ne yani yaww..şimdi düşüşe inanan kimse kalmadı mı
eyleyse..ver pala küsküyü ver ver![]()
BANGA mühim
Balon bu defa emerging ler ve gelişmekte olan py lerden patlayacak,
1.Emergingler hali hazırda balonu patlayan ülkenin parasını kullanıyor, öyle ise bu para kendi ülkesinde bir balona neden olmuş ise başka yerlerded olmaya neden olacaktır,
2.Bu para emerginglere sıcak sermaye girişi sağlıyor(türkiye için kriz dahil 2003 den beri)
3.Yine de bu ülkeler için carry trade parası olan bu sıcak para ile fon sağlamak yerine, bütçe açıklarının IMF den st-by ile karşılanması daha fazla tercih edilmektedir,
4.Ancak bu durumda küredeki ucuz dolar bu ülkelere sorun olmakta ve bir IMF anlaşması göze alınamamaktadır,(ülkemizde olduğu gibi)
5.Diğer yönden carry trade parası ile bu ülkeler bütçelerini yeterince sağlama alamamakta, geleceğe yönelik öngörü ve bütçe denklikleri kuramamaktadır, çünkü giren para oynaktır, hassastır, adı üstünde sıcaktır, bir girer, bir çıkar,
6.Ayrıca bu sıcak para girdiği ülkede olduğu gibi durmamakta nemalanarak ülkelerden kaynak transferini artırmaktadır,
7.Mevcut durumda carry trade uyguladığı kur politikası nedeniyle Çinin yüklü döviz rezervleride eklenince katsayı ABD ile bitlikte iki katına çıkmakta ve zaten uzun bir süredir uygulanan bu oyunu sürdürülemez boyuta girmekte ve emtia baolnları oluşmaktadır,
8.Gelişmekte olan ülkeler işte bunlar ve bunlara eklenebilecek bir çok nedenle yedek paraşütlerini açmışlar ve yere sert inişi beklemektedirler,
9.Yakın zamanda duyduğumuz Yunanistan ve Ukrayna örneklerinin içi okadar da boş deyildir, zaten borçla gemisini yüzdüren ülkeler küresel ucuz dolar politikası nedeniyle borç bile alamaz hale gelip, tezgah altı py dan işlerini görmektedir! ama nereye kadar,
10.Öyleyse kurlar yükselmelidir, eğer dünya yükseltmiyorsa, ülke kendisi yapmalıdır, ancak bu olabilirse IMF gündeme gelebilir, kontrollü fon girişi sağlanmış olur, bir süre sonra kur öngörülen düzeylerde dengesini bulur, tercih bunun kontrollü yapılabilmesindedir,
İşte bu gördüğümüz kur seviyesi bunu algılamış gözüküyor,
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
sistem 58000den az önce uzun kapat dedi...
58 kırılrsa ilk etap 30 luk ve altmışlıkta buzun kalın olması nedeniyle 57400-600 yereleridir, buz kalındır ama tamamıda kırılabilir, sonuçta 56200 test edilmemiştir,
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
EUR/USD cephesinden son durum:
Ne yaptığı belli değil. Çizdiğim kanalı sabah aşağı kırmıştı. Aşırı satıma girdi tepki geldi. Sonra da kanalı yukarı kırıp aşırı alıma girdi. Sarhoş gibi yalpalıyor. FDOW da onu takip ediyor. Kanalın üzerinde tutunabilirse DOW'dan + açılış ve bizim de 59.000'lere hareket etmemiz beklenebilir.
Geldim baktım sistem SAT vermemiş ben tekrar pes 2010 oynamaya gidiyorum saat 15 te görüşürüz![]()
Konu para olduğunda herkesin dini aynıdır.
Voltaire
Bu da FDOW'dan son durum. Yükseliş kanalının alt bandını test ediyor. Üstte baba direnç var...
sistemin bağırsaklarından gördüğümkadarıyla 57900 altında sat gelir..
BANGA mühim
ziestems
5-sat
10-15-20-30-60-120 al
gün sat
amma 100-150 pıvan aşağı harekette 15 ve 20 sata geçebülür
BANGA mühim
zebah kapattığım EURUSD şortları açtım yine..emma zadece 3 kaldıraç ilen
BANGA mühim
Şu an 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 konuk)
Yer imleri