Sayfa 4131/13018 İlkİlk ... 313136314031408141214129413041314132413341414181423146315131 ... SonSon
156216 sonuçtan 49.561 ile 49.572 arası

Konu: 1.VoBjektif Seans Odasi

Yer
    istanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    13.584
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    13.700
    Toplam Teşekkür
    4.264 Yazısı Teşekkür aldı

bu GM haberi nasıl etkileyecek bakalım.nasılsa batıktı deyip geçecekler mi yoksa yandım anam deyip basacaklar mı aşağı?

bloomberg de falan haber görünmüyor ama GM ile ilgili.ya da ben göremedim.
    Konu TÜRKOĞLU tarafından (14.02.09 Saat 21:40 ) değiştirilmiştir.

2. The Following User Says Thank You to TÜRKOĞLU For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    17.466
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    20.796
    Toplam Teşekkür
    7.064 Yazısı Teşekkür aldı

Dünya Bankası'ndan "insanlık krizi" uyarısı
    Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, Roma'daki G-7 toplantısının resmen başlamasından önce yaptığı değerlendirmede, küresel ekonomik krizin, gerekli önlemlerin alınmaması durumunda bir insanlık krizine dönüşülebileceği uyarısında bulundu.

Zoellick, "Mali kriz, ekonomik krize dönüşerek işsizliğin artmasına yol açtı. Müdahale edilmezse, bu bir insanlık krizine de dönüşebilir" dedi.

Ekonomik krizle birlikte dünya genelinde yoksulların sayısında bir anda 46 milyonluk artış olduğunu belirten Zoellick, G-7 ülkelerindeki hükümetlere, uygulamaya koydukları vergi indirimi paketlerinin yüzde 0,7'sini yoksullukla mücadele fonuna aktarmaları çağrısında da bulundu.

Roma'da dünyanın en gelişmiş ekonomisine sahip yedi ülkenin (G-7) ekonomi ve maliye bakanlarıyla merkez bankası başkanlarını bir araya getiren toplantının resmi açılışından önce çok sayıda ikili temaslar da yapıldı.

Elde edilen bilgilere göre, yarın öğle saatlerinde sona erecek toplantının nihai bildirisinde serbest ticaret ilkesine vurgu yapılması bekleniyor.

Kimi ülkelerin küresel durgunluğu göğüsleyebilmek için kendi sanayilerini rekabetten koruyabilmeyi amaçlayan önlemler almalarının dünya ekonomisinde yol açtığı yeni sıkıntıların da toplantının en önemli tartışma konuları arasında olacağı belirtiliyor.

NAKAGAWA: "KORUMACILIĞA SON VERİLMELİ"
    Japonya Maliye Bakanı Shoichi Nakagawa, G-7 toplantısı için tahsis edilen Excelsior otelinde, ABD'li dengi Timothy Geithner ile ikili görüşmeye başlamadan önce, yaptığı açıklamada, kimi ülkelerin korumacı önlemlere başvurmasını eleştirdi.

Nakagawa, "Korumacılık yanlış bir yöntem. Bu yola başvuran ülkeler açısından da uzun vadede yanlış bir politikadır. Dolayısıyla korumacılığa mutlaka son verilmeli" diye konuştu.

Japon Maliye Bakanı Nakagawa, "Umarım bu toplantı, ekonomik koşullarda ve mali sistemde iyileşme sağlamayı sağlar" dedi.

kaynak:finansmynet.com

4. The Following User Says Thank You to bull market For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    17.466
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    20.796
    Toplam Teşekkür
    7.064 Yazısı Teşekkür aldı

Standart Neyse arada bir olumlu haberde çıkıyor, oh bee buldum ya..

Türkiye en çok heyecan veren üç ülkeden biri

İngiltere'de iş dünyasına ve yatırımcılara yönelik olarak yayımlanan RealBusiness adlı dergi, Türkiye'yi "krize dayanıklı, resesyondan etkilenmeyen ve hızlı büyüyen" ülkeler arasında gösterdi ve bu durumdaki en heyecan verici üç pazarın arasına soktu.

İngiliz yatırımcılara Türkiye'yi hedef gösteren dergi, resesyon (durgunluk) yüzünden İngiltere dışında fırsat arayan iş çevrelerine krize dayanıklı diğer iki hedef ülke olarak da Belçika ve Panama'yı tavsiye etti.

İngiliz yatırımcıların ülke dışındaki fırsatlara gözünü diktiğini belirten ve "ancak hangi ülkenin hasat için yeterli olgunluğa geldiği" sorusunun bu noktada önem taşıdığını belirten dergi yazarı, "Hangi ülkelerin yeterli yetenek ve teknolojik imkanlarla donanımlı olduğu önem taşıyor" hatırlatmasında bulundu.

2050'YE KADAR İLK 10'DA TÜRKİYE OLACAK

Bu noktada ilk sıraya Türkiye'yi oturtan yazar, "Türkiye'nin 2050 yılına kadar dünyanın ilk 10 büyük ekonomisinden biri haline geleceği" tahminine yer verdi.

Türkiye'nin halihazırda iş ve yatırım yapmak için inanılmaz fırsatlarla dolu bir ülke olduğunu vurgulayan yazar, iş gücünün yüzde 50'si 28 yaşın altında, 72 milyon nüfuslu Türkiye'nin, özellikle de İstanbul'un müthiş bir enerjiye sahip olduğunu kaydetti.

İstanbul'da bir merkez oluşturmak isteyen yabancı bir firma için, çok sayıda eğitimli gencin "dalından kopartılmayı beklediğini" ve ucuz iş gücü imkanı sunduğu belirtilen makalede, Türkiye'nin coğrafi ve stratejik olarak da Asya, Avrupa ve Orta doğu'nun ortasında eşsiz bir "bağlantı noktası" oluşturduğuna işaret etti.

Bu durumun Türkiye'de iş yapan yatırımcılara iki değişik pazara açılma şansı tanıdığına da işaret edilen makalede, bunlardan birincisinin AB ülkelerinin sofistike batı ekonomisi ve belki daha az gelişmiş ama büyümekte olan Orta doğu ve eski Sovyetler birliği ekonomileri olduğu vurgulandı.

Türkiye'nin nüfusunun yüzde 99,8'inin Müslüman olduğu, ancak Türkiye'nin bir liberal demokrasiye sahip bulunduğuna da dikkat çekilen makalede, ülkenin kapılarının bütün diğer dinlere ve inançlara açık olduğu ifade edildi.

Derginin yazısında, "Ayrıca bizim aksimize Türkiye'de devletin borçları azaltıldı, enflasyon oranı düşürüldü ve 2001'de yaşanan krizden sonra inanılmaz bir toparlanma kaydedildi" denildi.

Yazıda, Türkiye'de umut veren sektörlerin başında da çevre ve finansal hizmetler ile tarım ve bilgisayar teknolojisinin geldiği belirtildi.

Yazıda, İngiliz yatırımcıya hedef gösterilen ikinci ülke Belçika oldu.

Belçika'nın dünyanın en sıkıcı ülkelerinden biri olarak görüldüğüne işaret edilen makalede, "Ancak iş finansal istikrara gelince, orada çok iyiler" denildi.

Belçika'nın coğrafi olarak önemli bir konumda bulunduğu ve iyi eğitimli, dil bilen bir iş gücüne sahip olduğu da hatırlatıldı.

Son hedef ülke olarak da Panama'nın adını veren dergi, söz konusu ülkenin her ne kadar orta Amerika'da Guatemala, Kosta Rika ve El Salvador'un ardından dördüncü büyük ekonomi olarak kabul edilse de, bölgesinde en hızlı büyüyen ülke durumunda bulunduğunu bildirdi.

kaynak:finans.mynet.com

6. The Following User Says Thank You to bull market For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Bu yazılar ayuları Pazartesi kurtarmaz, Pazartesi % 90 ihtimalle yukarı açacagını düşünüyorum...
    Haftaya düşer mi,düşer, Pazartesi düşer mi düşer,

Ama açılışta değil benim için...
    Konu teo tarafından (14.02.09 Saat 22:43 ) değiştirilmiştir.
    Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

8. The Following User Says Thank You to teo For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    16.774
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    2.572
    Toplam Teşekkür
    1.547 Yazısı Teşekkür aldı

Merhabalar arkadaşlar aranıza ben de katıldım artık beraber yazışacağız hadi hayırlısı olsun.Yeni başladım yardımlarınızı bekliyorum.
    Konu GOKHANFINDIK tarafından (14.02.09 Saat 23:42 ) değiştirilmiştir.

Teşekkür Teşekkür 
    366
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    2.708
    Toplam Teşekkür
    1.422 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu yazılar ayuları Pazartesi kurtarmaz, Pazartesi % 90 ihtimalle yukarı açacagını düşünüyorum...

teo bey....,
    Cuma artıda eksiye geçiyorduk zor tutdular.....dow kapanan kadar...

Dow --% 1 Pazartesi kapalı ama haberler kötü.......
    fıcırlar kurtarırmı bilmem

Teşekkür Teşekkür 
    4.077
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    2.831
    Toplam Teşekkür
    915 Yazısı Teşekkür aldı

Fığçırlar bizden sonra 100 puan daha düşmüş.

Teşekkür Teşekkür 
    366
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    2.708
    Toplam Teşekkür
    1.422 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı GÖKHANFINDIK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar arkadaşlar aranıza ben de katıldım artık beraber yazışacağız hadi hayırlısı olsun.Yeni başladım yardımlarınızı bekliyorum.
    Hoş geldiniz...
    Katılımlarınızı bekleriz....

Yer
    Shadizar
    Teşekkür Teşekkür 
    36.921
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    93.341
    Toplam Teşekkür
    33.405 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı nunu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    HICAGO (Reuters) - General Motors Corp, nearing a Tuesday deadline to present a viability plan to the U.S. government, is considering as one option a Chapter 11 bankruptcy filing that would create a new company, the Wall Street Journal said in its Saturday edition.

haberin ayrintisi...gercek bir selaleye neden olur...niagara selalesi gibi...
    İşte aragaz dediğin böyle olur

14. The Following 4 Users Say Thank You to Astatin For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    16.774
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    2.572
    Toplam Teşekkür
    1.547 Yazısı Teşekkür aldı

Long değil full long.1haftalık kazanç epey iyiydi hamdolsun 1e2.Ama dow sakat oldu epey.Bakalım kriz devammı tamammı.

Yer
    VOBiX.NET
    Teşekkür Teşekkür 
    668
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    8.033
    Toplam Teşekkür
    3.523 Yazısı Teşekkür aldı

Ben de bakıyorum da FDOW ile DOW arasında 70 puanlık bir fark var. DOW kapalıyken FDOWu ne kadar aşağı çekebilirler ki?
    Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
    AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
    Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.

Yer
    antalya
    Teşekkür Teşekkür 
    47
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189
    Toplam Teşekkür
    127 Yazısı Teşekkür aldı

http://www.gedik.com/Analiz/FINANSKLUP_120209.pdf

gedik yatırımın 2009 beklentisi anlatan rapor
    euro dolar için 1,30/1,40 bandını işaret etmişler
    euro bölgesi faiz indirdikçe parite aşagı gidiyo
    faiz indirimine devam edeceğini de hesab edersek
    euro dolar için aşagıda nerelere kadar düşüd bekliyorsunuz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)