gerçek tepe kabul ettik,...ve 63875 e realize olduk/oluyoruz bunu biliyoruz, ve uzuncadır yazdık bu konuyu,...63875 hikayesini,..
Trajı komik buradada zaman var,...biraz erken uyanabilsem çözülecek ti, yani dönüş veya tepki kaç gün sonra diye,...şimdi kafamda var ama varsayım,...o nedenle sadece bu realizasyon veya short dalgayı 63875 in çağırdığını söyleyebiliyorum,...ve bu tam ew 2 nin karşılığı oluyor,...biz 3 teyiz çünkü,...
Eğer 81175 veya altına sarkarsak 77xxx,...bu rakamlar, 77475 ve 500 rakamları bu dalga o zaman abc ye döner,....
Işte tüm bunlar şu sıra 97275 ten ölçülecek, bunun altı short devam,...
95xxx tutarmı önce tutması gerek,....neticede bir maliyet yeri,...tutmassa işte 91xxx e gider,...
Böyle böyle,...
Yani çok geniş ten daralıveriyoruz ve tek rakama kilitleniyoruz,...
O da 97275 crash yeri çünkü,...
ayrıca bir range analizimiz var,...91xxx lere kadar rangeyi kabul ederim, ama daha altlarına rangeyi kabul etmem,....
daha altında proceksiyon sahne alır,....
çok farklı her şey farklı farklı,.....
niye kabul ederim, şundan range yerleşik boğayı stopla patlatmak zorunda,...eğer yukarı gidecekse devamında bu boğaları devşirmek zorunda, bu gün biraz görür gibi oldum,...aps lerden,....ama aynı zamnda trend kendinide yok etmemek zorunda,...bunu 91xxxlere kadar sağlayabilirler,...
uyuştururlarsa birza daha başarılı olurlar,...zaten uyuşturuyorlar,...
108950 den hızlı indiler çümkü extrem short istemediler,....dökülen short tepkiye niyetlenir oldu,...
ky bunlarla at başı gidemez,...psikolojisinde yok çünkü,....tabiatı uygun deyil, istisna elbette vardır,...
o nedenle ky nin silahı tek yön dür ve maliyet yayacak,...
eğer sağlıklı rakamlar veren varsa başarısı artar,....
mevcut tepe yenilerse short yayılacak,...her dip geçildiğinde ise long yayılacak, birde cari py de long için uygundur,...
102250 den istibaren bu py cari dir, longa caridir, artık shortta caridir,...
py yine istediğini almış gözüküyor,....bunu bir tek 102250 yi zamanında uyansaydık çözerdik,...
bir duvar tutturduk gerçi ama sağır analizdi,...102250 yi gördüğümüzde fiyatlar zaten oradaydı,....
yinede avantaj tepkiye girmemek oldu,...düşünün 10000 puvanını pas geçebildik,....ve short aldık buradan,...
buda başarı sayılır bence,...hiç te az deyil yani,...
o nedenle, diyelim buradan kondurudunmu, insanlık hali,...önemli deyil,...
91 den bir tane de 81 den yapıştır hepsi bu,...
yada trade et her şeyi mındar et seçim sana kalmış,...kişiye kalmış,....
bakın mesela macroda,
enflasyon regülatörü usd(dxy)
stok +parite mevcut pysa, yani boğa hormonal yapısını sağlayan sünger bunlar emiyor,..
usd regülatörü ise gold,...
fakat goldda dedikki, ....stok+ parite düştüğünde gold yükselmeli,...çünkü usd agresifliğini kontrol edecekti reülasyonda,...bu gün düştü,...
fakat stok + parite bu günü muhafaza etti,...beraber düşemiyorlar yani,....peki gold regülasyonıu nasıl yapacaktı,...
stok+ parite düşüşte iken o yükselecektiki usd agresif olmasın,...fakat bu gün düştü,,....
şimdi trajı komik bu düşüte yine usd regülasyonu yapabiliyor, ama bir şartla,....bünyesindeki usd yi dışarı salarken dışarda bekleyen bundan çıkan usd nin kafasına vurursa,...yani böyle bir durum var,....
o taktirde gold dolar salarken, çıkan dolar extrem baskılanırsa bollaşmış oluyor ve sen stoğu düşürürken usd agresifleşemiyor,....üstelik burada bahsi geçen stok bizim stok deyil, sp ve dici analmında,...
şimdi bu stok işte düşerken gold bu defa yükselmeli, biz düşüyoruz ama sp düşümüyor yani stok yerinde,...
bu da 1498.x ölçümlü,...
burasıda buna bakıyor zaten, 1498.x e,...yakından ilgililer,...bu işte mesela 91xxx demek,....
iyi geceler cümleten,...
Sn.Indragandi zaman ayırdığınız için Teşekkür ederim.
daha iyi bir sistem nasıl yapılabilir arayısa girmek yanlışmış
muvcut sisteme kuma getirmek neyine...
basit olsun ama getirisi 3-5 olsun deyip mevcudu kullanmaya devam...
(aylık puan getirisi sekisbin altını daha gormedim, ne kuması leyn...)
15 lik...
![]()
Hayat sana herzaman ikinci şansı verir;
adına "yarın" denir. (Neyzen)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri