grafta tranjlar, usdtry de süre giden son long trendin nasıl başladığını göstermekte ve halen muhafaza ediyor, çünkü indikatör ''0'' oricinde trend haline devam ediyor,
bir aşağısında ki bölümde diğer indikatör short için hazırlanmış ve ''1'' çizgisini aşağı kesebilirse short verecek,...sonrasında alttaki kırmızı ile birleşebilirse short trend araştıracak, ..ancak bu birleşme olana kadarda bir hissedilir short sunacak,..fark birinde short var, diğerinde yatay sonrası gelecek short trend var,
şimdi
bu iki indikatörde sahte,
ama her ikisi aynı anda sahte olamıyor,..dolaysı ile eğer iyi analiz edebilirsek sahtelikten faydalanabiliyoruz,
her iki indikatörde her gün için short veya long yönde o günün hareketi % kaç olursa olsun birim ölçüde düşüyor veya yükseliyor,
varan iki oldu,
yani ikisi aynı anda sahte olamıyor,...ve ikisi aynı seviyede birim olarak düşüyor ve çıkıyorlar, oyleyse kaç saatte , kaç günde veya kaç haftada yada kaç dakikada (5 lik bakıyorsak) trend pozisyonuna geçeceğini ve bunun saat kaça denk geleceğini bilebiliyorum, sensör işi bu iş,...
her iki indikatör,...
trendlerde ''0'' ''1'' ve ''-1'' kullanıyorlar,
varan 3 oldu,..gerçek hangisi ise bu üç değerden birinde trend halindeler, öyleyse trend haline ne zamn geleceğini ve bu trendi kurup kuramıyacağını düşünebiliyorum,
şimdi buraya rakmalar koyduğumuzda ki usdtry için bunlar ,
3.0362 üstü kalış long için,
3.0160 altı kalış short için ,
fiyatların gerçekleşmesine bakarak durumu saptıyabilirim,
saptıyamasamda bu benim gereksiz risk alışlarımı önler ve daha iyi yerlerden extremler açabilirim,..
sonuçta orada son gelen long trend bir yerden bu iki rakama göre günlük te kırılacak veya kendini koruyacak,....
Yer imleri