Sayfa 2606/13018 İlkİlk ... 160621062506255625962604260526062607260826162656270631063606 ... SonSon
156216 sonuçtan 31.261 ile 31.272 arası

Konu: 1.VoBjektif Seans Odasi

  1. #31261
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Mesajlar
    11.714
    Teşekkür Teşekkür 
    17.466
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    20.796
    Toplam Teşekkür
    7.064 Yazısı Teşekkür aldı

    Standart Washington dan ımf ile stand by anlaşması işareti geldi galiba

    http://www.ntvmsnbc.com/news/466081.asp

    WASHINGTON - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Washington’daki G-20 zirvesinin kapanışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Türkiye ve IMF anlaşmak üzere

    Başbakan Erdoğan, küresel krize karşı IMF ile anlaşmak için çözüme en yakın noktada olduklarını söyledi.

  2. #31262
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Mesajlar
    11.714
    Teşekkür Teşekkür 
    17.466
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    20.796
    Toplam Teşekkür
    7.064 Yazısı Teşekkür aldı

    Standart

    TAHRAN - Ülkedeki rezervlerin altına çevrilmesi, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın talimatıyla gerçekleştirildi. 120 milyar dolarlık uluslararası rezervlerin ne kadarlık kısmının altına çevrildiği konusunda ise ayrıntı verilmedi.


    İran parasını altına çevirdiKüresel Mali krize karşı, ülkeler, farklı önlemler alıyor. İran, yeni ekonomik sorunlarla karşılaşmamak için parasını altına çevirdi.

    http://www.ntvmsnbc.com/news/466050.asp

  3. #31263
    Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Mesajlar
    5.646
    Teşekkür Teşekkür 
    2.536
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    10.046
    Toplam Teşekkür
    3.420 Yazısı Teşekkür aldı

    Standart

    imf ile anlaşma piyasalar içi çok iyi olur..güvence olur.

  4. #31264
    Üyelik tarihi
    May 2008
    Yer
    VOBiX.NET
    Mesajlar
    6.393
    Teşekkür Teşekkür 
    668
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    8.033
    Toplam Teşekkür
    3.523 Yazısı Teşekkür aldı

    Standart

    Alıntı abka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    imf ile anlaşma piyasalar içi çok iyi olur..güvence olur.
    Güvence mi yoksa bir sonraki felaketin temeli mi?
    2001 Krizinin Karatusu Temizel konuştu : Bizi IMF Batırdı (haber burada)
    Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
    AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
    Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.

  5. #31265
    Üyelik tarihi
    May 2008
    Yer
    VOBiX.NET
    Mesajlar
    6.393
    Teşekkür Teşekkür 
    668
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    8.033
    Toplam Teşekkür
    3.523 Yazısı Teşekkür aldı

    Standart

    Alıntı VOBiX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    14.11.2008 18:25:24 OPEL, GELECEK YIL İÇİN YAKLAŞIK 1 MİLYAR AVROLUK NAKİT PARA YARDIMINA İHTİYAÇ DUYUYOR
    14.11.2008 18:42:09 OPEL YÖNETİM KURULU BAŞKANI DEMANT, "ŞU SIRALAR BİR NAKİT PARA SORUNUMUZ YOK"
    Bir zamanlar Lehman Brothers ile Fortis CEOları da aynı söylemlerde bulunmuştu.
    Almanya’da Opel şoku
    ABD’li General Motors’un (GM) iflasın eşiğine gelmesi Almanya’daki holdingi Opel’i devletten yardım istemek zorunda bıraktı
    Opel yönetimi, krizdeki ana holding GM’in kendilerini de batırmaması için Alman devletinden 2 milyar euro’luk “devlet kefaleti” istedi. Opel yönetimi, Almanya’da 4 büyük fabrikası bulunan, 25 binden fazla elemanı istihdam eden Opel’in devletin kefalet ve güvence vermemesi halinde, bankalardan kredi alamayarak iflas edebileceğini açıkladı.
    Opel’in yardım talebi üzerine Başbakan Angele Merkel konuya bizzat el koydu. G-20 Zirvesi nedeniyle Washington’da bulunan Merkel, Opel sorumlularıyla Berlin’deki başbakanlık binasında pazartesi günü bir araya gelecek.

    Umarım Başbakan da bir CEO edasıyla konuşmuyordur.
    Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
    AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
    Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.

  6. #31266
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    3.708
    Teşekkür Teşekkür 
    1.705
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    24.670
    Toplam Teşekkür
    3.069 Yazısı Teşekkür aldı

    Standart

    IMF, hökümetin güvendiği içerdeki sıcak paranın kaçışını kolaylaştırmaktan başka bir işe yaramaz... başbakanın bu kadar ayak diremesini buna bağlıyorum.. tehlikenin farkındalar.. çok kısa vadede olumlu algılanır belki... ama uzun vadede istenmeyen sonuçlar doğuracaktır...

    Hükümet çok zor durumda..aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık... ehh.. tatlı tatlı yemenin acı acı s.çması olur derler... IMF ile anlaşıp anlaşmamaları, beklenen sonu değiştirmeyebilir...
    Konu halojen tarafından (16.11.08 Saat 20:15 ) değiştirilmiştir.

  7. #31267
    Üyelik tarihi
    May 2008
    Mesajlar
    2.276
    Teşekkür Teşekkür 
    106
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    90
    Toplam Teşekkür
    64 Yazısı Teşekkür aldı

    Standart

    KRİZ PLANI
    13 Kasım 2008
    Ortalık yine gelişmekte olan ülkelerden gelen haberlerle tarumar durumda. Rusya'da üç bankaya el konulması ve İzlanda'ya yapılacak yardımda sorunlar çıkması ortalığı karıştırdı. Aslında geçen hafta sonu Çin'in açıkladığı 560 milyar dolarlık paket herkes tarafından olumlu karşılandı ama, bu paket durumun vehametini ve dünyadaki dış talebin daralmasının ölçülerini gösteriyordu.
    Öncelikle Çin'İn açıkladığı 560 milyar dolarlık harcama paketinin ne anlama geldiğini söyleyeyim. Bu paket Çin'İn GSMH'nın neredeyse yüzde 20'sine yaklaşıyor. Yani devlet kamu harcamalarını bu miktarda artıracak. Düşünsenize biz eğer bu tür bir paket açıklamış olsaydık ne yapardık? Bizim GSMH'mız yaklaşık 550 milyar dolar civarındaydı. Bunun yüzde 20'si 100 milyar dolardan fazla ediyor. Şu anki kurla zaten bizim bütçemiz 120 milyar dolardır. Bunun üzerine 100 milyar dolar daha harcama planını açıklasaydık ne olurdu?
    Peki Çin bunu niye yaptı?
    Çünkü çinde son birkaç yılda kurulan fabrikaların tümü yaklaşık yüzde 90 kaldıraçla kuruldu. Yani siz 10 lira koyup 90 lira da banakadan borç alıp fabrikaları kurdunuz. Krizle birlikte dış talep kesilince, bu sefer Çin iç talebi canlandırmaya çalışıyor ve makinelerin çalışmasını sağlayıp, Fabrikaların bankalara olan yükümlülüklerini yerine getirmesini istiyor. Fakat başarılı olamayacaklar. Çünkü Çin'de insanların tasarruf eğilimi çok yüksektir. Yani Japonya gibidir. Devlet harcamalarını ne kadar artırırlarsa artırsınlar, bu para harcamaya dönüşmeyip tasarruf edilecek ve çarpan etkisi yaratmayacaktır. Dolayısıyla Çin ekonomisi de şiddetli bir resesyona girmek zorundadır. Fakat bu hemen olacak birşey değil. İleride göreceğiz.
