cümleten günaydınlar.
96.2002'ün altı görüldü hala geçerli mi bilmiyorum ama vade sonu hacimsiz işlemler burdan direk 95.100 hatta zorlarsa 93.300 lere kadar iner hop diye 98.050 lere de çekebilir.
Sabah 13 adet 96.825-850-900-925-950-975 den yaptığım shortları kapadım 96.075
Portföyü toparlayabildiğim kadar toparlayacağım.
Yeni vadeden de portföyün 1/4 oranında 99.580 maliyetle kısalarım var ama seçime nasıl gireceğimi karar veremedim. Fikir beyan etmek isteyen olursa sevinirim
Şimdi geri alıyorlar öğleden sonra geri satarlar. Sonra geri alırlar. 96.400'u öyle bir yıktılar ki millete 95.100 e gidiyor izlenimi verdiler, bende hayıflandım vermesemiydim sabahki shortları diye sonra hop aldılar oradan. Şeytan diyor yap burdan biraz daha short.
sayın deniz yine karıncalar basıyor seni,
![]()
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
analizler takip edilmeli,...
usdtry dün 2.9379 geçti ancak kalamadı,...
şu sıralar ise 2.9198 inde altına geçti,
usd zar hariç,
usd inr (hindistan), usd brl (brasil) ile birlikte hareket ediyor,...
usdtry bu haliyle endex tarafı rahatlatıcı hareket ediyor,...
usdtry nin belirsizliğinin ortadan kalması gerekiyor,
işte orada rakamlar bize yardımcı,..
sonuçta bekleyip görmek gerekiyor,...
eğer pozda isek portföylerimiz için bu bekle gör hesaba katılmalı,...
öyleyse şu anda yapılacak bir hareketin her iki yön içinde bir garantisi yok,..
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
reelde ise şu anda,
hem günlükte, hemde saatliklerde sat hali devam ediyor,..
ama sinyal ya bunu bilecek yada,
ne demek bilmek
seçimden sonrada short sinyal devam ediyorsa bilmiş olur,...
aksi bilememiş olur,...
demekki disiplinli sistemci isek sinyale mecbur uyacaz,..ama portföyümüzün miktarını bu uyumda göz önünde tutabiliriz, ...
bir kere usd de trade(gir-çık) dışında bir süre bu belirsizlik ortadan kalkana dek uzak durulmalı,..
belirsizliği kaldırıp aşağı yönelirse eğer,..
ov 2.8079 (ov bant üst seviyesi, alt bant henüz oturmadı) teste edebilir, hatta altına çeçebilir,..
işte bizim rakamlar buna referans edecek,
2.9198, 2.9060, 2.9026,... hhv ler, bunlar aşağıyı kollarken
ve
2.9379, buda yukarıyı kollayacak
Aynen üstadım. Ama bir şey yapmadım. Bu da az birşey olsada akıllanmaya başlıyor olabileceğimin göstergesi. Bizim oralrın bir lafı var ''Dirgeni yiyen sıpa bir daha gelir mi sapa'' Sağlam dirgen yedik belim büküldü, az bir şey ayaklandık eskiden olsa sanki ben yapıyom piyasayı sabah shortalyıp 700-800 puan alıp sonra tekrar aşağıdan alıp bir okadar daha almanın peşinde koşardım. Şimdi elim gitti gitti geldi ama durdum durduğum yerde inşallah bunu her daim yaparız. Sabah almışın 13 kontratla 800 puan daha ne.
Şuan ki durumda 15.000 TL eksim kaldı 45.000 TL eksiden. Ve elimde yeni vadeden 1/4 oranında short 99.580 maliyetli ve vadeden kalan shortlar var eğer ki bir gevşeme olursa 95.100 lerden de onu çıkarım yada vade sonu ile kapanır.
Büyük soru ve sorun yeni vadeyi elde tutmak mı yoksa kapatmak mı? Bir türlü karar veremedim en son Ali Babacan'ın açıklamaları var çok iyi durumda değiliz nevlinde ,ama görüştüğüm bir kaç kişi var düzen girsin diye vereceğim diyen bir kaç kimsede düzen girsin diye verecektim ama bu son keyfi durumlarla vermiyeceğim diyorlar. Bir muhakeme yapamadım
indregandi (30.10.15), kemo (30.10.15), rüzgar (30.10.15), Se_M (30.10.15), TIFIL (30.10.15)
bilemiyecem artık,
reel durumu yazdım, macör ve saatlik shorttan devam ediyor,...sistem yanılırsa diye portföy konusunda uyardım,...
usdtry de belirsizliğe vurgu yapıp dün ve bu gün rakamlarla konuyu beslyip, usdtry ov hedef 2.80xx konusunda uyarı da bulundum bugün,...
daha önceki analizlerde seçim haftasına piysanın saklanacağından bahsettim,..şimdi o saklanmayı yaşıyoruz,..
18 haftalık trend ise başladı, ilk haftasındayız,..
98050 bunun ilk rakam, ancak saklanan piyasa bir süredir 98050 yide (aralık vade)yukarı aşağı keserek seçim öncesi etkisiz hale getiriyor,..
bu bilgiler ışığında durum değerlendirilmeli,..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri