ünavnımız yok prof doç. değiliz ama delikanlıyız doğruyu söylüyoruz diyor, borsayı unutun diyor.
erzurum plaka 24 24000 i görecez diyor dadaş diyarından arkadaş
3 haftadır izliyorum 3 seferdir her program yaptığı çarşamba günleri dow çöküyor![]()
ünavnımız yok prof doç. değiliz ama delikanlıyız doğruyu söylüyoruz diyor, borsayı unutun diyor.
erzurum plaka 24 24000 i görecez diyor dadaş diyarından arkadaş
3 haftadır izliyorum 3 seferdir her program yaptığı çarşamba günleri dow çöküyor![]()
Konu traderx tarafından (22.10.08 Saat 22:41 ) değiştirilmiştir.
abd hükümetinin paketine maketine inanmayın, yoksa paketinizden olursunuz diyor muahhaa![]()
3 kriz olgusu harfiyen işliyor.
panik,cinnet çöküş
Üç kuruşluk insana beş kuruşluk değer verirsen aradaki iki kuruşa seni satmaya kalkar.
Bizi üç kuruşa satanları biz bedavaya veriyoruz.
Vob spot farkı çok ciddi çelişki yaratıyor.
Vob: 31000
Spot: 31900
Yarın açılışda 900 puan düşse fark 1800 puan olacak. Yani % 6 daha fark demek bu. Bu garantinin 1.90, akbank ın 4.1, iş bank ın 4.2 den vade kapanışında işlem göreceği varsayımı demek.
Piyasalarla birlikte bizim spot da teperse, bu defa eşitlemek için belkide gün içi bu farkı kapatmak zorunda kalınacak. Peki py elindeki onbinlerce kontratı ha deyince kapatabilirmi. Hiç sanmam..
Bu vob terse gelirse PY leri bile batırır bence.
hiç bir şey olmasa sadece endeks +-300-400 puanda oynasa bile vob un 1000-1500 puan oynayabileceği nedeni var.
Şööyle endeks 100 e baktımda, gündüz 20000 demiştim, şimdi biraz daha ince ayarlı rakam yazayım, 20500-20600 aşağı kırılsın, imkb denen bişey mi vardı diye soracak bidahaki nesiller, ama ben sanmıyorum kırılmaz.
Fekat, dolarda durum vahim galiba, mb ne poh yiyecek göriciiiiz diyorum
Hamdossun mb var der bunlar şimdi![]()
RTE telefon açmıştır şimdi Durmuş a,
- Ula Durmuş, karadenizun dalgalaru yolu aşunduruy daa,
bu dolar/ytl nun dalgalarıda bizi aşundurmasun pak ben o zaman senu yerum elhamdulillah.
Konu bull market tarafından (22.10.08 Saat 23:32 ) değiştirilmiştir.
Ben Merkez bankasının yerinde olsam.
Piyasada dolara müdahale etmeden önce Vadeli piyasada doları baya bir satarım. Özellikle aç gözlü yabancı hedge fonlara.
Sonra spotta satmaya başlarım. Vade sonu da geleceği için duble satış yapmış etkisi olur. En azından serseri para bir güzel çarpılıp, durması gerektiği yeri bilir.
Hem merkezin elindeki dolar kuru görece olarak 1.70 den değilde Vadeli işlemlerdeki garanti karla birlikte 1.90-2.00 liradan satılmış gibi etki yapar. Muhteşem olur.
Umarım onlarda böyle bir kurnazlık düşünüyolardır.
Şu an 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 konuk)
Yer imleri