    Şimdi "hocam biz kendi derdimize mi yanalım? Çin'in derdine mi yanalım" dediğinizi duyuyorum. Merak etmeyin bizim derdimiz falan yok. Ekonomi yönetimimiz hala krizin boyutlarının farkında değil. 100 yılda bir ortaya çıkan türde bir kriz var ama "beni ısırmaz" mantığı hakim.
    Bundan sonra olacakları anlatayım. Dolar 1.75'e gelecek. Yeniden buradan aşağı dönecek gibi olacak. Fakat ardından bu seviye yukarı kırılınca 1.80 civarında Merkez Bankamız müdahale ederek, 2-3 gün içinde en az 8-10 milyar doların daha dışarı kaçmasına ve rezervlerin erimesine sebep olacak. Bu arada vatandaşlarda aynı seviyelerde hızla dolar satmaya başlayacaklar. Bunları da dışarı kaptıracağız. Hele ki Rusya'dan ruble'nin devalüe edildiği haberi geldiği anda kurları tutmak mümkün olmayacak.
    Şu an Bankalar her ne kadar kredileri geri çağırmasa da kredi faizleri yüzde 30'u geçmiş bulunuyor ve dışarıdan borçlanan firmalarımız şimdi içeriye döndüler ama nakit bulamıyorlar. Bursa, Eskişehir, Denizli sapır sapır dökülüyor. Krizin ayak sesleri ortalığı inletmeye başladı. Bankalar şu an eleman çıkarıyorlar. Hatta eleman çıkarmakta olan bir banka basım mensuplarını çağırıp, eleman alacağız, büyüyeceğiz falan diyor. Kamu bankaları da eleman çıkarmaya başladılar. Kısa bir süre notmuz da düşecek ve ortalık yangın yerine dönecek. Aslında hala vaktimiz var ama, sesimizi duyuramıyoruz. Duyanlar ise "yaşar sen de çok abartıyorsun" diyorlar.
    Ben bu filmi tam kırk kere izledim. Aynı şeyler oluyor. Son 7 yılda 40 tane krizi dakika dakika inceledim. Filmin bütün sahneleri aynı. Ekonomi yönetimleri aynı şeyleri söylüyor. Arjantin krizi öncesinde Arjantin devlet başkanının veya Meksika krizi öncesinde Meksika Başkanının söyledikleri adeta copy edilip şu an paste ediliyor.
    Borsa daha da düşecek. Önümüzdeki bir yıl içinde 1 doların da altını göreceğiz.
    Dolar dünyada değer kazanmaya devam edecek. Şu an gelişmekte olan ülkelerde dolar borcu olan herkes dolar bulup bunu kapatmaya çalışıyor ve dolar yetmiyor. Düşünsenize tüm dünyada neredeyse 5 trilyon dolarlık likidite sağlanmış ve hala dolar değer kazanıyor. Herkesin borç kapatmak için dolara nasıl saldırdığına bir bakın. Bu arada Japonya'dan carry trade yapanlar da dolar bulup Yen pozisyonlarını kapattığı için, Japon Yeni de dolara karşı değer kazanıyor. Artık kâr ve zarar mehfumu ortdan kalkmış durumda ve yeni bir felaket HEDGE Fonlardan gelecek. Bu hafta sonu hedge fona yatırım yapanlar paralarını çekip çekmemeye karar verecek. Ocak ayında ise bunun sonuçlarını göreceğiz. Soros'un söylediği gibi 2 trilyon dolarlık hedge fon piyasası belki de 600 milyar dolara düşecek. TÜREV olan herşeyin şu an integrali alınmaya çalışılıyor ve dünyadaki felaket gittikçe büyüyor.
    Herkes dolar borcunu kapattıktan sonra, takriben 2009'un Mart-Nisan aylarından sonra belki de daha erken bir zamanda bu dolarlar piyasaya çıkmaya başlayınca seyreyleyin cümbüşü. Bir yandan faizler hızla artmaya başlarken bir yandan da şiddetli bir enflasyon gelecek ve tek adres altın olacak. Çünkü dolar tahttan inince bu boşluğu altın dolduracak. Ben yarın ne olacağını anlatmıyorum. Ben sizlere önümüzdeki 1-2 yılda neler olacağını anlatıyorum. Bu yüzden kalkıp da yarın bana "Altın düştü" hocam demeyin. Kısa vadede belki de altın 640 dolarlara kadar inecek ama ondan sonraki yükselişi de çok sert olacak. Neyse bu konuyu ileriki zamanlarda daha uzun uzun yazacağız ama o zaman geldiğinde sizlere "dönüp 2008 Kasım ayında yazdığım yazıları bir daha okuyun" diyeceğim. Fakat şimdilik dolar revaçta kalmaya devam edecektir. Euro/dolar paritesi önümüzdeki 3 ay içinde 1.16 seviyelerine kadar gerileyebilir. Euro/Dolar'da 1.2950 yukarı kırılmadığı sürece 1.16'ya gerileme olasılığı yüksektir.
    Dün gece dow jones yüzde 4'ten fazla düştü. Bugün bizim borsa da 24 bin civarında açılıp yeniden 23.500 seviyelerini görebilir. Fakat bunun bir önemi yok. Borsadan ne olursa olsun uzak durun. Çünkü hiç ummadığınız şirketler iflas edebilir. Dün mahkemedeydim. Bilirkişi olarak elime birçok dosya geliyor. Şu an mahkemelerde haciz dosyaları ikiye katlanmış ve iflas erteleme talebiyle başvuranların sayısında ciddi bir artış var. Tüm bunlar olurken, hala "kriz bizi etkiler mi" tartışması abuk subuk bir tartışmadır.
    Son bir veriden bahsedip yazımı bititiriyorum. Navlun endeksi 19.850 tepe seviyesinden 875'e kadar düştü. Yani 6 ay önce geminizi bir günlüğüne 19.850 dolara kiraya verirken, şimdi geminin günlük kirası 875 dolardır. Bu para ile gemide çalışanların günlük yemek ihtiyacını bile karşılayamazsınız. NAvlun endeksleri dünya ekonomisinin en iyi öncü göstergeleridir. Gelecek yıl dünya ticaret hacminin ne kadar daralacağını gösteriyor. IMF tahminlerine göre dünya ticaret hacmi yüzde 2 daralacakmış. Sevsinler sizi... Bu rakamın en az beş katı daralma olacak. Dow Jones endeksinin önümüzdeki 1 yılda 4-5 bine düştüğünü görürseniz de hiç şaşırmayın. Biz hala çok güzel günlerimizi yaşıyoruz.
    Ama şunu da söyleyeyim ki; bu yazıyı okuyup iki gün sonra unutacaksınız... Çünkü beyin Cenab-ı Allah tarafından öyle programlanmıştır. Kötüyü kabul etmek istemez. Krizler "cash is king" siz de cash'de kalmaya devam edin. Bu durum ekonomi için hiç iyi birşey değil ama, herkes hep birlikte harcamaya karar vermedikçe, sizin tek başınıza gidip harcama yapmanız ekonomi batarken sizi de batırıyor



