herkese
vatanımıza milletimize, ordumuza, askerimize, polisimize zeval gelmeden kazasız belasız, terörsüz bir hafta sonu dilerim,
iyi haftalar cümleten
herkese
vatanımıza milletimize, ordumuza, askerimize, polisimize zeval gelmeden kazasız belasız, terörsüz bir hafta sonu dilerim,
iyi haftalar cümleten
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
Başganlar,
Nabiyoz ptesi diye düşünüyorken aklımdan geçenleri yazayım dedim..
1)Cerablus olayını değerlendirmek için bir hayli input daha geldi... Ben şöyle düşünüyorum (aslında hemen ertesinde de bu olasılığı düşünüyordum ama şimdi daha güçlü olasılık sanki): Burada ABD, Rusya, İran ve hatta Suriye ile bir şekilde mutabık kalınarak operasyon yapılmış belli ki...Bunu gelen tepkilerden açıklamalardan da anlayabiliriz. En son bugün AB'den "a evet ya ypg fırat'ın batısına geçmemeli" açıklaması da geldi...Burada en zayıf mutabakat ve belki mecburen abd'den gelmiş belli ki...Bugün abd medyasında, "ypg ye destek olup türkleri kızdırmak ne büyük saçmalık" diyeren bir bürokratı fırçalayan senatör videoları vbde servis edildi.. Rusya charter seferlerini serbest braktı vb
Sanki bu mevzu bir süre stabil kalır gibi görünüyor
2)FED açıklamalarına gelince, USDTRY ye yukarı baskı yapacağı muhtemel tabi ama buradaki sorun şu: yıllardır yaklaştığı oldu olacağını piyasanın konuştuğu faiz arttırım olayına, piyasa çoğunluğun beklediği gibi yada beklediği kadar tepki vermeyebilir kısa vadede...Bunun etkisi daha çok orta uzun vadede sanki
3)Bizim borsa nice kötü habere, gelişmeye v.b. hep sınrlı tepki verdi...
Özellikle 2 ve 3 nolu maddeler bana EWcilerin anlamsız 5 yükselişi öncesindeki durum diye tarif ettiği şeyi de hatırlatıyor...
USDTRY de ve FDOW da sabaha kadar çok marjinal gelişmeler olmazsa önce eksi gap sonra toparlanma daha olası görünüyor bana...
BANGA mühim
deniz (29.08.16), EMEKDAR (28.08.16), indregandi (29.08.16), kemo (29.08.16), TIFIL (29.08.16)
Başgan,
Borsa hareketinden ziyade,bir vade sonu hareketi izleyeceğiz gibi geliyor bana....
Cepten cebe yapılıyor vadelerde...
İki iş günü kalmış vadenin bitmesine,91 bin civarında APS..
Daha önceki vadelerde son gün,gün sonu bile buna yakın kapanışlar olurdu ...
Senin deyiminle Enter Hasan bir durum mevcut...
Kalan APS nin tamamını aktarsan diğer vadeye 270 bin civarı eder ki çok düşük bir sayı..
Benim anladığım kadarıyla TALİP bizi terk etti...
Peki bu vade nerelerde kapanmalı sence ??..
ataturkungencligehitabesi.com
"Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır." Mustafa Kemal ATATÜRK
Unutma ki,yüksekte yer tutanlar,aşağıdakiler kadar emniyette değildir.
Şeyh Edebalı
"Ebu Cehillerin,Ebu Süfyanların ve Ebu Leheblerin kağıttan putlarını yıkacağım" Allahın izniyle...Mü'min Ayu
Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi olamaz.Başkalarının önerilerine göre yatırım kararı verirseniz zarar edebilirsiniz.
Astatin (28.08.16), deniz (29.08.16), indregandi (29.08.16), kemo (29.08.16), TIFIL (29.08.16)
ataturkungencligehitabesi.com
"Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır." Mustafa Kemal ATATÜRK
Unutma ki,yüksekte yer tutanlar,aşağıdakiler kadar emniyette değildir.
Şeyh Edebalı
"Ebu Cehillerin,Ebu Süfyanların ve Ebu Leheblerin kağıttan putlarını yıkacağım" Allahın izniyle...Mü'min Ayu
Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi olamaz.Başkalarının önerilerine göre yatırım kararı verirseniz zarar edebilirsiniz.
deniz (29.08.16), indregandi (29.08.16), kemo (29.08.16), tr46 (29.08.16)
başgan,
yukarıda yazdıklarım öne çıkan faktörler... bi de muhtelif yöne yorumlanabilecek şeyler var... misal cuma günü yvade, ekim vadeye göre daha boğasal duruyordu...yvade de kapanışa doğru löp löp blok alımlar gelirken ekim vade eh-üh bol parçalı allarla yürüdü... ayusal bir yorum yapmak gerekirse, bunu yvadeyi kullanarak yani yukarı çekerek ekim vadede gelene mal verdi şort açtı diye de yorumlayabilirsin...bu yorum doğruysa, vadesonuna kadar çok önemli ekstra bir gelişme olmazsa, yvadeyi çok aşağıya brakmak istemeyeceğini düşünebilriz.. yvade de aktif long açma ve bunun sayesinde ekim vadede pasiften şort açma yani.. çok net öngörülerim yok vadesonu için...geceye poz brakmaksızın indik mindiklerle 400-500 puanlar kovalarım gibi geliyor...şimdilik.... bir de genel trade istatistiklerim çok agresif olma az dinlen diyor...bu ay fena kazanmamışızsöylemesi ayıp... karın yarısını vob dan çekecek şekilde eft talimatımı da verdim zati... ekim vadenin de marjlı ve volatil geçeceğini düşünüyorum....sadece makro takro dersen; evet ben de çok iyi bir manzara görmüyorum...ama mesele zamanlama... brexit sonrası açılan şortları buhar etti, darbe öncesi açılan longları buhar etti, darbe sonrası şorta geç takılanları buhar ettii..malum
BANGA mühim
deniz (29.08.16), EMEKDAR (28.08.16), indregandi (29.08.16), kemo (29.08.16), tr46 (29.08.16)
Başarılı bir VOB çuyum.
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Astatin (29.08.16), deniz (29.08.16), indregandi (29.08.16), kemo (29.08.16)
94275 makul miktar long açtım genç başganlar
BANGA mühim
Herkese günaydın
günaydın 93 800 kritik gözüküyor kırılmadıkça yukarıyı zorlayabilir
İstttopppp.... başganlar.... gıllı durumlardan mütevellit
BANGA mühim
ekim vadede re-şortttt..graf yapcam şinci
BANGA mühim
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri