sistem insanın kendidir hepsi hata yapar bence öle okudum kitapta
sistem insanın kendidir hepsi hata yapar bence öle okudum kitapta
Evet haklısın, benim başarılı olamadığımla sen başardın belkide, çünkü yanında yardımcı kullandıklarını zaten kullanıyomuşsun, kullanmayı biliyomuşsun, buda belki işaret verdi sistemine ve yatırımcı anlayışınla örtüştü, ama yinede dikkatli ol, bu kadar kısa zamanda ondan emin olma, bir müddet daha temkinli ol, başarılı oluyosan ne mutlu sana, saygılar.
sayın teo size sistem verecek kapasitem yok ama öncelikle duygusal olmayın en önemli konu bu bence![]()
Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
herkese hayırlı geceler dilerim Allah yardımcınız olsun
Sn Teo,
Ben de aynı dertten muzdaripim. Kendimce şöyle bir yöntem kullanıyorum. Eğer bir wide range (Geniş aralıklı) bar var ise (Örgeğin 5000 puanlık HCBS alım barı), barın ne yönde oluştuğuna bakıyorum. Örnekte yükselen trendde yukarı yönlü bir bardı. Bu durumda kapanışın (H+L)/2 üstünde olmasını koşul olarak kullanıyorum. Ben genelde 15 dk'lık barlar ile trade ettiğimden , örnekte bu koşul da gerçekleşmemeiş olduğundan ben yok sayarak devam ettim. (Grafikten matriks'de veri sil seçeneğini kullanarak bar'ı yok ettim.).
Tabiki bu biraz da sistemlerin ne kullandığına bağlı. Örneğin sadece kapanış değerini kullanan sistemlerde andığım işlemi yapmak gereksiz. Ama eğer ki sistem bir Şekilde High, Low vb şeyleri (yada market profile gibi gün içi kademe bilgilerini) kullanıyorsa, bence yukardaki işlem verilen koşul sağlanırsa gerekli.
Bol kazançlar.
Loss of opportunity is preferable to loss of capital.
Yazdıklarım deneyimlerimle şekillenen kişisel görüşümdür. Yatırım kararlarınızı etkilemesine izin vermeyiniz.
Burası Sayın Ozkan'In dusuncelerı,alttakı de benım, (H+L)/2, değeri aşmamış ise yok kabul etmek ne kadar doğru olur, ben buna katılamıyorum,sonuçta var olan bir şeyi yok gibi kabul etmek hata olur gibi geliyor.
eline sağlık, bende çözümü market profil için size sormadan (H+L)/2 olarak düşünmüştüm o tip barlar için,
soru basit gibi gözükse de yanıtı o kadar kısa değil, dilim döndüğünce anlatayım.
herhangi bir fiyattan işlem geçmişsse o fiyattan trade edilmiştir, birisi satmış birisi almıştır. bu tür extrem fiyat hareketlerinin gerçekleştiği bardaki hacme bakmak ilk akla gelen ama bence tek başına hacim anlamlı değil. 60 min bar 30 temmuz 2008 sanırım gedikten birisi panik olup açılışta 53,000 gösterdi 200 küsür kontratla, gene malum 25 eylül 2008 meşhur HSBC ve 50,000 efsanesi, sonuçta birinde hacim var diğerinde yok ama işin özü her ikisi de hatalı işlem. dolayısıyla hacme bakıp bu geçerli diğeri geçersiz demek bence mantıklı değil. burada diğer bir yaklaşım söz konusu barlar için close veya ağırlıklı ortalama değerini referans almak şeklinde ama sizi ne derece tatmin eder bilemem. burada aslında trade için kullandığınız method devreye girer, eğer ortalamaya dayalı bir sisteminiz varsa sorun kendiliğinden bir kaç bar sonra çözülecektir, eğer ew, swing ve market profile gibi pivotu da önemseyen bir yönteminiz varsa işiniz hakikaten zordur ve vereceğiniz her karar subjektiftir. bizim piyasayı referans alırsak vob data yerine spot data kullanmakta bir çözüm gibi gelebilir ama burada da makas denen bela ile karşılaşılmaktadır. özetlersem o tür extrem barlarda ağırlıklı ortalama (H=L=C=O) kullanmak en mantıklısıdır bence..
Malum bu sistem H ve L üzerine kurulmuş
Sagolasın, sizinde benim gibi düşünmeniz, beni bir nebze rahatlattı bu konuda...
Konu teo tarafından (01.12.08 Saat 08:32 ) değiştirilmiştir.
Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
arkadaşlar ebrokerda sorun olan varmı ?
Astatin 375 puan kara fit ve flat![]()
BANGA mühim
Şu an 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 konuk)
Yer imleri