Sayfa 1759/3250 İlkİlk ... 75912591659170917491757175817591760176117691809185922592759 ... SonSon
39000 sonuçtan 21.097 ile 21.108 arası

Konu: VOBjektif Seans Odası

Teşekkür Teşekkür 
    15.676
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    10.563
    Toplam Teşekkür
    3.668 Yazısı Teşekkür aldı

Esfender KORKMAZ
    esfender@esfenderkorkmaz.com

Dünyaya yeni düzen gerekiyor

Dünya ekonomisinde İktisat Politikaları, belirli zaman içinde değişiyor. Örneğin, 1980’li yıllardan başlayarak çok hızlı gelişen küreselleşme, bu gün can çekişmeye başladı. Küreselleşme dünyada piyasaları daha kırılgan yaptı... Hem de zengin ve fakir ülkeler arasındaki farkı daha da artırdı. Kur dengeleri bozuldu. Cari açık verenler kaybetti... Cari fazla verenler kazandı. Ekonomik kriz aralıkları sıklaştı.
    Şimdi, “Ne yaparız da küreselleşmenin getirdiği kırılganlığı ve sosyal maliyetleri ortadan kaldırırız?” soruları gündeme gelmeye başladı.
    İkinci Dünya savaşından sonra, dünya parasal düzenini kurmak ve kalkınma sorunlarını çözmek için, 1944 yılında doları anahtar alan Bretton-Woods sistemi kuruldu. Bretton-Woods ikizleri, İMF ve Dünya Bankası kuruldu. Bu gün, kur istikrarı ve ekonomik istikrar sağlamakla görevli olan IMF’nin modası geçti...
    Zira dünyada kur savaşları oluyor. Herkes kendi parasının değerini daha düşük tutarak, dış rekabet gücünü artırmak istiyor.
    Dünya Bankasının, yoksul ülkelerin kalkınması için gösterdiği çabalar ise, devede kulak düzeyinde kaldı. Sonuç çıkmadı.
    2009 krizinden önce, o zamanki IMF başkanı Dominique Strauss-Kahn, “Global Finansal Sistem erimeye başladı” demişti.
    zamanki Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick “yeni küresel ekonomi için çağdaş birçok taraflı sistem gerekiyor” şeklinde konuşmuştu. Birçok ülke o gün ve bu gün, yeni bir finansal kriz yaşanmaması için dünya finans sisteminde reform yapılmasını istiyor.
    Para ve sermaye piyasaları çalışmıyor... Para piyasası hedge fonların ve spekülatif sermayenin kontrolüne girdi.
    Bu güne kadar başbakan ve bakanlar, “Türkiye’ye şu kadar yabancı yatırım sermayesi geldi” diye övündüler. Yatırım sermayesi dedikleri, borsaya gelen sıcak para, kârlı işletmeleri satın almaya gelen spekülatif sermaye ve hedge fonlardır.
    Simdiye kadar reel sektörde yatırım yapan bir sermaye olarak İzmit’te bir otomotiv fabrikası var. AKP iktidarında bundan başka reel sektörde yapılan bir yatırım yoktur.
    Sermaye piyasasına gelince, Borsa bir kumar masasıdır... Bu masada bu güne kadar hep masa kazandı. Nasıl ki kumarda oynayanlar hep kaybeder, hep mano kazanırsa, borsada hep aracılar kazanır.
    Borsa, küçük ve dağınık tasarrufların yatırıma yönelmesini sağlayan bir araç olarak düşünülmüştür. Bizim gibi ülkelerin kalkınmasında teorik olarak çok önemli bir kurumdur. Ne var ki sermaye piyasalarının ve borsanın bu yapısı ile yararlı olması mümkün değildir. Tersine artık borsa spekülatif piyasa haline gelmiştir. Bu nedenle, sermaye piyasası ve borsa tanımlarını yeniden ele almak ve bu piyasaları yeniden düzenlemek gerekir. Örneğin, borsada kağıt satın alanın bu kağıdı en az bir hafta elinde tutmasını zorunlu kılmak gerekir. Aynı hisse senedini, aynı kişi bir günde beş defa alıp-satarsa elbette borsa kumar masası olacaktır.
    Bundan sonra, küreselleşme yerine, herkesin daha refah içinde olabileceği bir yeni dünya düzeni aramalıyız.

Hocam hocam,Esfender hocam...

Dünya bizi bağlamaz,"değerli TL bizim şerefimizdir"....

Hocam söyledik ve hafiza-i beşer nisyan ile malulüdür..not tutmak esastır dedik,not ettik..

Ne dedik " senide yerler bu zilliler,sallanmadan yürü dedik" yalanmı ???????....

Allahın adaleti şaşmaz...

Biz verdik kırkı,çıktı korku...

Şimdi sen düşün....

Hocam söz adresini bulur....

ataturkungencligehitabesi.com
    "Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır." Mustafa Kemal ATATÜRK

Unutma ki,yüksekte yer tutanlar,aşağıdakiler kadar emniyette değildir.
    Şeyh Edebalı

"Ebu Cehillerin,Ebu Süfyanların ve Ebu Leheblerin kağıttan putlarını yıkacağım" Allahın izniyle...Mü'min Ayu

Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi olamaz.Başkalarının önerilerine göre yatırım kararı verirseniz zarar edebilirsiniz.

2. The Following User Says Thank You to EMEKDAR For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    15.676
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    10.563
    Toplam Teşekkür

ANAM ANAAAAAĞĞĞĞIIIMMM......
    "Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır." Mustafa Kemal ATATÜRK

Şeyh Edebalı

"Ebu Cehillerin,Ebu Süfyanların ve Ebu Leheblerin kağıttan putlarını yıkacağım" Allahın izniyle...Mü'min Ayu

Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi olamaz.Başkalarının önerilerine göre yatırım kararı verirseniz zarar edebilirsiniz.

4. The Following User Says Thank You to EMEKDAR For This Useful Post:

Yer
    istanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    2.549
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    16.276
    Toplam Teşekkür
    5.723 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı EMEKDAR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    -Vatandaş size bir kriz anlatayımmı..

-Anlat..

-Anlat demekle olmaz,size bir kriz anlatayımmı...

-Kriz ne yahu,o eskide kalmadımı...

-Kriz ne yahu,o eskide kalmadımı demekle olmaz size bir kriz anlatayımmı...

-Yok yahu kriz olmaz,eskiden olurdu kriz hep kötü adamlar yapardı krizi,artık kriz olmazmış....

-Yok yahu kriz olmaz,eskiden olurdu kriz hep kötü adamlar yapardı krizi,artık kriz olmazmış demekle olmaz size bir kriz anlatayımmı....

-ANLAT...

ANLATMIYORUM LEM....

VADELİ 30 ....39500 OLUNCA ANLATACAM......

39500 mü ufff hocam ne yaptın ya öldürdün bitirdin ky leri
    ''MÜKEMMELLİĞİ ARAYANLAR HİÇ BİR ZAMAN GERÇEK BAŞARIYI YAKALAYAMAZLAR.''

Teşekkür Teşekkür 
    15.676
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    10.563
    Toplam Teşekkür

Alıntı a.kaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    39500 mü ufff hocam ne yaptın ya öldürdün bitirdin ky leri
    kayacım,

Bir kere ben birşey yapmadım...

70300 den sonrasına bir bak grafa...

İstersen özeline atayım...

Şimdi ısıcak paraya karşı oldum hep ve bütün varımı kaybettim ve bende küçük yatırımcıyım...

TL bazlı tüm zamanların zirvesine çıktık yetmedi kesmedi ağaları ......

Zirvenin % 20 küsür üstüne çıktık...hak ettimiydi hayır neden çıktık sıcak para bizim faize geldi...

Bu para bizi vurur dedim...inanmadım olanlara kabul etmedim...kaybettim tabi...

Durum ortada...dünyanın sıcak parayla üç kağıt ekonomisiyle yürümüyeceğini sağır sultan biliyordu...

Benim yazılarımı okudun,tasvip etmediğinide biliyorum...ama gerçekler bir gün çıkıyor işte...

Neyse çok doluyum bu konuda..

Allahtan bir dileğim daha var...o çok özel onuda görmeden canımı almasın..

Göreyimki onuda İMANIM DAHADA KUVVETLENSİN...

Saygılarımla....

Şeyh Edebalı

7. The Following 3 Users Say Thank You to EMEKDAR For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    15.676
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    10.563
    Toplam Teşekkür

Allah aşkına yahuuuu,

Düşük kur üretimi durdurdu diye iş adamlarımız,üretenlerimiz çiftçilerimiz TL değerli,üretim yapamıyoruz...

Arama mamül üreticileri kepenk kapıyor diye 9-10 yıldır feryad ı figan etmiyorlarmı...

Peki ben yazıyordum ara sıra sıcak paraya yıllık enflasyon kaçtır diye..

Tabi o zamanlar herkes halinden memnundu....

Şimdi soruyorum tekrar sıcak paranın yıllık enflasıyonu kaçtır...

Peki 9-10 senedir kur niye aynı yerde...

Bunun Türk ekonomisine Türk milletine,Türk küçük yatırımcısına çok mu faydası var...

Hiç faydası yok zararı oldu,üretimi durdurdu,ithalatı artırdı,cari açık patladı...har ay 10 mlyr usd...

Çıkın işin içinden şimdi...istihdamda yaratmadı...neye faydası oldu global çete yedi içti,bir gün işi bitince çekip gidecekti tabiki...

Anlatabildimmi derdimi......

Şeyh Edebalı

Yer
    istanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    2.549
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    16.276
    Toplam Teşekkür
    5.723 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı EMEKDAR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kayacım,

Bir kere ben birşey yapmadım...

70300 den sonrasına bir bak grafa...

İstersen özeline atayım...

Şimdi ısıcak paraya karşı oldum hep ve bütün varımı kaybettim ve bende küçük yatırımcıyım...

TL bazlı tüm zamanların zirvesine çıktık yetmedi kesmedi ağaları ......

Zirvenin % 20 küsür üstüne çıktık...hak ettimiydi hayır neden çıktık sıcak para bizim faize geldi...

Bu para bizi vurur dedim...inanmadım olanlara kabul etmedim...kaybettim tabi...

Durum ortada...dünyanın sıcak parayla üç kağıt ekonomisiyle yürümüyeceğini sağır sultan biliyordu...

Benim yazılarımı okudun,tasvip etmediğinide biliyorum...ama gerçekler bir gün çıkıyor işte...

Neyse çok doluyum bu konuda..

Allahtan bir dileğim daha var...o çok özel onuda görmeden canımı almasın..

Göreyimki onuda İMANIM DAHADA KUVVETLENSİN...

Saygılarımla....
    hocam ayıp ettiniz valla ne zaman tasvip etmedim hatırlamıyorum inanın ya.
    Siyasi yazılarsa o başka ancak sıcak paraya bende karşıyım yıllardır.Üretime gitmeyen para imalat sanayisi olmayan toplumda sıcak para hep tehlikdir.
    Eğer başka kırıcı bi şey dediysem özür dilerim cidden hatırlamıyorum valla.

Saygılar, hürmetler
    ''MÜKEMMELLİĞİ ARAYANLAR HİÇ BİR ZAMAN GERÇEK BAŞARIYI YAKALAYAMAZLAR.''

10. The Following 2 Users Say Thank You to a.kaya For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    15.676
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    10.563
    Toplam Teşekkür

Alıntı a.kaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam ayıp ettiniz valla ne zaman tasvip etmedim hatırlamıyorum inanın ya.
    Siyasi yazılarsa o başka ancak sıcak paraya bende karşıyım yıllardır.Üretime gitmeyen para imalat sanayisi olmayan toplumda sıcak para hep tehlikdir.
    Eğer başka kırıcı bi şey dediysem özür dilerim cidden hatırlamıyorum valla.

Saygılar, hürmetler
    kaya kardeşim,

Bana öyle gelmiştir,öyle hissetmişimdir,belkide dediğiniz gibidir..

Sorun değil,ben herkese muhabbetle yaklaşan biriyim...

Ayrıca öngörüleriniz fevk u alanın fevkinde,ama arkasında duramıyorsunuz..

Ben inandıklarımın arkasında durdum,kaybettim,ama atamızın dediği gibi,ben inandıklarımın ve kanaatimin gereğini yaptım...

Ayrıca grafik için yorumlarınızada teşekkür ederim...s&s...

Şeyh Edebalı

12. The Following 2 Users Say Thank You to EMEKDAR For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    15.676
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    10.563
    Toplam Teşekkür

Kalenin ardı bostan yıkılsın yonanistan..

Yonanistan gızları ne yün giyer ne fistan..

Kalenin ardındayım saatin dördündeyim

Eller derin uykuda ben senin derdindeyim...

http://www.youtube.com/watch?v=bEcu8PPTKOI

Şeyh Edebalı

Teşekkür Teşekkür 
    15.676
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    10.563
    Toplam Teşekkür

PİYASALARDA NELER OLUYOR.....

SABAHINAN ERKEN ÇİFTE GİDERKEN ÖKÜZÜM TORBADAN DÜŞTÜ GÖRDÜNMÜ....

Peki bütün bunlar neden oluyor,şimdi jölesiz vetandaşlarımızdan,anadolunun tam ortasından yorumlar alalım...

SABAHINAN ERKEN ÇİFTE GİDERKEN ÖKÜZÜM TORBADAN DÜŞTÜ GÖRDÜNMÜ ?

Bu uçuk halk türküsünü herhalde bilmeyenimiz yoktur.

Sabahleyin erken çifte giderken, aman aman
    Öküzüm torbadan düşmüş, gördün mü?

amanını amanını amanını yandım
    tridine tridine tridine bandım
    bedava mı sandın, para virip aldım

manda yuva yapmış söğüt dalına, aman aman
    yavrusunu sinek kapmış gördün mü?

amanını amanını amanını yandım
    tridine tridine tridine bandım
    bedava mı sandın, para virip aldım

Kimilerine göre bu uçuk türkü, halk müziğimizin ilginç bir örneğidir. Felsefeci Ahmet İnam bu konuda şöyle der :

O ünlü halk türküsündeki sözleri kim umursamaz? "Manda yuva yapmış söğüt dalına / Yavrusunu sinek kapmış gördün mü?" Mandanın söğüt dalında işi nedir? Sinek manda yavrusunu nasıl kapar? Gerçekliğin alaya alınmış, çarpıtılmış yorumunda düşündürücülük yok mudur hiç?

Bilimsel açıdan tartışılabilirse de türkünün bir de gerçeklik yönü vardır. Malum ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Her türkünün bir öyküsü vardır. Tosya yöresine ait bu türkü için yerel kaynaklar ise şu açıklamayı yapıyorlar :

efendim çoğu insanın şarkıyı sadece dinlemesi fakat anlayamaması ile sonuçlanan bir eylemden ötürü bilgisizlikle yanlış yorumladığı sözlere sahip türkü. farz-ı misal kimi arkadaşlarımıza; manda yuva yapmış söğüt dalına, yavrusunu sinek kapmış gördün mü, sözleri saçma gelebilirken bazı insanlara köy yaşamının verdiği tecrübelerle, mandaların akan derede serinlemek için derenin üzerine doğru eğilen söğüt yapraklarının gölgelerinden faydalandıklarını ve bu olay köy yaşamında manda söğüt dalına yuvalanmış şeklinde tabir edildiğini; manda yavruları yolda ilerlerken kuyrukları henüz büyümediği için (afedersiniz) kıç bölgelerinde yoğun bir sinek kütlesi oluşur, işte o zaman köylünün bu olayı manda yavrusunu sinek kapmış şeklinde yorumladığını bildiklerinden olsa gerek saçma gelmeyebilir. yine; sabahtan erken çifte giderken, öküzüm torbadan düşmüş gördün mü, sözleri kimi insanlara saçma gelebiliyor iken, yine bazı köy yaşamının verdiği tecrübelerle öküzleri sürmenin zorluğundan ötürü, çifte giden bir köylü öküzün yemekle oyalanıp inat etmemesi için kafasına yem dolu bir torba bağlar, öküz ara sıra sıkılıp kafasını sağa sola sallayarak torbadan çıkarır, bu olaya da öküzüm torbadan düştü dendiğini bildiğinden hiç saçma gelmeyebilir.

Öykümüz ise şöyle :

tosya halkı eskiden ticaret yapmak amacı ile saz dağını aşarak çankırı'nın köylerine giderlermiş. aşığın birisi öteyüze giderken bir çobanla karşılaşır. çoban, aşıktan çalıp söylemesini ister. aşık düşünür aklına bir şey gelmez o an için. bakar ki bir köylü öküzlerini almış çifte gidiyor, bundan esinlenerek

sabahleyin erken çifte giderken, aman aman
    öküzüm torbadan düşmüş, gördün mü? amanın fazlım.

daha sonra bakar ki, çobanın otlattığı hayvanlar arasında bir manda görür. ve

manda yuva yapmış söğüt dalına, aman aman
    yavrusunu sinek kapmış gördün mü? amanın fazlım.

dönüşünde olayı anlatır. olay halk arasında hikaye şeklinde anlatılır. musîki cemiyeti'nin kurulmasından sonra hakkı berber bu sözleri bir araya getirir ismail okur (naiboğlu) nakarat kısmını ekleyip besteler. mustafa başefe (akçak) ve arkadaşları tarafından oyuna dönüştürerek folklörümüze kazandırmışlardır.

Buyrun size teori ile pratiğin yaman bir çelişkisi. Yani mesele bu kadar basit, (yenidoğan) servislerinde henüz küvözlerimiz hizmete girmediği için yavrularımızın (afedersiniz) kıçları tehlikede, yani (afedersinz) kıçlarını sinekler kaparlar (sokmak fiili, yani sinekler tarafından ısırılmak da diyebiliriz). Mahalli ağızlar (yani şive) kelimelere farklı anlamlar yükleyebilir gördünüz işte sokmak,ısırılmak burada kapmak olarak kullanılmış. Şimdi ben size götüveceksen götüve gaari,götüveemeceksen götüveeceklee vaa desem sapıttı mı ne bu adam dersiniz. Bu deyişin tercümesi (götüreceksen götür, götürmeyeceksen götürecekler var,buluruz icabında) demektir ki lütfen ve sakın haa deyişimize farklı anlamlar yüklenmeye.
    Sahi yahu nerde şimdi o eski mandalar? Hiç göreniniz var mı? Yaşımız icabı biz gördük, biliriz. Çamurun, bataklığın içinde saatlerce yayılırlar, mutlu mesut bahtiyar yaşarlardı. En ala kaymak, manda sütünden yapılırdı,çifte koşulurdu da gıkları çıkmazdı, yeter ki onları çamursuz bırakmasınlardı. Çamur ve manda etle tırnak,bülbül ile gül,ferhat ile şirin gibiydiler. (Kedi-köpek bu misale uymaz boşuna uğraşmayın ama ille de terzilik yapacaksanız o başka)

Mandalar, öküzgillere akrabadırlar. Öküzler de tıpkı mandalar gibi unutulmaya yüz tutmuştur. Artık onların yerini New Hollandlar,Massey_Fegusonlar almıştır. Üstelik de (afedersiniz) bunların kıçına römork bağlamak da mümkün olup saatte 60 km hız yapabilmektedir. Neden tercih edilmesinler ki. Aama Allah için öküzlerin yıllar yılı çok günahlarına girmişizdir. Ne demek o öyle ne bakıyon len öküzün trene baktığı gibi!! . Bre gafiller, bilmezmisiniz ki eskinin şimendüferleri anca öküz kadar hızlı oldukları halde katar katar çook uzundular ve kadınlarımızın yeri soframızda öküzlerimizden sonra geldiği halde, hemzemin geçitte bu göç katar katar uzunluğundaki şimendüferin geçişini beklerken ne yapmasını beklerdiniz zavallı öküzün? Kapı gıcırtısı tencere takırtısı duyanlar gibi çifte telli mi oynayacaktı? Ne biliyorsunuz bu katarları icat edenleri rahmetle anmadığını? Biz insanlar çok nankör yaratıklarız. Bazen hakaret olsun diye ne yayıldın manda gibi demezmiyiz? Halbuki manda gibi yayılan insan hiç bir işlev görmediği halde, mandalar bu esnada bizlere süt,kaymak,yoğurt üretmektedirler. Biz ise onlar gibi yayılırken en fazla gaz üretebiliriz. İktisadi ve içtimai hayatımızda aslında çok önemli görevler üstlenen bu iki hayvanın Kurtuluş savaşımızdaki yararlılıklarını unutmak mümkünmüdür? Eski filmlerden hatırlayınız, bunların çektikleri toplar, top mermilerinin konulduğu kağnı arabaları. Çook daha eski filmlere gidersek, dünyanın aslında 4 öküzün boynuzunda durduğunu görürüz. Ara sıra bizim mandaların sinekleri (afedersiniz) bu öküzlerin kıçlarını kaptığı zaman huylanan hayvanlar kıpırdadıkça yer depremleri olurdu.

Biliyorsunuz, sığırın yavrusuna buzağı, erkek buzağının biraz ele gelenine de dana denir. Gücü kuvveti yerinde görülen, uysal danalardan ikisi eşlenerek, ileride birlikte koşulacakları da dikkate alınmak suretiyle birlikte beslenir, büyütülür. Tabir yerindeyse arkadaş olmaları temin edilmeye çalışılır. Bir buçuk, iki, bazen üç-dört yaşında iken bu danalar, enenerek veya burularak ( iğdiş edilme, kısırlaştırma.) ve danalıktan çıkarılırlar. Enemek veya burmaktan maksat , boğanın yumurtalık bağlarının tıkanmasıdır. Yumurtalıklar kesilip alındığında buna eneme, bir makine ile burularak sıkılmışsa buna da burma denir. Böylece boğa kısırlaştırılmış, hadım edilmiş olur. Belki de bu yüzden, öküz; "Öldüğüm zaman derimi ineğin sırtına atıverin" dermiş. Gördünüzmü bakın zavallıları bir de beşik kertmesi yaptığımız gibi bazen de öküzlükten çıkartıyoruz. Burulan bir öküz.... Hiç olacak iş mi? Yani size yapsalardı bunu soluğu doğru AİHM de alırdınız ama ne yazık ki AHHM henüz kurulmadı. Hem kurulsaydı bile başyargıç sizce kim olabilirdi? Bence bir Buffalo olurdu (malum onların vatanı Amerika, bizimkilere uzaktan akraba gelseler de daha cüsseli, gösterişli hayvanlar onlar, yakışırdı yani.) Ama bu tehlikeli gidişi sezen Buffalo Bill dünyayı böyle bir tehlikeden kurtarmıştır.

ALINTIDIR...

http://facebookvideoindir.gen.tr/man...alina-545.html

Remazanlık efendim,remazan eğlenceliği......

Şeyh Edebalı

Teşekkür Teşekkür 
    15.676
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    10.563
    Toplam Teşekkür

ABD tarihinde bir ilk

Zor günler geçiren ABD ekonomisine bir darbe de kredi derecelendirme kuruluşu olan Standard&Poors'dan geldi. ABD'nin tarihinde ilk kez kredi notu düştü

ABD günler süren görüşmelerin ardından borç limiti krizini şimdilik çözdü ancak kredi notunun düşürülmesinden kurtulamadı. ABD’nin AAA olan kredi notu tarihinde ilk kez düşerek AA+ oldu.

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poors, ABD'nin kredi notunu bir kademe azalttı.

Kuruluş kredi notunun indirilmesine gerekçe olarak bütçe açığının azaltılması konusunda kongreden onay alan planın borç krizini çözmekte yeterli olmayacağı gösterildi.

Standard&Poors'un ABD'nin kredi görünümünü negatif olarak açıklaması kredi notunun bir kademe daha düşürülebileceği söylentilerine yol açtı.

http://haber.gazetevatan.com/abd-tar...92732/2/Manset

Şeyh Edebalı

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür
    62.413 Yazısı Teşekkür aldı

sevgili emekdar , dji nin notu düşürülüyorsa olay eylemseldir,.....yani eyleme geçilmiştir,...eyleme geçenlerin menfaati artık not indiriminden geçiyordur, eğer bunu menfeat istemiyorsa tersi oldukça sert olurdu,....bu zamndır ve süreçtir, bu gün yarın deyildir,....

bu işin menfeatin icabı eylmemken, buna kesin demişken, şuna kesin diyemiyiz, bu niye yapılıyor, işite bunun bir çok nedeni olabilir,....

örneğin, china fikrinin ortaya atılmasıyla başalayan, afganistanın sovyetler tarafından işgali ile davam eden, berlin duvarını yıkan, sovyetleri rusya yapan, avroyla usd nin nikahını kıyan, bütün bu eylemelerin finansal ayağını kıçından çıkardığı NBC ile 1991-2003 te 2.körfez savaşı uydurarak sağlayan sistem bitmişitir, bu sistem saddamı savaş suçlusu yapıp asmıştır, ama bu sistemin mimarları asılmamak için bayağı direniyorlar,....işte bu statüko ve statükocunun maçı tüm diğer ülkelerde uydurma şekilde tezgahlanırken, abd için de cumhuriyetçilerle demokratlar arasında gerçekten var, iktidarı ele geçiren alaenen diğerini yargılayacak bunlarla,...

örneğin yukarıda ki eski proceksiyon böyle kapanmaya yüz tutarken, şimdi statüko ve statükocular üzerinden(eş zamanlı tüm globda, başta turkey bir süredir plot ülke), yeni proceksiyon kuzey afrika proceksiyonu başladı ve malumun devam ediyor, bu kuzey affrıka proceksiyonu ülkeleri uru kemikten temizler gibi abd içindeki noktalarınıda yıkmak istiyorki geri diriliş olmasın, zira bu hep ya siyah, ya beyaz olmuştur, gri olmaz , yani biri diğerini yargılayacak asacak kesecek, örnekler mübarek hasta yatağında, kaddo savaştan sonra,....esad başalayacak savaştan sonra, ve ondan sonra sırada iran,....işte bu yeni proceksiyonun ülkemizdeki mimarlarının ve rol verilenlerinin, örneğin kısa süre önce ziyarette bulundukları suruiyeyi nasıl iğdişlediklerini beraberce görüyoruz ve tanık oluyoruz,....

peki bu iş ne sağlayacak, gelinen nokta ne sağlayacak,....yeni açılan sünger tarlaları, şu anda abd nin habire dolar basıp ama diğer ülkelerin emmekte zorlanmalarıyla sonuçlanan ve krizin başaladığı noktaya geri dönmesine neden olan mevcut kısır döngüyü kıracak ve geçici rahatlama sağlayack, 10 sene bilemedin 20 her neyse,...bunu biz demiyoruz onalar bunu yapmaya çalışıyorlar, çünkü eski proceksiyon gol oldu, yeni inşa ediliyor, eskiyi yargılamadan kazımadan bu işi olmaz, turkeye bakın abd yi görün, yakında abd de savaş suçluları bulunur mahkemeye çıkarılırsa şaşamamamk gerekli,

öte yandan china çok büyüdü, burasının iç pysasına terkedilip yeni china yaratmak, işte burada nüfus, ucuz emek(en az chin kadar ucuz olmalı) ve din,.....işte bu proceksiyon afrika proceksiyonu, yani kuzey afrika proceksiyonu bunun ön ayağı sadece, bu afrikanın yüklenici ülkeleri kendilerini abd sermayesiyle tamamladıktan sonra bu işin yüklenicileri olacaklar, chinde büyük hata yapıldı, kapıtalizm ucuz emeği tek bir ülkede seçti, o ülke döndü sana tehdit oldu, bu işin teorisyenleride elbet uzaylı değil, 50 sene önce yatırmış, 30 senedir uyguluyor,...ne bilsin teknolijinin bu kadar yükseleceğini,...chinanın herşeyi rahat taklit edeceğini,..gomanistleri yok etme adına kendi silahları ile ayağına sıktılar, şimdi topall ördek oldu, sakat ayağı ile, şükür diyor beden sağlam şimdilik,...çıkış yolu arıyor, bunu yaparken zaman kazanmaya çalışıyor, her halinden belli,...

işte bu yapılırken turkey mb sinin olağanüstü ara toplantı ile kervana panik halinde yetişmesi, sanki bir arkadan itti turkeyi,.....

işte bu meyanda daha illa vardır, zaman yok aklıma gelenler bunlar,.....

mnfeat dedik, bu menfaat kesinde şuda var sistem ölmüşte, ceanaze cığırıyorlar,...kimler s&p, fitch, moodlar,...örnek mesela....

ama menfeat kesin var, bir s&p çıkıp, abd halkının gözü önünde lan sen ananı diyemez, adamı delerler,......işin içinde işi var, olasılıklar yukarıdaki gibi var ve mevcut, ama kesin olan menfeat, yani iş planlı, eğer plan olmasa idi, şimdi skoklardaydık zaten,...suriye bakarken bir bakmışın newyork birbirini yiyor,.....

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

17. The Following 2 Users Say Thank You to indregandi For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür
    62.413 Yazısı Teşekkür aldı

bu işte, yakın örnekler ....

kıprıs,....bu illaki bitirilcek iran ve doğu akdeniz kontrolü buradan sağlanacak,...baskı yine arttı burada,....kuzey akdeniz ülkelerinin portekiz, ispanya, italya, yunanistan arka arkaya sıraya alınması belliki tezgaha seyirci kalmaları için gerekli,....

mısırda mübarek yanlılarının deve sırtında 17 usd ye, 100000 muhalif arasına dalması,..bu şunu gösterir, buradaki insanlar, slip çekip beton dökmek istiyor, kasko yapmak istiyor, kuzeyi böyleyse iskeleti sayılan karnı şiş afrikallıları düşünemiyorum bile,...

um bin ladenin, cesedinin denize atılması, sırra kadem bastı, eğer ikiz kuleleri bu yıktıysa birde yıktıran elbet var, ölese ceset sır, öldümü kaldımı bilinmez, ama cesedi bile yok edildi,....demekki ikiz kuleler bir başlatıcılardandı bu gelinen durumun başlatıcılarından,

dominik abi, sarkıntılıktan yakalandı,....adam aklandı, sarkosi cumhur olarak yola devam etti, belliki fransanın cumhuru deyil,...

ben bu yakın örneklerde sadece dji harketlerine baktım ne yapıyor fikir için,...doğruluyormu diye,....

sonuçta kişi olarak bir tarihi dönemeci yaşıyoruz, bu olanların hiç birine şüphesiz katılmıyorum ve desteklemiyorum, ama saptamalarım bunlar,....

birde etnik hareketler bunuda unutmayalım, .......ülkelerin içeriden yıkılmasının tehdit edilmesinin yeni ve etkli silahı,....

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

19. The Following 2 Users Say Thank You to indregandi For This Useful Post:

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yer imleri