    YASAR ERDİNÇ.
    Konu serkanyurttas tarafından (16.11.08 Saat 20:25 ) değiştirilmiştir.

  8. #31268
    Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Yer
    Dünya
    Mesajlar
    3.742
    Teşekkür Teşekkür 
    1.363
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    6.919
    Toplam Teşekkür
    1.827 Yazısı Teşekkür aldı

    Standart

    piasalar artık fıs
    Üç kuruşluk insana beş kuruşluk değer verirsen aradaki iki kuruşa seni satmaya kalkar.

    Bizi üç kuruşa satanları biz bedavaya veriyoruz.

  9. The Following User Says Thank You to Vob Trader For This Useful Post:


  10. #31269
    Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Yaş
    58
    Mesajlar
    3.429
    Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

    Standart

    Alıntı serkanyurttas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    KRİZ PLANI
    13 Kasım 2008
    Ortalık yine gelişmekte olan ülkelerden gelen haberlerle tarumar durumda. Rusya'da üç bankaya el konulması ve İzlanda'ya yapılacak yardımda sorunlar çıkması ortalığı karıştırdı. Aslında geçen hafta sonu Çin'in açıkladığı 560 milyar dolarlık paket herkes tarafından olumlu karşılandı ama, bu paket durumun vehametini ve dünyadaki dış talebin daralmasının ölçülerini gösteriyordu.
    Öncelikle Çin'İn açıkladığı 560 milyar dolarlık harcama paketinin ne anlama geldiğini söyleyeyim. Bu paket Çin'İn GSMH'nın neredeyse yüzde 20'sine yaklaşıyor. Yani devlet kamu harcamalarını bu miktarda artıracak. Düşünsenize biz eğer bu tür bir paket açıklamış olsaydık ne yapardık? Bizim GSMH'mız yaklaşık 550 milyar dolar civarındaydı. Bunun yüzde 20'si 100 milyar dolardan fazla ediyor. Şu anki kurla zaten bizim bütçemiz 120 milyar dolardır. Bunun üzerine 100 milyar dolar daha harcama planını açıklasaydık ne olurdu?
    Peki Çin bunu niye yaptı?
    Çünkü çinde son birkaç yılda kurulan fabrikaların tümü yaklaşık yüzde 90 kaldıraçla kuruldu. Yani siz 10 lira koyup 90 lira da banakadan borç alıp fabrikaları kurdunuz. Krizle birlikte dış talep kesilince, bu sefer Çin iç talebi canlandırmaya çalışıyor ve makinelerin çalışmasını sağlayıp, Fabrikaların bankalara olan yükümlülüklerini yerine getirmesini istiyor. Fakat başarılı olamayacaklar. Çünkü Çin'de insanların tasarruf eğilimi çok yüksektir. Yani Japonya gibidir. Devlet harcamalarını ne kadar artırırlarsa artırsınlar, bu para harcamaya dönüşmeyip tasarruf edilecek ve çarpan etkisi yaratmayacaktır. Dolayısıyla Çin ekonomisi de şiddetli bir resesyona girmek zorundadır. Fakat bu hemen olacak birşey değil. İleride göreceğiz.
    Şimdi "hocam biz kendi derdimize mi yanalım? Çin'in derdine mi yanalım" dediğinizi duyuyorum. Merak etmeyin bizim derdimiz falan yok. Ekonomi yönetimimiz hala krizin boyutlarının farkında değil. 100 yılda bir ortaya çıkan türde bir kriz var ama "beni ısırmaz" mantığı hakim.
    Bundan sonra olacakları anlatayım. Dolar 1.75'e gelecek. Yeniden buradan aşağı dönecek gibi olacak. Fakat ardından bu seviye yukarı kırılınca 1.80 civarında Merkez Bankamız müdahale ederek, 2-3 gün içinde en az 8-10 milyar doların daha dışarı kaçmasına ve rezervlerin erimesine sebep olacak. Bu arada vatandaşlarda aynı seviyelerde hızla dolar satmaya başlayacaklar. Bunları da dışarı kaptıracağız. Hele ki Rusya'dan ruble'nin devalüe edildiği haberi geldiği anda kurları tutmak mümkün olmayacak.
    Şu an Bankalar her ne kadar kredileri geri çağırmasa da kredi faizleri yüzde 30'u geçmiş bulunuyor ve dışarıdan borçlanan firmalarımız şimdi içeriye döndüler ama nakit bulamıyorlar. Bursa, Eskişehir, Denizli sapır sapır dökülüyor. Krizin ayak sesleri ortalığı inletmeye başladı. Bankalar şu an eleman çıkarıyorlar. Hatta eleman çıkarmakta olan bir banka basım mensuplarını çağırıp, eleman alacağız, büyüyeceğiz falan diyor. Kamu bankaları da eleman çıkarmaya başladılar. Kısa bir süre notmuz da düşecek ve ortalık yangın yerine dönecek. Aslında hala vaktimiz var ama, sesimizi duyuramıyoruz. Duyanlar ise "yaşar sen de çok abartıyorsun" diyorlar.
    Ben bu filmi tam kırk kere izledim. Aynı şeyler oluyor. Son 7 yılda 40 tane krizi dakika dakika inceledim. Filmin bütün sahneleri aynı. Ekonomi yönetimleri aynı şeyleri söylüyor. Arjantin krizi öncesinde Arjantin devlet başkanının veya Meksika krizi öncesinde Meksika Başkanının söyledikleri adeta copy edilip şu an paste ediliyor.
    Borsa daha da düşecek. Önümüzdeki bir yıl içinde 1 doların da altını göreceğiz.
    Dolar dünyada değer kazanmaya devam edecek. Şu an gelişmekte olan ülkelerde dolar borcu olan herkes dolar bulup bunu kapatmaya çalışıyor ve dolar yetmiyor. Düşünsenize tüm dünyada neredeyse 5 trilyon dolarlık likidite sağlanmış ve hala dolar değer kazanıyor. Herkesin borç kapatmak için dolara nasıl saldırdığına bir bakın. Bu arada Japonya'dan carry trade yapanlar da dolar bulup Yen pozisyonlarını kapattığı için, Japon Yeni de dolara karşı değer kazanıyor. Artık kâr ve zarar mehfumu ortdan kalkmış durumda ve yeni bir felaket HEDGE Fonlardan gelecek. Bu hafta sonu hedge fona yatırım yapanlar paralarını çekip çekmemeye karar verecek. Ocak ayında ise bunun sonuçlarını göreceğiz. Soros'un söylediği gibi 2 trilyon dolarlık hedge fon piyasası belki de 600 milyar dolara düşecek. TÜREV olan herşeyin şu an integrali alınmaya çalışılıyor ve dünyadaki felaket gittikçe büyüyor.
    Herkes dolar borcunu kapattıktan sonra, takriben 2009'un Mart-Nisan aylarından sonra belki de daha erken bir zamanda bu dolarlar piyasaya çıkmaya başlayınca seyreyleyin cümbüşü. Bir yandan faizler hızla artmaya başlarken bir yandan da şiddetli bir enflasyon gelecek ve tek adres altın olacak. Çünkü dolar tahttan inince bu boşluğu altın dolduracak. Ben yarın ne olacağını anlatmıyorum. Ben sizlere önümüzdeki 1-2 yılda neler olacağını anlatıyorum. Bu yüzden kalkıp da yarın bana "Altın düştü" hocam demeyin. Kısa vadede belki de altın 640 dolarlara kadar inecek ama ondan sonraki yükselişi de çok sert olacak. Neyse bu konuyu ileriki zamanlarda daha uzun uzun yazacağız ama o zaman geldiğinde sizlere "dönüp 2008 Kasım ayında yazdığım yazıları bir daha okuyun" diyeceğim. Fakat şimdilik dolar revaçta kalmaya devam edecektir. Euro/dolar paritesi önümüzdeki 3 ay içinde 1.16 seviyelerine kadar gerileyebilir. Euro/Dolar'da 1.2950 yukarı kırılmadığı sürece 1.16'ya gerileme olasılığı yüksektir.
    Dün gece dow jones yüzde 4'ten fazla düştü. Bugün bizim borsa da 24 bin civarında açılıp yeniden 23.500 seviyelerini görebilir. Fakat bunun bir önemi yok. Borsadan ne olursa olsun uzak durun. Çünkü hiç ummadığınız şirketler iflas edebilir. Dün mahkemedeydim. Bilirkişi olarak elime birçok dosya geliyor. Şu an mahkemelerde haciz dosyaları ikiye katlanmış ve iflas erteleme talebiyle başvuranların sayısında ciddi bir artış var. Tüm bunlar olurken, hala "kriz bizi etkiler mi" tartışması abuk subuk bir tartışmadır.
    Son bir veriden bahsedip yazımı bititiriyorum. Navlun endeksi 19.850 tepe seviyesinden 875'e kadar düştü. Yani 6 ay önce geminizi bir günlüğüne 19.850 dolara kiraya verirken, şimdi geminin günlük kirası 875 dolardır. Bu para ile gemide çalışanların günlük yemek ihtiyacını bile karşılayamazsınız. NAvlun endeksleri dünya ekonomisinin en iyi öncü göstergeleridir. Gelecek yıl dünya ticaret hacminin ne kadar daralacağını gösteriyor. IMF tahminlerine göre dünya ticaret hacmi yüzde 2 daralacakmış. Sevsinler sizi... Bu rakamın en az beş katı daralma olacak. Dow Jones endeksinin önümüzdeki 1 yılda 4-5 bine düştüğünü görürseniz de hiç şaşırmayın. Biz hala çok güzel günlerimizi yaşıyoruz.
    Ama şunu da söyleyeyim ki; bu yazıyı okuyup iki gün sonra unutacaksınız... Çünkü beyin Cenab-ı Allah tarafından öyle programlanmıştır. Kötüyü kabul etmek istemez. Krizler "cash is king" siz de cash'de kalmaya devam edin. Bu durum ekonomi için hiç iyi birşey değil ama, herkes hep birlikte harcamaya karar vermedikçe, sizin tek başınıza gidip harcama yapmanız ekonomi batarken sizi de batırıyor



    YASAR ERDİNÇ.
    Ben bu adamı akıllı bir sey sanırdım, adamın yazı seklı bır kere, yanlıs,

    temennısınımı anlatıyor, yoksa bılımsel bır calısma mı o net degıl, Varos agzıyla yazılmıs, teknık bır argumanlar suslenmemıs, ben dememısmıydım, 1 yıl sonra yazımı yenıden okuyun falan fılan.

    Kardesım bu kadar emın ısen, ve bu konuda uzmansan, kahvede sohbet eder gıbı yazı yazmıyacaksın,

    Koyacaksın onune belgelerı, ve bunu mantıklı bır sekılde yazacaksın..

    Sonunda ısı de gaipe baglamıs, orası ılgınc...'Çünkü beyin Cenab-ı Allah tarafından öyle programlanmıştır'.
    cümlesi ile de kendısıne yeterlı gerekçeyi bulmuş, gayet teknik ve bilimsel bir cümle...

    Bu cümle kendisine inanmayanları da , inandırmak için garanti için söylenmiş olmalı...
    Konu teo tarafından (16.11.08 Saat 22:42 ) değiştirilmiştir.
    Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

  11. #31270
    Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Yaş
    58
    Mesajlar
    3.429
    Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

    Standart

    Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

  12. #31271
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Yer
    antalya
    Mesajlar
    603
    Teşekkür Teşekkür 
    47
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189
    Toplam Teşekkür
    127 Yazısı Teşekkür aldı

    Standart

    sayın teo
    linkler çalışmıyo bi kontrol edermsiniz

  13. 16.11.08, 23:34


  14. #31272
    Üyelik tarihi
    May 2008
    Mesajlar
    2.276
    Teşekkür Teşekkür 
    106
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    90
    Toplam Teşekkür
    64 Yazısı Teşekkür aldı

    Standart

    Alıntı teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bu adamı akıllı bir sey sanırdım, adamın yazı seklı bır kere, yanlıs,

    temennısınımı anlatıyor, yoksa bılımsel bır calısma mı o net degıl, Varos agzıyla yazılmıs, teknık bır argumanlar suslenmemıs, ben dememısmıydım, 1 yıl sonra yazımı yenıden okuyun falan fılan.

    Kardesım bu kadar emın ısen, ve bu konuda uzmansan, kahvede sohbet eder gıbı yazı yazmıyacaksın,

    Koyacaksın onune belgelerı, ve bunu mantıklı bır sekılde yazacaksın..

    Sonunda ısı de gaipe baglamıs, orası ılgınc...'Çünkü beyin Cenab-ı Allah tarafından öyle programlanmıştır'.
    cümlesi ile de kendısıne yeterlı gerekçeyi bulmuş, gayet teknik ve bilimsel bir cümle...

    Bu cümle kendisine inanmayanları da , inandırmak için garanti için söylenmiş olmalı...


    GENELDE BÖYLE YAZMAZ AA BU ARA NE DESE TUTURDUĞUDAN BİRAZ DA HAVAYA GİRSEDE YADIRGAMAM HEPİMİZ İNSANIZ SONUÇTA VE BU ADAM KESİNLİKLE BU İŞİ BİLİYOR TEK YORUMA BAKMAYIN DERİM ELBETTE YANILABİLİR AKP KAPATILMADIĞINDA VERDİĞİ YORUMU GÖRSEYDİNİZ Bİ KAÇ ÖRNEKLE ENDEKSİN AYNI SEVİYELERE DÖNECEĞİNİ SÖYLEDİ BENDE 3000 PUAN KAYBEDENE KADAR İNANMAK TA İSTEMEDİM

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)

Benzer Konular

  1. Seans & Strateji
    By anti-spek in forum Seans Salonu
    Cevaplar: 725
    Son Mesaj: 24.06.14, 17:45
  2. Pozisyonsuz Bekleme Odası
    By haguan in forum Vob Seans İçi ve Dışı
    Cevaplar: 47
    Son Mesaj: 21.05.09, 09:50

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •