Sayfa 4685/13018 İlkİlk ... 368541854585463546754683468446854686468746954735478551855685 ... SonSon
156216 sonuçtan 56.209 ile 56.220 arası

Konu: 1.VoBjektif Seans Odasi

Teşekkür Teşekkür 
    24
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    958
    Toplam Teşekkür
    382 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı QUEEN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İngilterenin en büyük bankalrından LLOYDS iflas etti...367 milyar dolarlık riskli varlığın devlet geçtiği duyruldu..
    Pozisyona göre haber yapıştırmıyorum uzunum
    Bu banka ingilterede mortgage işinden en çok etkilenen banka, en çok mortage kredisi açan bir anlamda, sorun evini alıp borcunu ödemeyen hane halkı ve borcu borçla çevirmeye dayalı finans sistemidir. Hane halkından para gelmeyince zincirleme olarak karşılaşılan nakit akış problemi ve hacizler nedeniyle değerinin altına satışa sunulan konutlar var. Banka borcunu kapatmak ve finansman dengesini korumak için konut satmak zorunda, ama alıcı yok. Bu operasyonun iyi tarafı şu, ipotek ve hacizlerden kaynaklanan ev arzı geçici olarak durgunlaşabilir ve konut fiyatları düşmeye ara verebilir ingilterede, kötü tarafı ise LLOYDS bankasının finansal piyasalarda eğer varsa pozisyonlarının nakite çevrilme ihtimali. konu hakkında detay bilgi
    http://www.bloomberg.com/apps/news?p...350&refer=home
    Konu mozkan tarafından (07.03.09 Saat 14:41 ) değiştirilmiştir.

2. The Following 4 Users Say Thank You to mozkan For This Useful Post:

Yer
    istanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    2.591
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    7.338
    Toplam Teşekkür
    2.832 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı mozkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu banka ingilterede mortgage işinden en çok etkilenen banka, en çok mortage kredisi açan bir anlamda, sorun evini alıp borcunu ödemeyen hane halkı ve borcu borçla çevirmeye dayalı finans sistemidir. Hane halkından para gelmeyince zincirleme olarak karşılaşılan nakit akış problemi ve hacizler nedeniyle değerinin altına satışa sunulan konutlar var. Banka borcunu kapatmak ve finansman dengesini korumak için konut satmak zorunda, ama alıcı yok. Bu operasyonun iyi tarafı şu, ipotek ve hacizlerden kaynaklanan ev arzı geçici olarak durgunlaşabilir ve konut fiyatları düşmeye ara verebilir ingilterede, kötü tarafı ise LLOYDS bankasının finansal piyasalarda eğer varsa pozisyonlarının nakite çevrilme ihtimali. konu hakkında detay bilgi
    http://www.bloomberg.com/apps/news?p...350&refer=home
    Wall Street, günün büyük kısmında eksilerdeydi fakat mali hisseler Wall Street Journal'da yer alan Llyods Banking Group ile İngiltere hükümetinin varlık koruma programında anlaştığı haberinin global bankaların zayıf sermayeleri hakkındaki endişeleri yumuşatmasıyla düşüşlerini hafifletti

Haber Dowun artmasına sebep olmuş cuma akşamı gelmiş yanlış algılama olmasın

4. The Following User Says Thank You to QUEEN For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    8.938
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    83.393
    Toplam Teşekkür
    14.315 Yazısı Teşekkür aldı

"Burada yazdıklarım kişisel görüşlerimdir AL - SAT Tavsiyesi değildir"

6. The Following User Says Thank You to Larossıan For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    133
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    341
    Toplam Teşekkür
    141 Yazısı Teşekkür aldı

Anlaşılan bayan Hıllary çantası dolu gelmiş....

Muhtemelen Irakın bekçiliğini ilerleyen zamanda Türkiyeye yıkacaklar.Irakdan çekilirkende Türkiyeyi kullanacaklar.Obama içinde randevu almış.1 aya kadar gelmesi bekleniyormuş.

8. The Following User Says Thank You to ÖZGÜR EFE For This Useful Post:

Yer
    Shadizar
    Teşekkür Teşekkür 
    36.921
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    93.341
    Toplam Teşekkür
    33.405 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı SEYYAH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    burası güzel bir forum kıymet bilmek lazım.uçanın kaçanın peşine takılan sonra pişman olur.neredeyse anam babam yaşında kişiler gittikleri heryeri darma duman edip çıkıyorlar.kişilik ve tıynet meselesi...
    Kim uçmuş, kim kaçmış, kim şantaj yapmış, kim kimleri nereye çağırmış, kim kimin peşine takılmış, kim kimin çağrısına uymamış, kim annen baban yaşında, kim mc yemiş, kim tatlıyemiş, kim her yerden kovuluyomuş..ne diyon PAMIK, anlamadım hiç bir şey

Bu forum iyi bir forumdur gerçekten. Münferiten gidişine çok üzüldüğümüz 1-2 arkadaş vardır...gidip geri dönen de vardır..Ama bu forum gittikçe iyileşmektedir.. Çakma Manipülatör prototipleri ve Self-Motivatorler olmadığı sürece de güzel kalacaktır...

Bu forumdaki iyi analistleri bir aklınızdan sayın bakalım.. benim aklıma en az 10 tane geliyor ve bu ayarda başka bir forum da yok.."Çakma Manipülatörler" e ve Self Motivatörlere karşı bu forumu korumak da her aklı başında üyenin görevidir diyorum...

PS: Geri dönüp bu topikte ortalığı karıştırmak isteyen "mete" vatandaşa yanıtım "seviyeli tartışma" topiğindedir. Eğlenmek isteyen buyursun
    Konu Astatin tarafından (07.03.09 Saat 17:18 ) değiştirilmiştir.

Teşekkür Teşekkür 
    28
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    6
    Toplam Teşekkür
    5 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı Larossıan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Örnekte kendi kullandığım sistemim.
    tşk ederim dostum ancak
    ben sizlerin kullandığı sistemi öğrenmek istedim
    nasıl ve ne şekilde kullanıyorsunuz
    kullandığınız şeyler ücretli mi
    abonelik sistemi var mı

eğer yardımcı olursanız
    detaylı yazarsanız sevinirim

reklama gireceğini düşünüyorsanız özele de yazabilirsiniz

saygılar

Yer
    Shadizar
    Teşekkür Teşekkür 
    36.921
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    93.341
    Toplam Teşekkür

Alıntı Astatin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kim uçmuş, kim kaçmış, kim şantaj yapmış, kim kimleri nereye çağırmış, kim kimin peşine takılmış, kim kimin çağrısına uymamış, kim annen baban yaşında, kim mc yemiş, kim tatlıyemiş, kim her yerden kovuluyomuş..ne diyon PAMIK, anlamadım hiç bir şey

Bu forum iyi bir forumdur gerçekten. Münferiten gidişine çok üzüldüğümüz 1-2 arkadaş vardır...gidip geri dönen de vardır..Ama bu forum gittikçe iyileşmektedir.. Çakma Manipülatör prototipleri ve Self-Motivatorler olmadığı sürece de güzel kalacaktır...

Bu forumdaki iyi analistleri bir aklınızdan sayın bakalım.. benim aklıma en az 10 tane geliyor ve bu ayarda başka bir forum da yok.."Çakma Manipülatörler" e ve Self Motivatörlere karşı bu forumu korumak da her aklı başında üyenin görevidir diyorum...

PS: Geri dönüp bu topikte ortalığı karıştırmak isteyen "mete" vatandaşa yanıtım "seviyeli tartışma" topiğindedir. Eğlenmek isteyen buyursun
    Eksik demişim.. En az 10 tane iyi analist ve trader var bu forumda Tabiki bizim gördüğümüz..Yazmayan kim bilir daha kaç tane...
    Konu Astatin tarafından (07.03.09 Saat 17:49 ) değiştirilmiştir.

Yer
    VOBiX.NET
    Teşekkür Teşekkür 
    668
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    8.033
    Toplam Teşekkür
    3.523 Yazısı Teşekkür aldı

Sayın eagle2002,

10,000-20,000TLye satılan sistemler de var aylık abonelikle yayınlayanlar da var ama kendi yapmanız daha iyi olur. Google'a vob sinyal yazınca bir süre site çıkar karşınıza. Fakat yarısından çoğu sistem değil umut satar. Geçmiş sinyallerine baktığınızda aslında var olmayan fiyatlardan işlem yaptırmış olduklarını ya da VOB 25 puanlık kademelerle hareket ederken 42,160 gibi vobda asla olmayan bir fiyattan işlem yapılmış gibi gösterilenler de vardır. Rakamlar örnek içindir ama gherektiğinde aşağıdaki örnek gibi bilgiyi belgeyi de koyarım. Boşa konuşmam.

Bir örneği burada var. O gün görülen en yüksek seviyeden 1,125 puan yukarıda short açmış görünüyor.

Saat 17:15te 45000den sat verip ertesi gün 43000den açılıyorsak ve 45000 bir kaç boyunca tekrar görülmediği halde sistem sinyali 45000 oalrak değerlendiriliyorsa bu da yanılştıcıdır. 17:15ten sonra kapalı piaysada işlem yapamayacağınız için bu sistem sadece teoride kalır. Uygulanabilirliği yoktur.

Bu yüzden eğer bir sistem satın alacaksanız geçmiş performanslarını ve sinyallerini ekranınzıdan inceleyerek doğrulayın.

Ben geçen yıl iki adet sistemimi açıkaldım ve sinyallerini ücretsiz olarak anlık paylaştım fakat başıma gelemyen kalmadı. İşimden bile oldum. Bu yüzden kimsenin size hazır bir sistemi vereceğini zannetmiyorum. Anca yukarıdakilerden birinden satın alacaksınız ya da kendi sistmeinizi kendiniz yapacaksınız.

Ben ssitem satmıyorum satanalrı da tanımıyorum. Bu yüzden kendi sisteminizi kendinizin yapmanızı öneririrm fakat bu sistem işini bir iki günde çözemezsiniz. Vakit ve emek isteyeceği için sabır da gerektirecektir. Örneğin Astatin 4,5 ayda ayda kurmuş sistemini. 4,5 aylık emek ve zman içeriyor.

Sistem deidğiniz o akdar zor bir şey değildir. Gerekrtğinde iki hareketli ortlamanın kesişimini kullanmanız bile size trendli piyasalarda çok güzel paralar kazandırabilir.

Kullanacağınız sistem

- Gerçekçi olmalı. Hayali yerlerden sinyal vermemeli.
    - Kârlı olmalı. Çok kazandırmasından çok istikrarlı bir şekilde kazandırması daha önemlidir.
    Her ay ortlama 2,000 puan veren sistem en az %20lik bir getiri sağlar.
    - Sisteme uygun bir risk priminiz olamlı ve her 500TLniz için pozsiyon açmamalısınız.
    - Sabit kontratla işlem yapmalısınız.

Sistemden daha önemlisi sistem sinyallerini yorumunuzu katmadan birebir uygulamaktır. Yoksa sistem kullanmanın da bir faydası olmaz. Örneğin sistem sat dediğinde zaten diplerdeyiz satılmaz burada diyip es geçtiğinizde sistem size güzel bir düşüş trendi sunmuş olabilir.

Bunun için de buraya bakın : Sistem Var Da Sorun Psikoloji

Aşağıdada abkanın açıkladığı iki adet sistem var :

Alıntı abka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    söyle bir sistem vardı.basit ve kullanışlı....vadelinin 15 dakikalık garafiğinin üstüne agırlıklı ortalama 100 atın....ve aynı periyod grafiğine CCI atın..ama CCI yı 17 periyod olarak değiştirin...kısacası 15 dakikalık grafikte agırlıklı ort.(100) ve CCI(17)ye bakacagız....şimdi enter için yani pozisyon almak için mutlaka 15 dakikalık kapanışta( mesela uzunlamak için) fiyatın agır ort. üzerinde kapanması lazımdır..ve aynı zaman diliminde CCI nın pozitif bölgede olması lazımdır...mesela uzunladınız..bir süre sonra CCI negatif kapattı..ama eger hala fiyat agır.ort. üzerinde ise mevcut pozisyon korunacak..veya uzunlanmışken eger fiyat agır ort. altında kapandı..ama CCI hala artı bölgede ise hala uzuna devam edecegiz..yani pozisyonu kapatıp kısa açmak için mutlaka fiyatın agır. ort. altında kapanırken,CCI nda eksi bölgede kapanış yapması lazım...bu iki koşul kapanış itibariyle oluşmassa uzuna devam...kısa içinde tam tersi...
    Alıntı abka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    15 dakikalık bir sistem...vadeli 15 dk. periyodun üstüne agır ortalama (100) ve CCI(50) koyalım...şimdi sistende uzun pozisyon almak için mutlaka fiyat agır.ortama üzerinde kapanırken,ccı da artı kapanmalıdır...mesela bu iki şart 27 ekim saat 15;15 de 30.775 den beri al da..halada al da.. kısa için tam tersi...ama buna güvenmek için 200 işlemlik testini yapmak lazım...her geceye pozisyon ile girilecek...twin sisteme çok benzer(17 milyara satılıyor) sinyalleri var..benden beleşbu sisteme ben ucaksavar adını koyayım
    Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
    AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
    Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.

13. The Following 6 Users Say Thank You to VOBiX For This Useful Post:

Yer
    teprik ederim
    Teşekkür Teşekkür 
    66.763
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    55.837
    Toplam Teşekkür
    13.699 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı eagle2002 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tşk ederim dostum ancak
    ben sizlerin kullandığı sistemi öğrenmek istedim
    nasıl ve ne şekilde kullanıyorsunuz
    kullandığınız şeyler ücretli mi
    abonelik sistemi var mı

eğer yardımcı olursanız
    detaylı yazarsanız sevinirim

reklama gireceğini düşünüyorsanız özele de yazabilirsiniz

saygılar
    eagle 2002 sistemler kişilere özeldir .. çoğu kişii sistemini açıklamaz ve bir süre sonra değiştirir. .. .. çetin beyin kullandığı forumda paylaştığı VOB SON 5 GUN HAREKETLi ORTALAMASi GUNLUK sistem var . .. hergün değişen bir seviye var . aşağısı short üstü long başarılı ve iyidir . bu sistemle cbaykuşun bir yarışmada dereceye girdiğini hatırlıyorum .... sistemler geleceği göremez .. sadece konrollü alım satım yaptırır .. insanı disipline eder ... en basitinden iki hareketli ortalamayla bir sistem kurabilirsin ... kesişimlerini al-sat sinyalleri olarak kullanabilirsin ... en önemlisi sistemim iyisi kötüsü olmaz ..en kötü sistem bile .. sistemsizlikten iyidir ..

en basitinden bir sistem... iki tane basit hareketli ortalama al (örnek 5 ve 20) küçük olan büyük olanı aşağı kestiğinde sat yukarı kestiğinde al ..bu bir sistemdir. .. geçmişe yönelik test ederek geliştirip deneyebilirsin .. farklı indikatorlerle destekleyebilirsin .. iş sende bitiyor yani .. sistem satan insanlar falan var sistem aboneliğini bilmiyorum .... bence boşver .. kolay gelsin .. .

burada sistemli arkadaşlar çok ilk aklıma gelenler .. .mbm hexen sazan astatin furkan oğuzt vobix haguan cbaykuş abka teo mersiyk larossan fxci .. var bunlar aklıma geldi .. daha da çok var .. aklıma ilk gelenler bunlar .. kolay gelsin ..

sn. cbaykuşun kullandığı sistem http://www.voborsa.com/forum/vob-son...nluk-t382.html

15. The Following 7 Users Say Thank You to selçuklu For This Useful Post:

Yer
    Shadizar
    Teşekkür Teşekkür 
    36.921
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    93.341
    Toplam Teşekkür

Alıntı VOBiX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sayın eagle2002,

.
    Ben ssitem satmıyorum satanalrı da tanımıyorum. Bu yüzden kendi sisteminizi kendinizin yapmanızı öneririrm fakat bu sistem işini bir iki günde çözemezsiniz. Vakit ve emek isteyeceği için sabır da gerektirecektir. Örneğin Astatin 4,5 ayda ayda kurmuş sistemini. 4,5 aylık emek ve zman içeriyor.

:
    Ehmmm.. İtiraflarda bulunmak istiyorum..

1) Aslında o zaman yaz mevsimiydi..Arada bol bol denize de gittim..Ve başka şeyler.. yani 3 ay harcadım diyelim

2) Bir dee, iki kişiydik... yani 6 ay adam tuttu..

3) O süreye bazı mtx fonksiyonlarını öğrenme zamanı da dahildir.

Ama kimsenin de gözünü korkutmayalım VOBIX.. Sistemleri yazmak veya sahip olmak kolaydır ama insan psikolojisini yenerek uygulayabilmek zordur..Yoksa tek satırlık formüllerle bile senin de dediğin gibi iyi işler çıkarmak mümkün.. Bir de not: GAP leri ve Yatay piyasayı yenebilen bir sistem henüz bulunmadı..Sistemlerin temel mantığı, trendin başlamış olma ihtimali olan yeri trend başladıktan bir süre sonra -gecikmeyle- öngörebilmektir. yani eğer piyasa yatay piyasa ise, sistemlerle çatır çatır para kaybedersiniz yani trader hislerinizin de kuvvetli olması lazım, piyasanın dışarısında duracağınız zamanı bilmeniz lazım...

Yatay piyasa tespit edilemez mi Bak onun üzerinde çalışıyoruz hem de çok...
    Konu Astatin tarafından (07.03.09 Saat 18:21 ) değiştirilmiştir.

17. The Following 2 Users Say Thank You to Astatin For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    27
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    16
    Toplam Teşekkür
    10 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı eagle2002 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhabalar arkadaşlar
    dün seans içinde sormaya çalıştım ancak
    seanstan sonra sorulması önerildi

sistemden hep bahsediyorsunuz
    nedir bu sistem
    eğer konuyla ilgili link varsa ve bildikleriniz
    paylaşırsanız sevinirim
    ben ve yeni olan diğer arkadaşlar bu sayede sistemle tanışabilir ve sistemi kullanabiliriz.
    saygılar

Not: topiklerin linkini yazabilirseniz iyi olur çünkü topik bulamıyorum.
    bu forumdaki Fikirler ve Sistemler'i en bastan sona kadar dikkatli oku
    oradan çok sey ögrenirsin.
    ben öyle yapiyorum. daha yarisindan fazlasini okudum, okumaya da devam ediyorum.
    tavsiye ederim.

Teşekkür Teşekkür 
    24
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    958
    Toplam Teşekkür
    382 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı Astatin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ehmmm.. İtiraflarda bulunmak istiyorum..

1) Aslında o zaman yaz mevsimiydi..Arada bol bol denize de gittim..Ve başka şeyler.. yani 3 ay harcadım diyelim

2) Bir dee, iki kişiydik... yani 6 ay adam tuttu..

3) O süreye bazı mtx fonksiyonlarını öğrenme zamanı da dahildir.

Ama kimsenin de gözünü korkutmayalım VOBIX.. Sistemleri yazmak veya sahip olmak kolaydır ama insan psikolojisini yenerek uygulayabilmek zordur..Yoksa tek satırlık formüllerle bile senin de dediğin gibi iyi işler çıkarmak mümkün.. Bir de not: GAP leri ve Yatay piyasayı yenebilen bir sistem henüz bulunmadı..Sistemlerin temel mantığı, trendin başlamış olma ihtimali olan yeri trend başladıktan bir süre sonra -gecikmeyle- öngörebilmektir. yani eğer piyasa yatay piyasa ise, sistemlerle çatır çatır para kaybedersiniz yani trader hislerinizin de kuvvetli olması lazım, piyasanın dışarısında duracağınız zamanı bilmeniz lazım...

Yatay piyasa tespit edilemez mi Bak onun üzerinde çalışıyoruz hem de çok...
    bold kısıma katılmam mümkün değil, gap bu işin olmazsa olmazı, aynı şekilde yatay piyasa dönemide. yatay piyasanın ilacını gann vermiştir, swing trade. gap mevzusu oldukça karmaşık olmasına rağmen inannın çözümü o kadar zor değil. Çözümü bulmak için gapın ne zaman ve nerede geldiğine değil gap gelirse ve pozda isem ne yaparıma odaklanmak lazımdır. Şunu rahatlıkla söyleyebilirm, ezberlerin aksine piyasa yapıcı denen idiotların en zayıf oldukları an sabah gaplarıdır. piyasaya hem likidite sağlamak hemde pozisyon almak kolay iş değildir. hani şu efg nin alışa geçip gediğin vermesi meselesi ahmetin hayırsız dedesi sen okuma burayı. O nedenle çoğu gap ardından yatay piyasa gelir. Gaptan korkanın gece poza girmemesi tek çözüm gibi gelse de, unutulmaması gereken gaptan gelenin gapla gideceğidir.
    Konu mozkan tarafından (07.03.09 Saat 19:29 ) değiştirilmiştir.

20. The Following 2 Users Say Thank You to mozkan For This Useful Post:

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)