Sayfa 118/161 İlkİlk ... 1868108116117118119120128 ... SonSon
1921 sonuçtan 1.405 ile 1.416 arası

Konu: Fikirler -> Sistemler

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı özdenil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birinci bar 32100-32500
    Ikinci Bar 32000-32275

Value Alan ne olur 32025-32325 ve Poc:32275 olur.

Sn. Teo burda value alan ve poc değerini nasıl bulduk ? Daha önce okuduklarımı sanırım özümseyemediğimden anlayamadım ?
    Önceki sayfalarda bunun hesaplanış şekli vardı, Oradan takip edebilirsiniz...

Sevgiler..
    Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Fdax şu an bende de short yap dedi, ama önceki yazmış olduğum kuraldan dolayı short yapabilmem için , bu barın kapanışı ve diger barın open'ı gormem gerekır,Longlar gecıcı olarak halen tut da bu nedenle...

Fdax - 29.10.2008 11:55:05
    ----------------------------
    Yesterday's PoC:N/A
    Yesterday's Initial Range:N/A
    Yesterday's Total Range:N/A
    Yesterday's Pva:N/A
    Pioneer's Range:4.769,00 to 4.887,00
    Today's PoC:6 (4.698,00)
    Today's Initial Range:4.684,50 - 4.887,00
    Today's Total Range:4.651,50 to 4.887,00
    Today's Pva:4.657,00 to 4.789,00
    Selling Tail:4.845,50 to 4.887,00
    Buying Tail:4.651,50 to 4.654,50
    Market Type: Down Variation Day
    TPOc Above Zone:1003
    TPOc Below Zone:350
    Yesterday's MRange: 32,15
    Today's MRange: 4.710,250 / 4.769,00 / 4.828,000
    POC Range Area: Down
    MPVA: 4.690,000 / 4723 / 4.756,000
    Suggested Position: Short
    Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Bar attı ve bu bar open da uygun oldugu ıcın 4822 den short yapılabılır... Tepkı satışı...( Burada agresif olmayanlar, sadece longu kapatıp flate geçerler ,short yapmazlar ve long için yeniden value alanın ortasına gelmesini beklerler, alt bandı beklemezler çünkü alt band tepki alımıdır) ..

Aşagıdaki değerler de oldukça short için uygun gözüküyor.İşi sağlama almak için short sinyalinden sonra 1 bar daha fazladan bekledik...

Value Alan: Today's Pva:4.657,00 to 4.789,00
    Konu teo tarafından (29.10.08 Saat 14:39 ) değiştirilmiştir.

Yer
    Mersin
    Teşekkür Teşekkür 
    342
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    91
    Toplam Teşekkür
    62 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı sentinus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    DAX 30 dakikalık.
    Alıntı yaptığım grafik çıkmadı sanırım eski mesajlar birara silinmişti ondandır. En son 13 Ekimde benzer bir divergence oluşmuştu. Ertesi gün DOW açılana kadar gün boyunca yükselerek shortçuları sıkıştırmışlardı ve kapanış ayın 14ünün en düşüğüne yakın olmuştu(yani yükseliş tuzaktı). Uyumsuzluğun oluştuğu tepe olan 5300den 4000e yaklaşık %24,5 düşüş oldu.
    Konu sentinus tarafından (29.10.08 Saat 15:22 ) değiştirilmiştir.
    -Objektif giriş ve çıkış

-Para yönetimi

-Hareketli stoploss

Bu üçüne uymuyorsanız ne kadar paranız olursa olsun VOBda uzun vadede para kazanmanız imkansızdır.

-----------------------------------------

Burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    62
    Toplam Teşekkür
    52 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bar attı ve bu bar open da uygun oldugu ıcın 4822 den short yapılabılır... Tepkı satışı...( Burada agresif olmayanlar, sadece longu kapatıp flate geçerler ,short yapmazlar ve long için yeniden value alanın ortasına gelmesini beklerler, alt bandı beklemezler çünkü alt band tepki alımıdır) ..

Aşagıdaki değerler de oldukça short için uygun gözüküyor.İşi sağlama almak için short sinyalinden sonra 1 bar daha fazladan bekledik...

Value Alan: Today's Pva:4.657,00 to 4.789,00
    buda superdi 30 dklik iki barda dusus yonunde idi benim sistemimde az sonra 13.40-13.45 arasi sat vermis fdax icin baktim ozel olarak.

simdi sanirim tepki satisi bitiyor gibi ne dersiniz sn teo.

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı nyse-dj Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    buda superdi 30 dklik iki barda dusus yonunde idi benim sistemimde az sonra 13.40-13.45 arasi sat vermis fdax icin baktim ozel olarak.

simdi sanirim tepki satisi bitiyor gibi ne dersiniz sn teo.
    şu an da value alanıın alt bandından tepki alışı yaptılar (tepki satışı tepki alışına döndü alt bandda olduğu için ayılar ilk yarı galipler ...4743.75'i aşagı kırdıgı an artık hareket yonu asagıdadır. Benim sistem bar konumu değişmediği için halen şu an short tut da... (4822 den yapılan)...
    Konu teo tarafından (29.10.08 Saat 15:45 ) değiştirilmiştir.

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Tatil günleri iyi oluyor, diger futureslar da alıştırma yaparak ders çalışıyoruz...

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Market profil uygulamamız için seansın aktif olduğu dönemi bilmeliyiz.

Fdax 9:00 dan 23:00 a kadar
    FS&P 15:30 dan 22:00 kadar
    Vob 9:15 den 17:00 a kadar oynamalıdır.

Foreks için market profil tavsiye etmiyorum.

Sadece Hangi paritenin hangi saatte yogun oldugunu bilirsek oynamalıyız.Bildigim kadarı ile Eur/usd 9:00 dan 15:30 'a kadar.

usd/jpy 15:30 dan 22:00 kadar oynanmalıdır.Diğer paritelerden uzak durulmalıdır..

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    84
    Toplam Teşekkür
    54 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunu ben hiç anlamadım sevgili dostum hakikkatten, yani mesela ben 30 dakika da trade ediyorum, Ve aldım,Ama o anda 5 dak. satda, yani almamam gerekiyor.

Beklemem lazım 5. dakikanın da al vermesini sonra alayım 30 dakika da ki sinyalle uymam için...

Bu bana mantıklı gelmedi,

Sonucta her şey high low ve close a gore sekıllenıyor.

5 dakikada olusan 6 barın high ve low olayları tutsa bıle close olayı asla tutmaz, sonucta 5 dakıka olusan barların hıgh ve low rangelerı ,30 dakıkadakı 1 barın rangıne esıt olur.Burası tamam.

Ama ındıkatorlerın cogu close'a gore ıslem yapar.Bu nedenle 5 dakıka da kı 6 barın close'u farklı oldugu ıcın ,5 dakıka dakı ındıkator sat vermıs olabılır.

Bunun dogru olabılmesı ıcın, (30 dakıkada al verdıgı halde, 5 dakıka satda ıse bekle ve 5 dakıka al verınce al olayının),MFT de 5 dakıka da kullanılan aynı parametrenın hıgh ve close 'a gore ıslem yapması, 30 dakıkada kullnılanın ıse close'a gore ıslem yapması gerekır.Yanı elma armut olayı olmasın.

Sız Ms de bu sekılde yapabılırmısınız MFT de.. Yanı asıl perıyod 30 dakıka ıse alt perıyodların sadece close yerıne hıgh ve low a gore ( en azından az hatalı olacagından Typıcal Prıce Hıgh+Low/2) olması 30 dakıka nın ıse close'a gore olması gerekır.

Bunun matematıksel mantıgı varmıdır onu dusunuyorum...
    Mesela...

ilk aklıma gelen örnek olarak. Tanıdık olsun diye Ehlers'ten seçtim.

Biliyorum sen "Ben bununla uğraşamam" dersin ama genel resmi görmek açısından sence yararlı olamaz mı?

Bir gösterge ile ana trendi yakala, daha alt zaman diliminde bir başkası ile alt dalgaları takip et. Buradaki örnekte olduğu gibi ani dönüşte terste değil flat'tesin.

.

.
    Konu hdioxyde tarafından (29.10.08 Saat 17:05 ) değiştirilmiştir.
    Yukardaki mesajım herhangi bir analiz içeriyorsa, bilmelisiniz ki yazdıklarım sadece ve sadece görebildiklerimdir.
    Okurken 3 numara miyop olma ihtimalimi lütfen gözardı etmeyin.

Teşekkür Teşekkür 
    6.722
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    3.046
    Toplam Teşekkür
    702 Yazısı Teşekkür aldı

Arkadaşlar poc değerinin nasıl belirlendiği ile ilgili bölüm dışında value alan aralığının nasıl hesaplandığı ile ilgili bölümü göremedim. Yardımcı olursanız sevinirim ...

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Teyidli Short

SP - 29.10.2008 11:55:05
    Yesterday's PoC:N/A
    Yesterday's Initial Range:N/A
    Yesterday's Total Range:N/A
    Yesterday's Pva:N/A
    Pioneer's Range:_
    Today's PoC:6 (0937,75)
    Today's Initial Range:_
    Today's Total Range:0926,25 to 0953,00
    Today's Pva:0928,25 to 0942,25
    Selling Tail:0948,25 to 0953,00
    Buying Tail:0926,25 to 0927,50
    Market Type: Up Trend Day
    TPOc Above Zone:137
    TPOc Below Zone:177
    Yesterday's MRange: 30,6375
    Today's MRange: 932,875 / 0939,50 / 946,250
    POC Range Area: Down
    MPVA: 931,750 / 935,25 / 938,750
    Suggested Position: Short

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı hdioxyde Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mesela...

ilk aklıma gelen örnek olarak. Tanıdık olsun diye Ehlers'ten seçtim.

.

Severim Ehleri , ilk göz ağrılarımdan, Ms de halen bunlar kurulu duruyor, laguerrre rsi ,cybers,

Ama ben market profilden artık olayı ney gorebıldıgım ıcın, bana daha kolay gelmeye basladı.

Ms e baktıgımda da, asagı yukarı ehlerınde 1 ,2 tıck sonra market yonune dondugunu goruyorum,

Burada tek faydası su oldu, Hanı hatırlarsın bır kere cybers dondu dıye almıstık ve carpılmıstık, en azından market profıl bu cybers donusunun sahte oldugunu soyluyor, ıkısı beraber kullanılabılınır.Katılıyorum...

Bıtırdınmı market kıtaplarını...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yer imleri