Twisti duyunca şap diye kalan tv kanalı jölelileri ve tv kanalı güzelleri dut yemiş bülbül gibi sustunuz.
Ne biçim ekonomi kanallarısınızki sesiniz bile çıkmadı.
Verin kanalı bana ekonomi neymiş anlatayım size.
Jelibon.
Twisti duyunca şap diye kalan tv kanalı jölelileri ve tv kanalı güzelleri dut yemiş bülbül gibi sustunuz.
Ne biçim ekonomi kanallarısınızki sesiniz bile çıkmadı.
Verin kanalı bana ekonomi neymiş anlatayım size.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Twist???
Refinansman ve yeni mortage ve gayrimenkul değerlierini arttırmayacaksa,
Twist???
Nerden ve neden çıktı?
Kim için ne için?
Yiğidim aslanım burda yatıyor.
Bu işler sahibinin cam şişe işine girmesiyle pet şişeyi kötülemeye benzemez.
Bir oraya bir buraya savrulmaya, dönek olmaya da benzemez.
Babamım bir lafı vardı ALLAH RAHMET EYLESİN,
Kendimi hep bir bok sanırdım,
''BİR ADAM KIRK YILDA YETİŞİR DERDİ''
Sen kimsin derdi?
Deli doluydu, anlaşamazdım ama ADAM GİBİ ADAMDI BABAM.
Keşke yaşasaydı da yine deseydi.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Bailoutları, stimulusları yaparken bunlar bunlar neyle suçladım.
Bunlar dedim waalstreeti kurtarıyor, büyük şirketleri ve bankaları ve bunların asıl gdp nin %70 ini oluşturan halka faydası olmaz.
Dolayısı ile işe yaramaz.
Q larda aynı mantık, adam para enjekte etti, bastı, bankalar bunu halka vereceğine türev piyasaya, emtiaya soktu.
İşe yarmazdı hiçbiri yaramadı da.
Jelibon.
TWİST, yine bir finansal şirket bailoutudur.
Nasıl?
Büyük bankalar uzun vadeli mortgage securityleri ve uzun vadeli krediler yüzünden büyük risk altındadır.
Bu banka Kapiatali için muhasebe anlamında büyük risktir.
Gelecekte uzun vadeli faziler artarsa, bu iki risk yüzünden birçok Amerikan Bankası batacaktır.
Uzun vadeli faizi indirmeyi düşünmekle FED,
amerikan bankalarına, bu iki konudaki risklerini, faizler kendi kendine artmadan önce, azaltma şansı vermektedir.
TWİST bankaların durumlarına çeki düzen verme şansıdır. Bilançolarını düzeltme imkanıdır ve bu sayede likidite çıkabilir ortaya.
Jelibon.
Yani tarp ve q lar gibi twsitte bir halk veya küçük işletme programı değil bir wallstreet ve mega şirket programıdır.
Yani oligarşi hep kendini kurtarma peşinde diğer herkesden ve herşeyden önce.
Jelibon.
Otorite yani bu işlerin planlamacısı,
kafayı hep
merkez yada onların dolaylı tetikçileri bankalara takmış durumda.
oysa amerikada %70 işgücünü yaratan küçük işletmeler ve gdp nin %70 ini yaratan hane halkı tüketicisi ne alınan önlemler ulaşmadıkça ilerisi için hep nafileye çıkacaktır.
Otoritenin hasta ekonomiyi iyileştirememesi başarısız olması görüldüğü gibi sürpriz değildir.
Yani bunlar kapitalistler ama kapitalist olmanın temel şartı olan kapitalizm nedir onu bile bilmiyorlar yada işlerine gelmeyip dünyayı oligarşiyle kapitalizm maskesi altında bir güzel yönetiyorlar.
Jelibon.
GREAT GREAT DEPRESYON,
Dow teori sinyaliyle teyidli halde ama 2 mayısta başladı ama 2012 zirvesinden sonra başlayacaktır.
Bundan asla ve asla kaçış yoktur.
Bu ilk çöküş yani 2008-2009 çöküşü, büyük ayu rallisi ve ikinci çöküş tarafımdan ABC şeklinde öngörülmüştür.
Bunun tek çıkışl yolu vardır ve var.
Tüketiciye nakit vermektir.
Bunun yolu geçmiş vergiyi geri vermek ve vergide büyük indirimdir.
Şu ana kadar bu silah hiç kullanılmadı.
Kullanılırsa ilerde işler değişir.
Tek kurtuluş yolu ise budur.
Jelibon.
Şimdi makronun bir tradera elbet hiç faydası olmaz.
Makro yapıp yükselişleri kaçıranları gördük daha önce.
Biz son duruma dönelim.
Jelibon.
sonuncusu yanlış çıktı bu olacak.
Jelibon.
Çok Uzman
Oldumu?
Jelibon.
Öngörüldümü?
Jelibon.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri