Şiişşşştttt.
Huzurrrrr.![]()
Loss of opportunity is preferable to loss of capital.
Yazdıklarım deneyimlerimle şekillenen kişisel görüşümdür. Yatırım kararlarınızı etkilemesine izin vermeyiniz.
gurtar bizi sazanbaba
BANGA mühim
Yazdıklarım deneyimlerimle şekillenen kişisel görüşümdür. Yatırım kararlarınızı etkilemesine izin vermeyiniz.
VOB 5 dk'lık grafik.
Max 1 fake olabilir.
Trend kırılışları ile pozisyon alırım. (Alçalan ve yükselen trendlerden hangisi kırılırsa, tekrar içine girerse stop, tekrar kırarsa tekrar pozisyon)
Not : Üçgende öngörüye gerek yok. Ama illa bir öngörü yapmak gerekirse, oyumu üstteki trend kırılışı için kullanırdım. )Yükseliş yönünde.
![]()
İnsanlar geleceği bilemez, düşündüğünü veya duyduğunu değil gördüğünü trade et, terse giderse stop yap.
---------------
Burada yer alan bilgi ve yorum yatırım danışmanlığı kapsamında değildir, hele al-sat tavsiyesi hiç değildir.
Sn Sazan'ın dün verdiği üçgen benim çizgilerime göre yukarı 2. sefer kırıldı...
Uzun pozisyon için 78 000 üstünü beklemek mantıklı...
78 000 üstü kısalar için riskin yükseldiği bölge...
İnsanlar geleceği bilemez, düşündüğünü veya duyduğunu değil gördüğünü trade et, terse giderse stop yap.
---------------
Burada yer alan bilgi ve yorum yatırım danışmanlığı kapsamında değildir, hele al-sat tavsiyesi hiç değildir.
Uzun süren düşüşün dibi Y noktasından, yukarı yönde 5 dalga sayıldığından , düzeltme sonrası (içinde olduğumuz) ikinci bir yukarı yönde 5 dalgalı hareket bekliyorum. (Bir trendin (örnekte, aşağı yönlü), ters yönünde 5 dalgalı hareket varsa (grafikteki 5 dalgalı yukarı trend), bu hareket tüm yapının tamamı olamaz mantığı gereği).
5 noktasından sonraki harekete bakarsak ya
a. Zayıf bir c dalgası ile sonlandı
b. Yada bir üçgen oluşuyor ve d ve e ayakları sonrası yukarı hareket gelecek.
Daha agırlıklı senaryon bir triangle (üçgen) oluşumu. Eğer a senaryosu geçerli ise, zayıf c sonrası hareketler çok güçlü olduğundan , son derece hızlı bir yukarı hareket gelmeli. Eğer Triangle geçerli ise d dalgaları da 3 dalgalı olduğundan c'den başlayan yükselişin bir miktarı (%50 civarı) geri alındıktan sonra b tepesini aşamayan bir yukarı hareket gelmeli. Sonrasında ise e dalgası için bir düşüş olmalı.
Hangi senaryoda olursak olalım, b tepesi aşıldığında ise b şıkkındaki senaryoda isek, Y-5 mesafesinin en az %61'i kadar (idealde eşiti) bir yukarı hareket, a senaryosunda isek en az %100 (İdealde %161'i kadar) bir yukarı hareket bekliyorum.
Bol Kazançlar Dilerim.
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri