Bir mehmetçiğin kafasının kesilmesini velevki reel darbe olsa dahi bana anlatamazsınız. Bu kadar olmaz. Eğer tek kuruşum varsa haram olsun bu ülkeye. Eğer hakkım geçmişse farkında olarak veya olmayarak HAKKIMI HELAL ETMİYORUM BU ÜLKEYE.
Bir mehmetçiğin kafasının kesilmesini velevki reel darbe olsa dahi bana anlatamazsınız. Bu kadar olmaz. Eğer tek kuruşum varsa haram olsun bu ülkeye. Eğer hakkım geçmişse farkında olarak veya olmayarak HAKKIMI HELAL ETMİYORUM BU ÜLKEYE.
deniz (16.07.16), foodengineer (16.07.16), indregandi (16.07.16), rüzgar (17.07.16), tutku (17.07.16)
Askerimizin gırtlağının kesildiği resmi nette dolaşıyor maalesef ve bunu yapan itler kim
olursa olsun gerçek vatan hainidirler. Gerçekten bir darbe bile olsa bu şekilde bir muamele olmamalıdır.
Bu ordu kendi milletine,polisine,meclisine kurşun sıkacak ve bomba atacak kadar
şerefsiz değildir. Girişimin ilk anlarından itibaren daha kimin başında olduğu bile belli
değilken malum şahısların işi FETÖye bağlaması manidardır. Velev ki darbe oldu millete
sokağa dökülün demek ne oluyor. Kendi istikbali için milletin evlatlarını feda etmekten
başka birşey değildir bu. Benim bildiğim diyanet ve TC DEVLETİ gibi yerlerden halka
meydanlara çıkın mesajları atıldı.Başka yerden mesaj varsa bilemiyorum. Diyanet hangi
amaca binaen böyle bir sms atar Kardeşi kardeşe kırdırmak için çağrı yapar. Bugünkü
son gelişmelere bir bakın ve yapılan girişim kime yaradı bir bakın. Olayı föte paralelele
bağlamak en basiti. Daha şimdiden 2750 hakim ve savcı açığa alındı. HSYK üyelerinin
üyelikleri düşürüldü. Danıştay ve yargıtay üyeleri hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
Yoksa bu darbe girişimini yargı mensuplarımı tertip etti ???????????
EY AZİZ MİLLETİM DALDIĞIN BU UYKUDAN UYAN ARTIK. YA RABBİ MİLLETİMİZİ SEN KORU.
indregandi (16.07.16), rüzgar (17.07.16), tutku (17.07.16)
Bu olayların arkasında kim varsa ALLAH BİN KERE BELASINI VERSİN. BU KİM OLURSA OLSUN. ÖZELLİKLE DE FETÖ DENEN KİŞİLERİN TABANINDAN TAVANINA KADAR HEPSİNİN. AMA BUNLARLA DA İLGİSİ YOKSA BUNLARI HEDEF GÖSTERENLERİN ALLAH BELASINI VERSİN VE KAHHAR İSMİYLE KAHRETSİN.
Sosyal medyada yazılanlara bakıyorum da biri ayne şöyle yazmış.
Hizmet Hareketindeki insanlar Gazeteleri Okulları basıldı polise tek taş atmadı Onca zulme sabretti Halkına kurşun mu atacakmış. ZAVALLILAR
Birde bu açıdan bakmalı.
indregandi (16.07.16), kemo (16.07.16), rüzgar (17.07.16)
Gökçe Fırat helal olsun sana. Bu durumda bile doğru bildiğini her koşulda açıklayabiliyor.
Hangi İslamcı bunun kadar cesur.
https://www.youtube.com/watch?v=IKRY...ature=youtu.be
indregandi (16.07.16), rüzgar (16.07.16)
borsa eğer açılırsa,....çok şeyi ele verecek diye düşünmekteyim,...
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
98225 ve 98950 seviyesi,....ilk açılışta aşağıya doğru aşırı salınım olsa dahi fiyatlar bir süre sonra bu seviyelerde stabil olabilirlerse,....
bu işin akape lehine senaryo olduğu kısmı bende ağır basar,..
belki volatiliteden ilk sıralarda bunu göremeyebiliriz ancak sular yatıştığında bu seviyeler sırıtanlar ve durumu anlatanlar olacak,.....
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
sayın indregandi benim gördüğüm tamamiyle akp nin isine gelmiş gibi gozüküyo.
indregandi (16.07.16), kemo (17.07.16)
indregandi (17.07.16), kemo (17.07.16), rüzgar (17.07.16)
shortların iyi bir short plan yapması gerekiyor,....
short pozlarımızın yönü olası düşüşe bir kere flat,...bu kesin,....
sıkıntı elimizdeki short pozun kaçtan flata çıkacağı,...
yani ben 1000 puvana flat yazarım -3000, -5000, belki -10000 ne flat marjı verebilir piyasa,....
ilaveten risk,...
-10000 ne yazarız bu defa -10000 ani görülür senin yazdığın gerçekleşmez,...palanın ki gerçekleşir, seninki gerçekleşmez buna da dikkat edilmeli,....
en akılcı yol ise,...short pozisyonda kalanlar olarak malum son raliye terste kalmıştık,...öyleyse bu ters pozumuzu bir kere azaltmamız şart,..buda kesin,..
yani varsa fazla pozlarımız ve bizi strese sokan ağırlıklarımızdan olası dalgalanmayı fırsat bilerek short tutma düşüncemiz olsa dahi kurtulmak gerekiyor,..taşıbileceğimiz poz seviyelerine dönmek için portföy riskini azaltamak gerekiyor,...ağırlıklardan kurtulursak sonrasına daha rahat hareket etme imkanını da bulabiliriz,...
bu darbe teşebbüsü olmasay dı dahi 98225 e sürecek bir realize son cuma analizlerimizde beklentimizdi,...
98225 ve 98950 seviyeleri zaten bu darbe teşebbüsü olmasay dahi 6.gün analizinden ve eğer 6.gün realizesi başlarsa bu başlayan işin 7 gün süreceğinden (yani 6.gün analizi eğer realizeyi başlatırsa, 7 gün boyunca yeni bir shortun veya yeni bir long hareketin başlamayacağını öngörmüş idim)...98225 ve 98950 seviyeleri bu işin normal değerleri idi,...98225 e doru değer değmez ayrı konu demiştim son cuma analizinde,..
98225 e doğrudan sonra tekrar yukarı toparlayabiliriz demiştim,...
işte yaptığımız bu analize bu darbe teşebbüsü elbette beklenmeyen bir gelişme oldu, eğer piyasalar açılırsa bu beklenmeyen gelişme 98225 ve 98950 deki normal değerlerimize extrem de bir volatilite ve ivme verebilir,...
piyasalar ve taşınan pozlar bir süreklik hali,...
iyi günde de kötü günde de olayları ve derecelerini önceden bilemediğimizden elimizde hep taşınan bir poz olacak,...
bu taşıdığımız pozlar ya terste kalacak olaya yada şansına düz yakalayacak,...
demekki piyasada hep bir şans faktörü var,....e öngörüde gerekiyormu gerekiyor, simuleler ve modellemeler ancak öngörü verebilirler,..sistemsel bir bakışta gerekiyor pozu kara dönük taşıyabilmek için,..
öyleyse bakın
son brexit olayı kimse ingilterenin AB den çıkışını beklemiyordu,..çıktı,..beklenenin tersi oldu,..bu defa bu ters gelişen e kimse ralli bekleyebilrmiydi,..ne oldu ralli oldu,...yiğne ters, iki kere ters,...
keza bu darbe teşebbüsü biz sıradan insanların ancak sezinleyebileceği sezgisel yaklaşabileceğimiz durumlar,..asla bilemeyiz, hadi tahmin ettik bu defa namlunun ne tarafa döneceğini yine tahmin edemeyiz,...bilemeyiz,....ne oldu dört nala ralli varken ki bu ralliden en çok korkanlardan ve shortçuları cüzdanları konusunda uyaran biriyim, küüttttt terse bir gelişme piyasalar kapandıktan sonra ani den gelişti,...
şimdi ise dalgalanmayı bekliyoruz,....muhetemelen ve büyük olasılık dalgalanma öngörüm dahilinde 98225 ve 98950 durularak,.....long atak devam edecek,...yani aylık simuledeki temmuz sonunda baskının kalklması olayı,
ve bu darbe olayı bunun son tardesi olabilir,...aylar önceden öngörülerimi yazdım şimdi bu oldu diye öngörülerimi değiştiremem,...üstadlık bunu gerektirir,...bi dediğini yalamamayı gerektirir,...
yani
öngörü (simulasyon ve modellemeler)+
sistem (öngörünün sistemsel takibi ters takip düz takip farketmez)+
şans (ani olayların birden gilişebileceği yada beklenen olayların sonucunda % yanılma )+
alınan portföy riski (şans faktörünün size ters gelişmesi durumunda şans faktörünün vereceği tahribatın filtrelenmesi)
burada brexit beklenen olay sonucu ise % sel yanılma,..
burada bu son darbe teşebbüsü ani ve birden gelişen olay, sonucu ise taşınan portföyler için şans.....
mesaj 49353 te short pozları yazdım,...ben shortum önüme bakarım,...
long pozlar ise piyasalar bu darbe teşebbüsünün vereceği ekonomik tahribatı geçiştirme adına suni önlemler ve önlemeler alsa dahi beni ilgilendirmiyor,....çünkü taşıdığım poza ters,...
dolaysıyla shortumu halletmeden her ne kadar aylar öncesinde genel analizimi temmuz sonuna yönelik baskının ortadan kalkacağı yönünde long olarak yapsamda
bu konuda short pozum flat çıkana kadar long yönde analiz ler yapmayacam,....
short pozum piyasa açıldığında hemende flata geçebilir bir sunilliğe elimde de kalabilir,
kısmet,...pardon şans
şimdiden short pozlarımı flatlarıma yönelik mesaj 49353 e göre uygun yerleri bulup yazacam,...
piyasalar normal olarak açılacak mı açılmayacak mı bir şeyler öğrenirseniz yazalım lütfen ve konu ile ilgili linklerini paylaşalım,....
Şu an 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 konuk)
Yer imleri