...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
58250,....KIRMIZI ÇİZGİ,...
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
Orfoz gibi bizim pala. Yuvasına girip arada bir etrafı kolacan etmek için tekrar çıkıyor...
Orfoz kurnaz, lezzetli ve değerli bir balıktır. Kefale, levreğe benzemez. Orfozu yuvasında asla vurmamalısın, ne balığı ne de zıpkını yuvadan çıkaramazsın. Olan senin zıpkına olur. Fakat sabreden dikkatli bir balıkçının iyi malzemesi ve tekniği de varsa yuvadan çıkmış orfozun fazla bir şansı kalmamıştır.
İnşallah vuracaz bu orfozu, sorun yuvadan çıkıp çıkmadığında...
İyi tatiller.
az orfoz vurmadım ben, çok iyi bilirim, kum lagosu, kaya lagosu, hey gidi günler,...oltayıda çok severim,....
iki gözünden parmakla bastımı iliğe döner orfoz, parmaklarını solungacına sokarsan geri alamassın, yada biraz et bırakırsın solungaçalarında,...sıyırır parmakları,...kayada sıkışmış iri bir orfozu 40 hp botla çekip yine çıkartamamıştık,...böyle bir yaratık o, hele o meraklı oluşu yokmu,...birde salaklığı,...kafadan vuracaksın lavuğu,..yuvaya girdi,....sakin ol dönüp sana baksın, vur kafasına, asla gövdesine deyil,..gider sıkıştırır kontra solungaçlarıyla kendini,...
ege balıklarının hepsini bilirim,...ama bunlar hep geçmişte kaldı, hey gidi günler , kafayı bir gömerdim suya, umurundamı dünya,.....belim kurşun ağırlıktan kopardı artık taşıyamazdı onca satten sonra,...
çipura, küçüğü lidaki,...
levrek, küçüğü ispendenek,....![]()
haberleri dinliyorum,.....
haber şöyle,...emlak fiyatları %30 civarında artmış;.....
haber böyle,.....eş zamanlı diğer haber ise şöyle, konut kredilerinin faizleride artmış,.buda berberde oturuken bir gazeteden,....aşağı yukarı eş zamanlı,...
yorum ister;
koncoktür ise tersine öyle deyilmi,....yani en azından algılatılmamız böyle,..haberler ne derece doğru bunu bilemem tabiki, ben yorumlarım,....
doğru ise bunlar,....
standart daire maliyetinin,...işler yolundayken 70-80 bin civarında olduğunu bilirim, belki dahada düşürebilmişlerdir,...bu mailyetin eli ayağı düzgün semtlerde en az 200-250 bin civarında satıldığını yine,....
eğer yukarıdaki haberler doğru ise ki bu konuda extra araştırmam yok,...heberi dinlemişim, gazeteyi okurken kredi faizinin arttığını öğrenmişim,....daire maliyetini biliyorum,....
daire maliyeti, usd deki artıştan gol yemiş durumda, maliyet eski maliyet deyil...yani usd deki artış kadar en az tetiklenmeli yukarı yeni yapılanlarında,....müşteri bekliyen eskilerde ise fiyata yansıtılmalı bu,...
faiz deki artış, yada faizlerin arış maliyetide alıcıların ödeyeceği rakamı yukarı vurmalı,...bu da tamam gazeteden okumuşuz,....
şokta alışveriş sonrası ödemeyi bekliyorum, ...birisi diğerine yakınıyordu,....işler kesat dedi,180 bine doğru gerilemiş, ancak müşteri yine yok,..
bizim orası tam da bu işlerin merkezi dersem yerinde olur, ...babaoğulları, tüten kayalar hep orada,yakınlarda... istfinmer i giydirmesi konu olarak yakınımda işleniyor,....
bu şoktaki işlerin kesatlığından yakınanda bu işe soyunan küçüklerden,.....bir satış hızları var, bu dibe vurmuş teklemiş, dayanamıyor çünkü küçük,.......konuştuğuda ondan öncesinde daire alan kişilerden biri anladığım kadarı ile,...
dedim emlaklamı uğraşıyorsun evet dediğinde, anladım,.......kelek yani,...satışlar düşmüş şokta sıra beklerken, emlak fiyatları artmış ana haberlerden, kredi faizleri artmış berberde gazete okurken,....
sonuç,.....sırat köprüsüne girmişler, nefes tuyorlar, havaya boçlanıyorlar....şu anada batıklar, cepten yeme çokdan başlamış....ancak ramazanda oruç tutmak la aynı şey,.....krizin kısa süreceği ülkenin tekrar fonlanarak normale döneceği beklentisi hakim, sonuç aman beyler safları sıkı tutalım çözülmeyelim,....bir çözülürsek, aman ha çözülmeyelim,.....sakın,....kar maxsimizasyonu daim olsun,....
şimdi,...siyasi iradenin,....projesini bunun merkezine koyarsak, istfinmer i,...bu tabiki beklenti yapıyor, politika bu deniyor.....
görünen o ki, para girişi yaşandığında fiyatlar normale dönecek emlakta,....bu aslında yaşadığımızın tersine gelişme, böyle zamanlarda tam tersi düşer,...parası olanlar bu fırsatı kollardı,....ucuza alıyım diye,...
öyleyse kriz henüz vuruş yapmadıki, dayanabiliyorlar bu konuda,...istfinmer güven veriyor bu anlamda, yani hükümet politikalarının bundan sonrada kum fayans ve çimento yönünde gelişeceği düşünülüyor,...emlak alımı için bekliyenlerde şu aşamada yukarıdaki nedenlerle alamıyor, çünkü kredi faiz yemiş, canlı mal zamlanmış,...
öyleyse,....
bunu hazırlayan yukarıdaki nedenler ortadan kalktığında emlak için alım fısatı daha uygun şartlarda oluşacak, bu kesin..
diğeri ya bu düşünce sabredecek kazanacak, nefes tutanlar,.. yada çatlayıp küllüm batacaklar,.....
kısaca merkez bankası yorumu;
merkez bankası başkanı,....2012 de,...''tl değerlenecek diyor'',....diyorki hatta ''usd yi bunun sonucunda geçmeye başlayacak'',....
son yaptığı eylem,...usd ye müdahale,....yüklü yüksüz miktarda,....yine diyorki ''artık bu derece büyük müdahalelere gerk kalmayacak'',.......
işler yoluda diyor, gücümü gösterdim, çaktım usd nin kafasına,.....
artık usd ye çullanmayın,...tl ye dönün, bakın ağzımla söyledim, 2012 de tl yatıranlar kazancak diyor,....
anlıyoruzki,....merkez, yaptığı müdahale ile bu işin önünü kesceğini, hesap etmiş,... anlıyoruzki yaptığı yoğun enfermasyonlarla,...konsensüs istiyor, yani bu yönde geniş çaplı katılım, usd yi çözün gidin bankaya yatırın,..bank konsensus gereği faizi yine minimize etsin,...yani biraz versin,...usd blokaj kalksın,...tl yi döndürelim, nefesi tutalım, havaya borçlanmayalım,....
yine anlıyoruzki, merkez bunları yapmak zorunda kalmış, gerek olmuş....
sonuç,...yine emlak işi gibi,....
nasrettin hoca,...demişler hocam ne yapıyorsun,..göle maya çalıyorum demiş,...hocam hiç göl maya tutarmı demişler, ''ya tutarsa'' demiş,....
nefes tutma, havaya boçlanma,...yine anlıyoruzki, merkez nefes tutmaya başlamış, bu kesin...
dxy hareketinden anlıyoruzki,...dicide nefes tutuyor, buda kesin,...
küçük emlakçıda nefes tutuyor, çatlamak üzere, buda kesin...babaoğullarıda nefes tutmaya başlamış, bunu da merkezden anlıyoruz, kredisiz iş yapılmaz çünkü....
yine biliyoruzki, herkes aynı oranda nefes tutamıyor, buda kesin, tartışılmaz...aynı oranda havaya borçlanamıyor kişiler, ülkeler, doğru...
öyleyse nefesi kim uzun tutarsa deyilmi,....
değerinizi kıymetinizi bilin,...siz olmasanız pysalar dönmeyecek,...alımlı olun bu dönemde her şeye atlamayın,.....düşünsenize türev pysalar geliştirilmeseydi, imkb nerede olurdu,...
siz shortladığınız an, garan longluyor,....5.92 altına alana kadar fiyatını canımız çıktı,.....
düşene bir tekmede siz vurun durumu vardı önceden,...türev neye yarıyor şimdi anlayın,...varrantları kılları, tüyleri, yünleri anlama zamanı,....
, bir pysayı şartlar kötü iken başlatamazsın, ya iyileşmeye dönükkken yada iyileştiğinde, hormonlarla ilgilidir, yönle ilgilidir, kaldıraç ve hacimle ilgilidir, hacim yaratılmalı, bu hacimde devir hızı artırılmalıdır,...öyleki kimse nasıl soyulduğunu anlayacak kadr fırsatı bile bulamamalıdır,...
...
her yeni türev py oluştuğunda, ekonominin görece ''iyi'' olduğunu artık bilmek lazım,..
yani ''l e ş l i ğ i n d e'' deyil, ''i y i l e ş t i ğ i n d e'' piyasalar kurulur, yaradılış gereği kötü deyil iyi alınır,..kişi öncesinde longlar, profesyonelse artık shortlar,...
örnek vob dedik, 2005 te açıldığından hemen sonraları, kusursuz bir ralli yaşanmıştır,...2006 capon ev hanımlarına kadar,...
ev hanımları buda başaka iştir, neye el atsalar kuruturlar, bakın altına girdiler, düşüyor,...carry tradeye girmişlerdi, 2008 patladı,...bu da önemli bir done,....
yine anlıyoruzki, bir şey taksitle satılıyor ise, onun değeri görece düşer,...şimdilerde altın taksitle satılıyor, çeşitli illerden turlar düzenleniyor bu işe,...geçmişte biliyoruzki, araba tıko paraya satılırdı,...emlakta öle,..el yakardı her ikiside, bunlara sahip olanlar kasım kasım kasılırlardı,..reno 12 12 ydi, murat124 ise serçe,..
yine anlıyoruzki, bir şey taksitle satılıyor ise bunun artık piyasası oluşmuştur, söylüyoruz derinlik kazanmıştır diye,...hacmi vardır diye,....araba gibi taksitle, emlak gibi mortgage,...
bunlarda işaretler,....duyarsanız yeni bir py açılıyor, buradan yazın, güzel bir indikatör bence,....
Günaydın...
sağlıklı kazançlı bi hafta dilerim herkeze...
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri