...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
1.EFSANE :
Karaman’ın kalesini kuşatan düşmanlar geceyi beklemeye başlarlar. O gece Karamanoğlu Beyliğinin Askerleri başka seferdedir. Kaleyi savunacak yeterli asker yoktur. Düşünüp taşınan yaşlılar ve ileri gelenler bir kurutuluş yolu bulmaya çalışırlar. Bir çoban “Bakın der Karaman”da ne kadar koyun, koç varsa toplayalım boynuzlarına fenerler takıp bayır aşağı sürelim. Düşman, çok kalabalık olduğumuzu sanır, belki kuşatmayı kaldırır” der. Çobanın dediği yapılır. Boynuzları ışıklı sürü aşağı inmeye başlayınca düşman askerleri büyük bir ordunun üzerine geldiğini sanarak kaçmaya başlarlar. Durum sonradan anlaşılınca da iş işten geçmiştir. “Karaman’ın Koyunu, Sonra çıkar oyunu”deyişinin bu olaydan rivayet edildiği söylenir. .
2- EFSANE:
Karamanoğulları Beyliği Moğollarla sık sık savaş halindedir. Moğollar Karaman Beyliği üzerine sefer düzenlerler ve beylik sınırında gecelerler. Tam bu sırada, Karamanoğulları Beyliği askerleri koyun postlarını üzerlerine giyerler ve bazıları boyunlarına çan takarak bir koyun sürüsü havasını verirler. Bu şekilde tam teçhizatlı olarak düşman üzerine doğru varırlar. Moğol askerleri akşam eğlencesinde olup, gelenin gerçek bir koyun sürüsü olduğunu zannederek aldırmazlar. Gelen Karamanoğulları askerleri ayağa kalkıp, postları sıyırarak Moğol askerlerin bozguna uğratırlar. Moğol askerlerinden canını kurtaranlar memleketlerine vardıkları zaman “Karaman’ın Koyunu Sonra Çıkar Oyunu” demişlerdir. Efusanenin bu olaydan kaynaklandığı rivayet edilmektedir. Kaynak : Uysal, A. Alodalı, N. Demirci,M.(Ed) (1992) Dün ve Bugünüyle Karaman Kültür-Tarih-Coğrafya Arı Ofset Matbaacılık KONYA Kaynak: Karaman Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü (2005)Karaman Tarihi ve Kültürü7(7),1-118 Kaynak:Uysal,V.(Ed).(ty)Karaman Folkloru Derlemeler Kaynak:http://www.karamankulturturizm.gov.tr adresinden, 23 Mart 2013 tarihinde alınmıştır.
Dün gece S&P fıçırtı üzerinde çalışmış,bazı cızıkdırıklarım altında olduğunu görmüş durum iyi demiştim...
Ancak cızıkdırığın altında olması iyide,yellenme olayında altına indiği cızıkdırığa bir pull back yapar diye düşünüyordum..
Şayet öyle bir şey olursa sakin ol,"karamanın koyunudur" diye kendimi hazırladım...
Esasında karamanın koyununu nereden tanıyorum ???
Unuttunuzmu ben çobanım yavvv...![]()
ataturkungencligehitabesi.com
"Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır." Mustafa Kemal ATATÜRK
Unutma ki,yüksekte yer tutanlar,aşağıdakiler kadar emniyette değildir.
Şeyh Edebalı
"Ebu Cehillerin,Ebu Süfyanların ve Ebu Leheblerin kağıttan putlarını yıkacağım" Allahın izniyle...Mü'min Ayu
Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi olamaz.Başkalarının önerilerine göre yatırım kararı verirseniz zarar edebilirsiniz.
indregandi (26.08.16), kemo (27.08.16), rüzgar (26.08.16), TIFIL (28.08.16)
1. nolu efsane daha mantıklı,..
2. nolu efsane bence kelek başgan, anadolu selçuklu yıkıldıktan sonra mongol istilası zamanında anadoluda yağmalar gırla geziyordu,...moğollar köyleri talan edip yakıp ykıyorlardı, insanlara ise acımıyorlardı..
bu zihniyetin koyunları görüp affetmesi umursamaması düşük ihtimal,...
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
2.959x da ben yine başabaş, eğer ilerleyenlerde devam edebilirsek vade sonuna kadar 2.97 civarlarında hedef puvan yakalar ve geçerim, flata çıkarım,...
"Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır." Mustafa Kemal ATATÜRK
Şeyh Edebalı
"Ebu Cehillerin,Ebu Süfyanların ve Ebu Leheblerin kağıttan putlarını yıkacağım" Allahın izniyle...Mü'min Ayu
Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi olamaz.Başkalarının önerilerine göre yatırım kararı verirseniz zarar edebilirsiniz.
indregandi (27.08.16), kemo (27.08.16), rüzgar (26.08.16), TIFIL (28.08.16)
Şeyh Edebalı
indregandi (26.08.16), kemo (27.08.16), rüzgar (26.08.16), TIFIL (28.08.16)
Şeyh Edebalı
indregandi (27.08.16), kemo (27.08.16), rüzgar (26.08.16), TIFIL (28.08.16)
kırmızılar bu vadenin alabildiğim puvanları başgan, uzun zamandır endexte işlem yapmadım malum, teşebbüsün puvanları,...
usd hesabını ise tutmuyorum, ama hep (+) dır, çünkü zararda olunca stobum yok,
şimdi az bir şey zarar var usd vadelide,...hedefi alırsam karla çıkarım,...2.97xx ler yetiyor şu anda karlı çıkmama, 2.959x te ise başabaşım,..
bir iki hafta işlerim birikti zaten bulaşamadım tardeye, bir bu hafta oturabildim adam akıllı,..işte 2.98xx leri 2.95xx lere kadar çektim,..
ne zamn işim çıksa hepsinde benim başabşlar ben dışardayken denk geldi,
bir hisse almıştı o dahi ben dışardayken %6.42 yapmış, ertesi gün verdiler tabi aşağı,
hisse vob gibi de değil,
emri yaz koyun gibi bekle dur şube müdürünü
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri