Çok kötü bir kapanış oldu. İMKB 100 Endeksi 1,989 puanlık düşüş ile seansı 59.326 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi ise 2.819 milyon TL olarak gerçekleşti. En çok işlem gören hisseler; GARAN, ISCTR, HALKB oldu. Altın/Ons fiyatı 1,676 dolar civarından, Dolar/TL kuru 1,736 seviyesinden işlem görüyor.
Bu durumda; yarın MB nın dolar satması, İnşallah oynayan taşları yerine oturtur. Buraya kadar düşmüşken daha önceki dip olan 58.486 görülsün de dip arayanlar da tatmin olsun istiyorum. Kafalar allak-bullak, emin olun yarın ne olacağını kimse bilmiyor. Tek bildiğim şey, düşmek istemeyen piyasayı döve döve kötü yola düşürmeye çalışıyorlar. Görünen şudur: Küresel sermayenin zengin güçleri, Türkiyeyi "ucuza kapatmak" için düğmeye bastılar. "Ekonomiyi bozarak durumdan rant sağlamaya çalışan, dahilî ve haricî bedhahlar," işbaşındalar.
iyi akşamlar cümleten arada bir işiniz çıkar, o da böyle bir güne denk gelir,....malesef başında olmayacam için flat ayrıldım,...bu nedenle defansı uygun gördüm,.. defans için iki yer vardı, 723xx ve ya 72875 , ilk emri mb kararı öncesinde 723xx yazdım, karar sonrası silerek 72925 revize ettim ve ekrandan ayrıldım, birinci tercih iyi imiş, bu haliyle yukarıda kalmışım,....ancak terso kalmak tan iyi dir,..74850 yi uygulayan tüm arkadaşları teprik ederim,...bu iş sonuna kadar takip işi yapacağınız fazla bir şey yok, altına düştü, flat veya short, üstüne çıktı flat veya long, yani takip,...sonuna kadar takip amnasız bir şekilde,...sonunda puvanı alırsınız,...
şimdi ben long olduğuma göre, 729xx den, defasçılar ve longlar peşimden gelsin,......short arakadaşlarada yazıyorum haliylen, iki taraflı,....problem yok,...
dji ise hakketen 11555 leri görmüş, öngörümüz bu idi,...biraz erken çakmış kendini,...insan biraz çalkalardı,
brent macromuzda dedikki emtiyalar düşmeli, işin sırrı burada...ancak vix fena patlamış,........
mb kendi beyanatını yaptı, ne şiş ne kebap dedi, ancak py mb ye deyil kendine oynadı,....şimdi....
11555 yeni bir rakam, 11862 gibi deyil,...11862 de 3 temas vardı bir iki ay boyunca,....buradan bakacam durumlara, macro fene gitmiyor,....
düşen djiye, düşen emtiya,....ama ilk şu ikisi dxy ve vix bunlara bir bakacağız biraz agresifler, ....benim için önce bu agresiflik önemli,....
buna bakacam,....bu agresiflik tatalılığa dönerse reçete tüm glob için ekonomilerin soğutulması anlamına gelecek, yani ölçülü düşüş,....
bizde bu ölçülü düşüş bu gün faizlerin düşürülmesi ile karşılandı, halen globa tersteyiz,...
burada 3 herkt öngördük,...
tatlı usd çıkşına cari açığın daraltılması,
agresif usd çıkışına faiz baskısı ve çömlek patladı,..
çılgın procelerle mega fonlar çekerek carini ötelenmesi ve önemsizleştirilmesi, bu üçü....ve süreç,....
glob ise şu anda flationa karşı,....para basma istenen başarıyı sağlayamadı, çürük su yaptı,..dji kendini aşağı alarak, emtiya ile birlikte gelişmekte olan motorları adam etmeye çalışıcak, süreçte emtiya dji düşüşüne paralel deyilde terse koşarsa o zaman işte globtada çömlek patlayacak, ....
bu meyanda son parağraftan yola çıkarak, bütün emtiyalar düşmeli, dji düşmeli, dxy ve vix ise tatlı olmalı, şimdilik buaradyız,.....
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
sayın indragandi bu longunuzun stopu kac olmalı?cok tesekkürler
şimdi bunu 723xx veya, 72875 olarak öngörmüştüm,...72925 yazdım çıktım, kapanış kaç, 72375, yani çoktan stop olmalı zaten, yani ekranda olsam bu olmazdı,...bu haliyle stobu hakketmiş zaten,....
yapılacak iş, yarın açılışla birlikte duruma bakmak,...bu artık defans yapacak,....bu defansta bir düşüşe yakın puvan alacağımı umuyorum,...
yani kalye hep şut çekilecek, bazıları gol olacak,...py en yüksek 75225 görmüş, ölçü 74875 ti,...buradan 2000 puvan avantaj var,...py nin tepki verceği ilk dip öngörümüz ise 68-69 tu, max dibimiz ise dünkü balık graf analizine göre 64-65 olacak, bunun altı glaobal crash ve reset olacak,...toz duman yani,
ben ne yapmışım, 500 puvan civarı zarar, yarın bunu önce imkan verirse falatlarım,....sonra tradeye başlarım,.....
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
o nedenle dji ye bakıyorum şu anda,....dji 11555 öngörümüzde nasıl bir davranış yapacak, çünkü dji için yeni değer,....11862 yi dün yazdık,....dün gece yazdık, bu sabah yazdık çıktık,...şimdi bu yeni dibe bakacağız macro belli,.....emtiyalar küllüm,...dji küllüm,...bir short başaladı,....süreç bunu ölçeceğiz ve durumu lehe çevircez, başka çare yok,....
alıntı da dün verdiğim garaf 10 numara iş yapmış,....yere %100 çalışmış,....175 puvan yanılmış, benimde porblemim bu oldu, esasen bu aklıma geldi, ama beşer şaşar, olmuş, ilk yazışım 72325, buradan tepki ve shortlamaktı,.....mb benide yanılttı ve 72875 üstüne koydum emri,...
Şu an 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 konuk)
Yer imleri