harbiden bu ne ya bir şey yazacaktım site açılana kadar unuttum
Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.
beim favorilerim bunlar...hepsinin de manası var..hadi mersiyk ya avatar seçelim
1) Küçük dağları ben yarattım..(Moderatörün kralıyım ve hasıyım.. Her açıdan)
2) Şirinmi şirin, uysal mı uysal, uyumlumu uyumlu bir mod.um
3) Hasta etmeyin beni.. Parçalarım parçalatırım
4) Karizma bende güç bende
5) Yoruma gerek yok...
Konu Astatin tarafından (19.01.09 Saat 15:32 ) değiştirilmiştir.
BANGA mühim
ben halen flat duryorum
systems
5 dakk karar yok
15 dakk karar yok
gun short sinyal
Türkçemi düzeltmeye çalıŞıyorum
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
valla cok dogru millet anadoluda hala daha 2 3 lira alıyorlar ama bizim millet akıllanmaz.hala daha istanbulda 2 3 buyuk kurum yıne yuksek oranlar aldıklarını duydum.ben 800 kurus verıyorum dıyorum mıllet hadı canım yapıyorr.yapsınlar daha 1 2 3 liraya işlem batınca nasılsa aracı kurumlar bulurlar yenı kerızleriiiiiii
ayda en fazla 10 işlem yapıyorsan 1 tl gayet iyi..esasında işin sırrı az işlem yapmaktır..20 kontrat desek..eder ayda eder 200 kontrat işlem ..fazla bile..
Konu abka tarafından (19.01.09 Saat 15:53 ) değiştirilmiştir.
HALİL REÇBER'in BUGÜN Gazatesine yazdığı yorumu
FAİZ - DOLAR
Faizin hızla düştüğü bir dönemde, doların kısa vadeden orta, hatta uzun vadeye yönelik düşüş trendine girebileceğini iki hafta önce yazmıştık. Aşağıdaki grafikte de, tahvil, borsa ve dövizdeki trendlerin net bir şekilde uzun vadeli trendler içinde seyrettiğini görmekteyiz.
Özellikle, enflasyonist baskının oluşmadığı dönemlerde, benzer kırılmalar ve trend değişimlerinin oluştuğu süreçlerde dolar, dip noktalarının bile altına gelebiliyor. Öte yandan, ‘faiz düştü dolara talep gelir’ yorumlarının da, bugünkü süreçte doğru olmadığını düşünüyoruz. Dünya örnekleri de bunu teyit ediyor. Örneğin, Brezilya’da 2002’de 4.00 olan dolar/ real paritesi 13.75 faizlere rağmen böyleydi.
.......................
Bu adam ne diyor !!! ben çok güldüm biraz da siz gülün![]()
eğer ekonomi sağlıklı ise ve faizler düşüyorsa eyvallah dolar satış ver.. para; tahvil-bonoya, borsalara kaçar.. eğer ekonomi sağlıksızken faizler iniyorsa tam tersine dolara talep artar..
Halil bey, biraz ekonomi öğren de öyle yorum yaz![]()
Konu jerfin tarafından (19.01.09 Saat 15:58 ) değiştirilmiştir.
valla bu siteye girememe, saldiri isi kesin Astatin'indir. longlari arttirdim diye yazdi, hemen akabinde bahsettigim okcular ise koyuldu, sonrasinda bir daha siteye giremedik.![]()
"Yeni dönemde eğer milletvekili seçilirsem, biraz da emekli gibi yaşayıp, torunlarıma vakit ayırmak istiyorum. Seçilemezsem de TOKİ'ye geri dönerim"-TOKI Baskani!!!
32700-32800 stop yerim
33075 den ayu kardeşlerimin safındayım.....1/3 endeks kısa, 2/3 dlar uzun...az bişiyde altın uzun... (2/3 yuvarlatılmış halidir)
BANGA mühim
Herkese saygılar selamlar
Cuma günü uzun girenler umarım sabah kapatabilmişlerdir. Ben işlerim dolayısıyla yetişemedim de. Ben çevirdim. Şimdi buralardan short deniyorum.. küçük küçük.. Ama akşam dow açılış saatlerinde yine uuzn olacağım diye düşünüyorum şimdilik..
Sanırım herkes okumuştur. Ama okumayanlar için.
Açıköğretim öğrencisi Gökhan Fındık, yabancı yatırımcıları izleyip önsezileri ile hareket ederek kısa zaman küçük bir servet elde etti. 500 TL ile girdiği borsada tam 600 bin TL'lik küçük bir servet yaparak herkesi şaşkına çevirdi.
24 yaşındaki Gökhan Fındık, Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası'nın (VOB) adından en çok söz ettiren oyuncularından birisi. İki sene önce girdiği VOB'da ayda 100 milyon TL'lik işlem yapan Fındık, günlük işlem hacminin yüzde 5'ini tek başına gerçekleştiriyor.
VOB'a adım attığı günden bu yana 600 bin liralık kazanç elde eden genç yatırımcı, bunun önemli bir bölümünü komisyon olarak ödediği için tüm aracı kurumları da peşinden koşturuyor. Açıköğretim Fakültesi işletme bölümü öğrencisi olan Fındık, sermaye piyasalarına ilk olarak İMKB ile adım atar.
Genç yatırımcı dokuz ay boyunca veri ekranına bakıp, sonunda yüzde 5 getiri elde edince şansını bir de vadeli işlemler piyasasında denemeye karar verir. Borsadan kalan parası ve biraz da borçla vadeli işlemler piyasasına adım atan Fındık'ın elinde toplam 6 bin TL vardır.
BİR GÜNDE 54 BİN TL KAYBETTİ
6 bin TL ile başlayan yatırım macerasında ilk başlarda işler iyi gider ve para bir anda 12 bin liraya yükselir. Ama bir süre sonra işler ters gitmeye başlar. Parası bir anda bin 500 TL'ye gerileyen Fındık, her şeye rağmen devam etmeye karar verir. "Kaybedecek hiçbir şeyim yoktu. Garsonluk, pompacılık yapmıştım. Devam edebileceğim bir üniversite kariyerim de yoktu. Bu yüzden 'kader' deyip yola devam etmeye karar verdim." Gelirleri 6 bin liradan 12 bine yükselir kısa zamanda.
Ama onu uçuran olay Türk siyasi hayatına damgasını vuran 27 Nisan 2007 tarihli e-muhtıra olur. "Ben siyasi tansiyon yükselmeden önce hislerime güvenip düşüşe oynamıştım. 12 binden 18 bine yükseldi param. Hemen anneme bir araba aldım" diyen Fındık, kazançlarının dışında kayıplarının da büyük olduğunu anlatıyor. "Bir günde 54 bin lira kaybettiğim oldu. Zaten hep kazanamayacağımı bildiğim için kendimi buna da hazırlamıştım" diyor. Kazandığı para ile hem ailesine maddi katkı sağladığını hem de dünyayı görme ve tanıma fırsatı elde ettiğini anlatan Fındık, "İngilizce ve Japonca öğrendim. Dünya finansal piyasalarını çok yakından izliyorum ve tüm bunlar benim yaşamıma artı değer kattı" diyor.
Yatırım kararlarını, piyasa verilerinden ziyade yabancıların hareketlerine bakarak ve önsezilerine güvenerek verdiğini anlatan Gökhan Fındık, "Çok az yanıldım, çünkü algımı piyasa uzmanlarının ve televizyon yorumcularının yönetmesine izin vermiyorum" diyor. İçinde bulunduğumuz yılın yatırımcılar açısından zor bir yıl olacağını vurgulayan Fındık, "Bence VOB'ta düşüşe oynayan kazanır. Risk almak istemeyenler ise mevduata veya devlet tahviline yatırım yaparsa şu süreci kazasız atlatabilir" diye konuştu.
bu forum saatini +1 mi yapıyorduk,ayar yapıyorum bir daha açıldığında değişiyor hep 1 saatlik fark oluyor.örneğin şu an 15 11 görünüyor 0o ayarladım düzeldi bir daha ki açılışta + 1.00 gerekecekmi bakalım
Konu Nafiz tarafından (19.01.09 Saat 16:23 ) değiştirilmiştir.
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri