Bu krizin gidişatından artık ben dahi ürkmeye başladım. Bundan önceki krizlerde gelir ve vururdu. Şimdi ise ağır ağır ilerliyor. Bzde ise 2 yıldır küçük işletmelerde hafif görülen kriz artık büyük işletmelerede sıçramış durumda. Bizde görülmeyen bastırılan saklanan kriz artık kendini gösterdi..
Endeksin bu seviyelere geriledikten dövizinde sıçramasından sonra krizin görülmeye başlaması beni korkutuyor.
Doların yükselmesi lazım derken bunu kastediyordum. Biz bu krize doların gerçek değerinde girseydik önümüzdeki günler daha kolay olacak idi. Bu seviyelerden sonra yabancı hisse satmaya devam edecekse zararına satıp çıkmak durumunda kalacak. Bu da doların çok hızlı yükselmesine sebep olacaktır. Bir taraftanda bankaların döviz açığı söz konusu.
Bankalar artık yeni kredi vermiyorlar. Ancak ihtiyacı olmayan kredi alabiliyor. Yani hesabında parası olanlar kredi kartlarında yada geçmişte sorunu olmayanlar.. gibi.. Problemi olan ticari kredileride derhal geri çağırıyorlar. Diğer problemsizleri sıkı takibe almış durumdalar. Bankacılar buna hiç itiraz etmesin..
Bir çok umulmayan firmada ciddi patlaklar başladı. Bu yazdığımdan bankalar batacak anlamı çıkmasın lütfen.. Bu sefer farklı gelişecektir.
Hamdolsun hükümetimiz dövizi yıllardır ucuz tuttu. Bizleri refah içinde yaşattıGeçen sene bu zamanlar kriz lafı edenler döviz yükselmeli diyenler vatan haini ilan edilirken.. Bugünlerde ise kriz lafı edenler şerefsiz ilan ediliyor..
Şimsek te kuvvetli yıldırımlar üretip tüm paratonersiz alanları yakıp yıkıp geldiği gibi gidecek anlaşılan..
Yer imleri