Teo'ya yapılmaz.Kendisinin büyük emekleri vardır forumda onu geçin.Gerek bu sitede gerek diğer sitede nerdeyse 2 yıldır yazılarını görüşlerini okuma imkanı buldum.Ceza gerekçesini bilmiyorum ama bazen ceza alaana değil de cezayı aldırana bakmak lazım diye düşünüyorum.Sn.Nohamurayı'da yani değil uzun zamandır okurum kendisine saygı duyarım.Şunu söylemek benim için bir zorunluluk olmuştur.Teo'ya ceza vermek haksızlıktır.Emeklerini ve kişiliğini gözardı etmektir.
PROTESTO EDİYORUM!
svg..teo sanal hayatta değil gerçek hayatta tanıdığım dostumdur....kişiliği ve centilmenliğine kefilim...foruma uzun zamandır emek verdiğini biliyorum....teo gibi foruma katkı yapan dostlarımızı..buraya geyik muhabbeti veya art niyetle bulunan kimselerle karıştırmamız gerekir...teo ya verilen ceza haksızdır...haksızlığa karşı nerde olursa olsun karşı dururum....sn..moderatörler tartışmada adaleti sağlama adına yanlışa düşmüş olabilirler..iyiniyetli olduklarını biliyorum...aynı iyiniyeti svg..teo ya iade-i itibar ederek göstermelerini bekliyorum....svg..teo ya burdan babası için tekrar acil şifalar diliyorum......seni özledik......sakın küsme bize...
Yorumlarım hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.. Herkesin parasına geçer sözü.
Eski ismim SEREN I
Gelelim şu klon nick kullanma olayına;
1) Konuşulması gereken asıl konu şudur: bir kişi ikinci bir nicke niye ihtiyaç duyar? Tarumaknac bana övgüler mi dizmiş, yada teşekkürler mi etmiş ya da birileriyle polemiğe girdiğimde destek kuvvet olarak mı gelmiş, Benim yazamadığım keskinlik veya açıksözlülükle mi yazmış J yooo.. Yani birilerine laf söylemek için ikinci bir nicke veya nick desteğine ve hatta hiç kimsenin desteğine ihtiyacım yok J Bu forumda kelime kullanma noktasında cesaret sorunu olan son kişi benim herhalde J ve hatta “vahşi batıdan” da beni tanıyanlar kelime sarfetme ve açıksözlü olma konusunda hiç sıkıntı çekmediğimi bilirler..Tarumaknac la mesajlaşmam sadece “ihtiyaç olursa seni modluğa aday göstereceğim” şeklinde olmuştur..
2) tarumaknac (yani murat çanka) işyerimde forumu izleyen 4-5 kişiden biridir. Aynı .net platformundan çıkan yüzlerce kullanıcının IP si aynı görünür. IP lerinizin aynı görünmesi için aynı binada olmanız bile gerekmez, mesela İş Bankası Genel Müdürlük de çalışan bir kişi ile İş Bankası Hakkari şubesinde çalışan birinin IP numarası aynı görünür.. Ayrıca mersi-mod, Hellim’in kendisine IP lerin aynı olmasının asla kullanıcıların aynı kişi olması demek olmadığını ve bunu foruma yazmaması gerektiğini tenbihlediğini de söyledi bana attığı özel mesajında..Ancak mersiyk, kendi ifadesiyle “hakaretlerimi” (ben bulamadım, yerlerini bana da gösterse de bende anlasam) görünce dayanamayıp cati ablasına destek atmış benle tarumaknac ın aynı IP ye sahip olduğunu yazarak kendinceJJ ..Mersi ye sana şirketin santral numarasını vereyim, ara ikimizin isimlerini ayrı ayrı iste böylece gerçek açığa çıksın dedim..döndüğü yanıtta şunu diyordu “belki sen arkadaşını gaza getirip yazdırmışsındır” JŞüpheli bir ifade ama öyle olsun, mersi nin Hellim in “aynı IP aynı kişi olmayabilir” uyarısına rağmen, cati ablasına destek atmak için bu olayı foruma yazdığını varsayalım..
3) Sonuç : Klon nick yoktur (en azından benim tarafımda), ama forumda bir arkadaşımızın dediği gibi zaten klon nicklerin varlığından ziyade ne için kullanıldığı önemlidir. J
Mecburiyetten açıklama,
Gelelim şu klon nick kullanma olayına;
1) Konuşulması gereken asıl konu şudur: bir kişi ikinci bir nicke niye ihtiyaç duyar? Tarumaknac bana övgüler mi dizmiş, yada teşekkürler mi etmiş ya da birileriyle polemiğe girdiğimde destek kuvvet olarak mı gelmiş, Benim yazamadığım keskinlik veya açıksözlülükle mi yazmış J yooo.. Yani birilerine laf söylemek için ikinci bir nicke veya nick desteğine ve hatta hiç kimsenin desteğine ihtiyacım yok J Bu forumda kelime kullanma noktasında cesaret sorunu olan son kişi benim herhalde J ve hatta “vahşi batıdan” da beni tanıyanlar kelime sarfetme ve açıksözlü olma konusunda hiç sıkıntı çekmediğimi bilirler..Tarumaknac la mesajlaşmam sadece “ihtiyaç olursa seni modluğa aday göstereceğim” şeklinde olmuştur..
2) tarumaknac (yani murat çanka) işyerimde forumu izleyen 4-5 kişiden biridir. Aynı .net platformundan çıkan yüzlerce kullanıcının IP si aynı görünür. IP lerinizin aynı görünmesi için aynı binada olmanız bile gerekmez, mesela İş Bankası Genel Müdürlük de çalışan bir kişi ile İş Bankası Hakkari şubesinde çalışan birinin IP numarası aynı görünür.. Ayrıca mersi-mod, Hellim’in kendisine IP lerin aynı olmasının asla kullanıcıların aynı kişi olması demek olmadığını ve bunu foruma yazmaması gerektiğini tenbihlediğini de söyledi bana attığı özel mesajında..Ancak mersiyk, kendi ifadesiyle “hakaretlerimi” (ben bulamadım, yerlerini bana da gösterse de bende anlasam) görünce dayanamayıp cati ablasına destek atmış benle tarumaknac ın aynı IP ye sahip olduğunu yazarak kendinceJJ ..Mersi ye sana şirketin santral numarasını vereyim, ara ikimizin isimlerini ayrı ayrı iste böylece gerçek açığa çıksın dedim..döndüğü yanıtta şunu diyordu “belki sen arkadaşını gaza getirip yazdırmışsındır” JŞüpheli bir ifade ama öyle olsun, mersi nin Hellim in “aynı IP aynı kişi olmayabilir” uyarısına rağmen, cati ablasına destek atmak için bu olayı foruma yazdığını varsayalım..
3) Sonuç : Klon nick yoktur (en azından benim tarafımda), ama forumda bir arkadaşımızın dediği gibi zaten klon nicklerin varlığından ziyade ne için kullanıldığı önemlidir. J
Ip olayının bir kaç kişinin aynı olacağı anlamına gelmediğini VPN sayesinde öğrenmiştik zamanında. Hatta Ip yanılgısı yüzünden ben bile ceza almıştım. Fakat dikaktimi çeken bir şey var ufak ufak gruplaşmalar oluşmaya başlıyor gibi geldi bana. Bu gruplaşmalar foruma zarar verir. Belli bir ortak nokta bulunup birlik berbaerlik sağlanmalıdır. bunun için herkese aynı şartlarda uygulanacak "Forum kuralları ve Cezaları" bölümü hazırlanarka modların işi kolaylaştırılmalıdır.
Bu Karantina bölümü ne iş? Giriş yapılamıyor?
Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.
Çok uzun bir yazı olduğu için alıntılama gereği duymadım..
1- Benim klon olduğum iddiaların tamamen asılsız yani mesnetsizdir..
2- Sonuçta.. Aynı işyerinden veya değil.. Attığın iftira çukurunda kendin boğulmuşssundur..
3- Şimdide sevgili moderatörümüz Mersiyk ya bana destek attığı konusunda kelime oyunları yaparak yine iftira atmaktasın..
4- Tarumbilmemnenin aynı işyerinden arkadaşın olduğunu bile varsaysak... Sabah sabah o yazının yazılmasını senin istemediğinin yada dikte etmediğinin garantisi varmıdır?
5- Seni ilgilendiren hiç bir satır yazım olmamasına rağmen ... Neden iftira ve karalama gereği duymuşssundur...
6- Ben ve diğer arkadaşlar ... Seans içinde bu topikte geyik yada sataşma şeklinde uzayacak yazıların yazılmaması ricasında bulunulduğu halde neden hala bu konuda ısrarcı davranarak forumda kelime oyunlarıyla problem yaratmak istemektesin?
Bence Sonuç....IP in bahsi geçen kişiyle aynımıdır.. Aynıdır... Nokta
Gelelim Catedral’e …istersen bu noktaya nasıl geldiğimizin kısa bir özetini geçelim, yorum katmadan. İster inan ister inanma, bunları seni rahatsız etmek için yazmıyorum. Bu amaçla yazıyor olsam, benzer durumlarda yazdığım şekilde ima ve imha kabiliyeti yüksek 3-5 cümle seçer ve onları yazardım.
1) Ben foruma önce “ vobix, de bakayım forumun palavracıları kim”, ertesi gün ise “ bu terste yakalanınca, en iyi fiyattan pozisyon kapatanlar kim” şeklinde “eğlencelik” mesajlar attım. Sen ikincisine “henüz kapatmadım bekliyorum” diye tebessümle biten mesajını seansın başlarında yazdın.. Ama aradan bir iki saat geçince birden agresif mesajlar yazmaya başladın hani şu “çakma” “nevri dönme” v.b. kelimeleri kullandığın mesajları.. Ben acaba neye kızdı deyip geçmiş mesajlarını incelemeye başladım. Geceye uzun girmiştin, Dj kötü düşmüştü, bizim seans başında düşük açılmış sonra toparlamış, o saatlerde sen tebessümlü mesajını yazmıştın ama sonra VOB feci düşmüştü. Ama bu piyasada para kaybetmekten daha doğal ne olabilir ki, Catedral buna kızmış olmaz başka bir şeye kızmıştır diye düşündüm ve mesajlara bakmaya devam ettim.
2) Sonra üşenmedim pozisyonlarına ilgili geçmiş mesajlarına baktım son bir kaç günde J Ve orda enteresan şeyler tespit ettim..Mesela, seans kapanışına doğru DJI eksiyken ve eksilecek görünürken, geceye kısa girdiğini yazıyordun, gece DJI yükselince, gece saatlerinde “ ben şu fiyattan uzuna döndümdü” şeklinde mesajlar yazıyordun.. Bir kaç günü daha inceledim, şaşırtıcı şekilde sen hep doğru pozisyonda oluyordun J Ama doğru pozisyonda olduğunu hep gece saatlerinde veya gün içi çok net hareketler olduktan sonra yazıyordun. Cümleler bile aynıydı “ben şu fiyattan şöyle yaptımdı” J ..
3) Şimdi beni yanlış anlama..Elbette hiç kimse işlemini yaptığı an yazmak zorunda değil..Konu şu: hiç kimse sürekli karda olmak zorunda değil ve sürekli kar ettiğini yazmak zorunda da değil J
4) Dolayısıyla, 1 inci maddede anlattığım, kızgınlığın nedeni de ortaya çıkmıştı belirgin bir şekilde.. Catedral ilk defa zararlı işlem yapmıştı daha doğrusu kayıtlı tarihte catedralin 150 puandan zararlı bir işlemi görünmüştü L ve bunu açık etmeye catedral i farkında olmadan zorlayan bendim..yani suçlu J
5) Gelelim Mete olayına..Bana attığın mesajda “mete nin senin klon nickin olduğunu söylemiş olduğundan” bahsetmek iftira kabul ediliyor ve forumda yasaklanma nedeni. O yüzden bu iddiadan bahsetmeyeceğim. Ancak somut bir iki tespiti paylaşalım yine. Sen ne zaman birisi ile polemiğe girsen (biri traderx idi diğerini hatırlamıyorum ) birden Mete arkadaşın da ortaya çıkıyor ve sana destek mesajları yazıyor ve karşılıklı teşekkürleşiyorsunuz bolca. Ve Mete başka zamanlarda hemen hemen hiç yok forumda..Yani Mete, 24 saat nöbette senin polemiğe girmeni bekliyor sana destek atmak için. Ne sadık bir arkadaş.. Arkadaşın Mete’ye söyle bu sağlıklı bir şey değil J Hem mete senden çok etkilenmiş olmalı, yazım tarzınız neredeyse 1 e 1 aynı J
6) Sözün özü: anlaşıldığı kadarıyla forum ya da forumlar, senin için, ortalama bir üyeye ifade ettiğinden çok daha farklı şeyler ifade ediyor sanki. Daha açık söyleyeyim , ben hep “başrol” isterim, insanların gözünde başrolde kalabilmek içinse sürekli kazanıyor olmalıyım..diye bir algılaman olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bazen “kazanmıyor” olduğunu farkında olmadan teşhir edenleri düşman belliyorsun.
7) Hep yardımcı oyuncular J kullanman, son polemikte beni müfteri ilan edip, çok büyük bir kitlenin “gitme” diyeceğine emin olarak gidiyorum demen ama tek bir “gitme” mesajı bile gelmediğini görünce hırsla geri dönüp topic topic gezip bana verilen cezayı savunman, üstelik nedenini saptırman, daha once defalarca ben gidiyorum demen ama her seferinde geri dönmen (başrol oyuncusu olduğunu düşünüyorsan kapris yapma hakkında olmalı J), sponsorluğunu yaptığın herhangibiri polemiğe girince hiç gerek yokken onun saflarında bitmen (örn : traderx ve SALDIR I polemiği ve diğerleri) ve şu 24 saat seni bekleyen mete gibi arkadaşları!!! da yardıma çağırman, ben yasaklıyken bile arkamdan atıp tutmaya devam etmen, çok daha sonra başka konuda eleştiri yapan bir arkadaşa “asti” paranoyasıyla dalaşman, sana yakarışlarla geri dön demedikleri için forumu da toptan eleştirmeye başlaman, ve hatta VOBIX in DJ lotosunu bile eleştirmen(en tuhafı da bu), kendinin değerli taknik analizlerine (bunlar ayrı bir tartışmanın konusu) değer verilmediğini düşünmen ve bu durumu kınaman, günde 18 saati forum başında geçirmen v.s. v.s. senin forumla kurduğun ilişkinin pek sağlıklı olmadığını düşündürüyor bana.
Catedral: Bir .net forumu sadece bir net forumudur, sınırlı paylaşımların yeridir. Çok daha fazla anlam yüklememek gerekir. Forumda insanlar sana analizlerin için değer veriyorlar yoksa hep kazandığın yada kazanmak zorunda olduğun için değil. Analizlerin doğru çıkması da şart değil bunları yapıyor olmak bile yeterli. Dolayısıyla para kaybedince de değerin ve itibarın düşmez emin ol.
Not: Mersi nin sana destek olması ile ilgili durum, mersi nin mailindedir. kendisine sorabilirsin
Konu Astatin tarafından (22.02.09 Saat 17:10 ) değiştirilmiştir.
Hala utanmıyorsun değil mi yüzsüz....
Bu adam bu forumda yazdığı müddetçe ...
Asla ve asla bir tek satır yazı yada teknik analiz yorumu yapmayacağım... Olay artık kişiselleşmiştir..
Hiç kimseden gitme v.b bir yazı beklemek derdimde yoktur..
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri