Sayfa 93/161 İlkİlk ... 43839192939495103143 ... SonSon
1921 sonuçtan 1.105 ile 1.116 arası

Konu: Fikirler -> Sistemler

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    62
    Toplam Teşekkür
    52 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o çalışmasına çalışıyorda, uygulayan teo da iş yok, point of controlun altında long girilirmi, amon-ra nın çaycı misali... piyasa boğaymış, adamlarda dayanacak para var, 35.000 düşürüp 39.000 yapıyorlar,

kayıtsız uygulayamadım, sebebi daha bu sisteme tam alışamadım, beynimde farklı yorum yapınca, en kötü günde bana denk geldi,

Yapacak bir şey yok...Bundan sonra kazanırız,azmimi kaybetmedim...
    ben kaybettim gibi 2 bin puan yukselmeden az once sat gelmisti ilerliyordu bende sattim cok hizli oldugu icin 40 bin olunca gorduk. sonra 39.200 den yine sat verdi sattim bu sefer yine yukseldi 39.7 ye bende film koptu 5 dk ka sinirlerime hakim olsa idi hem zarar kapayip bir misli kara gececektim yine benimle oynamaya basladilar sagolmasinlar. yani iki kere bes dk az bir zaman yine belimi buktu.

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    62
    Toplam Teşekkür
    52 Yazısı Teşekkür aldı

bugun icin yeni yaklasimla bir anlatim yapabilirmisiniz sn teo tabi zamaniniz ve isteginiz olursa. moralim cok bozuk belki bana destek olur. tutunacak dallarimi kestiler. sorun sistemin kotulugu degil cok hizli cikis ve sinirlerin tahrip edilmesi.
    Konu nyse-dj tarafından (09.10.08 Saat 10:21 ) değiştirilmiştir.

Yer
    Mersin
    Teşekkür Teşekkür 
    342
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    91
    Toplam Teşekkür
    62 Yazısı Teşekkür aldı

XU30da 20 dakikalık periyotta reverse bearish divergence oluşmuş.
    Ekli Küçük Resimler Ekli Küçük Resimler Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  reverse bearish divergence.JPG
Görüntüleme: 364
Büyüklüğü:  95.8 KB (Kilobyte)
ID:	578  
    -Objektif giriş ve çıkış

-Para yönetimi

-Hareketli stoploss

Bu üçüne uymuyorsanız ne kadar paranız olursa olsun VOBda uzun vadede para kazanmanız imkansızdır.

-----------------------------------------

Burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yer
    Mersin
    Teşekkür Teşekkür 
    342
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    91
    Toplam Teşekkür
    62 Yazısı Teşekkür aldı

XU100de daha net.
    Ekli Küçük Resimler Ekli Küçük Resimler Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  XU100 reverse bearish divergence.jpg
Görüntüleme: 256
Büyüklüğü:  91.4 KB (Kilobyte)
ID:	579  
    -Objektif giriş ve çıkış

-Para yönetimi

-Hareketli stoploss

Bu üçüne uymuyorsanız ne kadar paranız olursa olsun VOBda uzun vadede para kazanmanız imkansızdır.

Burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Teşekkür Teşekkür 
    8.118
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    139
    Toplam Teşekkür
    36 Yazısı Teşekkür aldı

teo piyasa yapıcıların çalışma şeklini çok güzel açıklamışsın.

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Market Profili nedir bize ne sunar..

Indikatorler sizlerinde bildiği gibi, fiyat hareketlerini yansıtırlar.Eger hıgh veya lowlar değişmişse,
    bir şekilde bunu algılarlar ve gecikmeli olarak haberdar ederler.

Market Profile ise, marketin olusması ile beraber bize, value area sunar.
    Bu alan bize fiyatın en cok ıslem gordugu kademeleri (bandları) belırler,Dolayısı ıle markette olusan fıyatın
    gercek degerını tesbit eder.

Bu deger bizim ne işimize yarar.Öncelikle o gün veya sizin belitleyeceğiniz herhangi bir günde
    fiyatın gerçek değerini , yani pahalımı ucuzumu olduğunu belirtir.

Tabi bunu belirlenmesinde başka faktörlerde mevcuttur.

Şöyle bir örnek vereyim.

Evinizin fiyatı 100.000 YTL,Ama birisi size 90.000 YTL teklif etti,
    Bu örnekte evin kıymeti value areadır.Ama fiyat (teklif edilen) 90.000 YTL dir.

BU evin kıymetini birde mevcut ortam belirler,Eğer öğrenci sezonu ise evin kıymeti artacağı gibi,
    talep yoksa evin kıymetide düşecektir.

Market value 'un bilinmesinin avantajı, öncelikle trade yaparken, hangi fiyattan almalıyım veya satmalıyım
    öngörüsünü verir.

Mesela buğün Market Value değeri 39.550 idi.Bu nedenle long olacakların buradan alması,short olacaklarında buradan satması gerekir,
    bu teoriye göre.Bu şekilde malınızı değerinden alır veya satarsınız.

EGer value area ile volume area içiçe girmiş ise, piyasa nötr dür yataydır,Ve trade eden gruplar nereye gideceğini bilmiyorlardır.
    Burada da value değerinin altında( ucuza) almak, value değerinini üzerinde (pahalı satmak ) esastır.

Eğer bir ev, piyasa değerinin çok altında satılıyor ve buna volume ile iştirak ediliyorsa, o zaman bir anormallik vardır.(trend)

Yani buğün değerimiz 39.550 olduğunda Efg ve Deutche bu malı 38.500 den vermeye razı ise, bu ciddi bir uyarıdır.
    Ğeçen çarpılmamın sebebi bu idi.(Ciddiye almamış, ve değerinin altında diye long yapmıştım).Bu sefer aynı hataya düşmedim.

Burada eğer ucuz fiyattan alıyorsanız bile, kapanış daha da ucuzladı ise hemen stoplayıp shorta geçmek gerekir.

Indikatörlerde yaşanan sorun şudur, periyod sorunu.Yani 40 periyod bir cci sat vermezken,14 periyod bir cci satdadır.
    Bu da ciddi bir sorundur.Hangisine inanmak gerekir.Ayrıca 5 dak.satdadır.60 dak aldadır.Bu da sorun.Hangisine inanacağız.Metastock ile optimize de işe yaramaz, Geçmişte çalışır, gelcekte o değer zarar yazdırır.

Market Profilinin en önemli avantajı zaman dilimi yoktur,Çünkü periyoda bağlı değildir.

Sadece Marketin haritasını çıkartır,rontgenine bakarsınız.

Sevgiler...
    Konu teo tarafından (10.10.08 Saat 00:05 ) değiştirilmiştir.
    Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

7. 1 kullanıcı teo tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı sentinus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    XU30da 20 dakikalık periyotta reverse bearish divergence oluşmuş.
    hakikatten , ne tatlıymış ben farketmedim, ekranda indikatör olmadığı için,
    seans içinde de farkettiğinizi burada paylaşırsanız, çok memmun olurum...
    Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı men Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teo piyasa yapıcıların çalışma şeklini çok güzel açıklamışsın.
    okuduğunuz için sevindim...Teşekür ederim.

Yer
    Mersin
    Teşekkür Teşekkür 
    342
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    91
    Toplam Teşekkür
    62 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hakikatten , ne tatlıymış ben farketmedim, ekranda indikatör olmadığı için,
    seans içinde de farkettiğinizi burada paylaşırsanız, çok memmun olurum...
    İndikatörler ekranımda hep durur. Spot ikinci seans açılmadan hemen önce yazmıştım bunu. İkinci seans açılışta bir miktar geriledi spot. Öğleden sonra çok patinaj yaptılar belli ettiler niyetlerini. Dikkatimi çeken formasyonlar görürsem buraya eklemeye çalışıyorum zaman zaman. Selamlar.
    -Objektif giriş ve çıkış

-Para yönetimi

-Hareketli stoploss

Yer
    Mersin
    Teşekkür Teşekkür 
    342
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    91
    Toplam Teşekkür
    62 Yazısı Teşekkür aldı

SPX ve DOWda stop oldum hafta sonunu beklemeye gerek yok 7200 menzile girdi ne zaman görürüz bilmiyorum ama çok uzun sürmeyecek bu gidişle SPXde hızla 768e doğru yol alıyor. Artık teknik analiz yerine Free Fall Theory'i kullanmak lazım. 7200 ve 768in kırılması ile dünyada büyük bir spekülasyon dönemi bitecek ve sonuçları dramatik olacak 1-2 senede düzelmesi mümkün değil.
    -Objektif giriş ve çıkış

-Para yönetimi

-Hareketli stoploss

Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    62
    Toplam Teşekkür
    52 Yazısı Teşekkür aldı

sn teo yeni yaklasima ait detayli aciklamalar icin tesekkurler. ufkumuz genisliyor vay be diyoruz. hep merak etmistim ama boyle detayli kafa yoramamistim.bu degerleri nasil hesaplarda bir fikir olusturabiliriz basitce.
    Konu nyse-dj tarafından (10.10.08 Saat 11:26 ) değiştirilmiştir.

Teşekkür Teşekkür 
    120
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    985
    Toplam Teşekkür
    422 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı nyse-dj Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sn teo yeni yaklasima ait detayli aciklamalar icin tesekkurler. ufkumuz genisliyor vay be diyoruz. hep merak etmistim ama boyle detayli kafa yoramamistim.bu degerleri nasil hesaplarda bir fikir olusturabiliriz basitce.
    Bunu excelle yapabılırsınız, ben bunun ıcın program yazdım, sureklı her tıckte gosterıyor, sıze verdıgım dokumanda bunların nasıl hesaplanacagı yazıyordu,Istersenız buraya da yazabılırım.

Eger bende kı yazdıgım programı ıstersenız (dokumanlarda yazan tum degerlerı her tıckte gosterıyor), ucret ıstemek zorundayım...

Sevgıler...
    Konu teo tarafından (10.10.08 Saat 12:39 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yer imleri