Ayu olarak hayalim: şöyle %2 den büyük bir düşüş olsa bugün...arefe günü biz kapalıyken ki piyasa hareketleri ile birleştirerek haftanın özeti sloganı bilem hazırladım... "Arefe'de kastılar, Cuma astılar"...miyaaww
Ayu olarak hayalim: şöyle %2 den büyük bir düşüş olsa bugün...arefe günü biz kapalıyken ki piyasa hareketleri ile birleştirerek haftanın özeti sloganı bilem hazırladım... "Arefe'de kastılar, Cuma astılar"...miyaaww
BANGA mühim
finalwave (17.09.16), flexy (17.09.16), indregandi (16.09.16), rüzgar (16.09.16), Se_M (16.09.16)
citiwan (17.09.16), finalwave (17.09.16), flexy (17.09.16), indregandi (16.09.16), rüzgar (18.09.16)
büyük sinama sanatçısı, güzel insan, çocukluğumuzun idolu, bir devrimci
Tarık AKANI kaybettik,
mekanı cennet olsun,..
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
finalwave (17.09.16), flexy (17.09.16), indregandi (16.09.16), rüzgar (17.09.16)
başgan, sen bayağı bilendin bu short işine,...
ben senin bu gün tam tersindeyim,
endex te bu gün longladım , usd de ise geçen haftadan beri shorttayım,...
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
yukarılasada beraber shortlasak başgan,...
benim zaman işinin en kavruk tarafı bu,...
zaman tutarda, short yeresi tutmayabilir,...
normalde short yeresi 98825 geçilerek olmalı, ama işte tutmayabilir,...
94800 saatlik,
96200,
96400,..bunlar günlük,..buraları geçilirse 98825 te geçilir ummaktayım, aksi durumlar
zaman kötü, kolla dötü tarzında,...
yani longlara cüzdanlara dikkat demek
Başgan,
paradoks gibi gelebilir ama teknik olarak şort açmak da long açmak da yanlış değil.. klasik teknik analizdeki "destek" kavramı ile benzer şey.. burdan döner yada kırarsa gümler... böyle zamanlarda ekran izlemem, "güçlü gösterme" "zayıf gösterme" ilüzyonlarına gelmemek için...sadece fiyat grafiğine bakarım..bu grafik bana ne söylüyorsa yanına güvendiğim 3-5 indike, günlük değil ama trendsel olarak apsd sayısına bakarım... bunlar bana bir süredir yön aşağı diyor...
bir başka konu: öyle yada böyle yeni bir eko-politik denge kuruluyor...eski müttefikler bardak, eski bardaklar müttefik vs vs vs... bu tür re-building süreçleri sancılı olur..
velhasıl kelam uzun uzun yazmaya çok da gerek yok.. ama özetle "stres" birikti..bunun alınması lazım...bunun bizim borsadaki hali "sivri dip" oluyor..onu bekliyorum....yanılıyor olma ihtimalim de yüksek elbet... beklentim bu şekil olmayaydı, sadece trade sörfü yapıyor olsaydım elbet 95175 maliyetli şortlarla 2200 puan terse gelmeden çoktan stoplardım... bekliyorum..öyle belirli bir puan hedefim falan yok..biriken stresin alınacağı günü bekliyorum...yanılıyor olma ihtimalim %50
bir de bazı lokomotif kağıtların veya önemli endekslerin günlük ve veya haftlık periyottaki görüntüleri...bakmak gerek...hoş değil bence...misal ereğli, xutek... yanılıyor olabilirim
BANGA mühim
finalwave (17.09.16), flexy (17.09.16), indregandi (16.09.16), rüzgar (17.09.16)
başgan bu gün rahattı,...pzt yi yönetmek gerekecek,...
bu simule direnç alıntıda olduğu üzere hareket edecek,...çünkü birebir taklit yapıyor,...araya 14 bar alıp taklit yapıyor birebirde,...
tam yazdığım şekli ile pzt saat 17:00 a kadar hareketleri belli 94800 e kadar düşmek isteyecek,...
bunun düşmesi esnasında geçecek zaman süresince ise 94800 hep direnç olacak,...
bu günden dememdeki mana o mana,...
araya trend arızası ve fakeler almasalar günlerce böyle takip edebiliriz esasen,...
aynı mantıktan,...
bu defa günlükte
cumayı 97800 dirençten kapattı,..
pzt ise direnç 97350 ye düşecek,..
şimdi sıkı duralım,....
97350 tam 9 gün dirençte değişmeyecek oyalanacak,...
yine sıkı duralım,....
97350 ind direncine karşılık gelen bar 24.08.2016 barı
H 96200
C 95250
L 94025 le temsil olunan bar,...
97350 9 gün kendini belli etmeyeceğinde elimde bu durumda referans
24.08.2016 ref bar kalıyor analiz için,....
dolayısı ile ind dir 97350 iken fiyat dir 96200, 95250 ve 94025,...
dolayısı ile bu durum,
sendikasyon ve xbank takibinden sanki daha kolay gibi geliyor bana,...üstelik ekonomik veriler gibi geniş bir zaman yayılmıyor,...yapacağını bir kaç günde yapr, kaldıraçlı py olunca bu yapılan 10 ile çarpılır derim,...
Şu an 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 konuk)
Yer imleri