gidişata ne koymuşuz,
sp aralığını,
başka makas işini ve bunu karşılığında spet işini,
onlar ne komuşlar şimdi,
4 şubatı,..
gandi burada onlar orada,..bir tarafta çuval çuval para, bir tarafta mütevazi bir kişilik,..ve küçücük sermayesi,..
ben olsam güçlü olanı seçerim,
..keh,keh,..
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
highlarda ortalama 6 centlik bir borsamız var,
usd 2.4 desek 144 yapar,
allahtan usd 2.4 oldukça tl graf gidemiyor,..gitse 144 bulacak,
dolaysı ile gidebilmesi için düşen kura ihtiyacı var, diyelimki kur baskısı ortadan kalktı ve bu kalkışa usd diyelimki 2 oldu,
2*6
ne oldu 120,..
veya değişik kur seviyeleri, dolaysı le kur tahmini önemli,..
allahtan yani,..kur diye bir şey var yoksa bir taraftan girip digger taraftan çıkarlar,..
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
iki grafı karşılaştırınız,..compozit verdiğimde kur baskının ortadan kalktığında olması gereken yeri görüyoruz,..
demekki bu baskıya bu endexsin diplerde olması gerekiyordu, oysa çıkış için mütemadiyen fırsat kolluyor,..bu durum yabancıların tr ile işlerinin henüz her anlamda bitmediğini gösteriyor,...
gelişmeleri beraber takip edeceğiz macrolarda,..
digger husu da buradan hemen ortaya çıkıyor faiz düşürmekle kur baskısı ortadan kalkmaz,..
kur baskısı içsel değil daha çok dışşsaldır,..
örneğin diyoruzki,..sp yükselebilmek için güçlü usd ye ihtiyacı var,..e şimdi sen sp yle beraber yükseldiğinde demekki 144 olacan,
e şimdi sp matbaadan sıkışınca bencamin basıyor, sen basbliyormusun hayır, bunun yerine başka şey koymalısın, e siyaset koyup idare ediyorsun,..yetrlimi değil,..
niye çünkü petrol ucuzlamasa idi takla olacaktın, işte AB genişlemesi bir can simidi daha oldu,
yani baya baya şanslısın diyelim,..
12 snedir bitmek bilmeyen bir şansa sahipsin,..
o halde peki conciş kurları düşürüyorum anasını satiim diyebilirmi,
zor gözüküyor,
zira rusya ablukası, artan çin tehditi, suriye işi, kürt procesi hep güçlü usd yi öngörüyor,
başka yeni qe loeri yakın zamnda göze alamaz, dolasdyı ile artan kur üzerinden sonradan faiz olacak bu dünyayı hortumlaması daha akla yatkın,..
bu baskıyı glopta kuramaz ise yalova kaymakmına döner, bunun için elindeki tek argüman bir savaşa ve çatışmaya gitmeden sergileyeceği usd marifeti,..bunun üzerinden kuracağı baskı
işte tr bir noktada buradan da nemalanıyor,..2.4 kura bu kadar kafa tutmasının nedeni bu,..
zira kürt procesinin göbeğinde patlayan siyaset satan bir ülke ne zamndır,..bu ta öyleki ulusal bütünlük noktasına geldi dayandı, o halde geldi dayandı, hatırlayın duvara dayanılacak derdik, duvara dayanıldı, sırt duvara verildi,.....
burada conciş proce sahibi kaz tavuk misali sübvanse etmeli, o_para işi,..
başka rusyaya ve dolaylı olarak suriyeye baskı kurabilmek için (malumunuz en son suriye muhalifleriyle esad rejimi moskovada bir araya geldi, bundan once muhalif kompedanı tr idi) rusyayı bağlarından ayırabilmeli, yani tr rusya ayrıştırması,...
ilaveten petrol, suudi ile yapıldığında ve artık suudinin katarla birlikte tr yi fonladığı bilnen gerçek olduğundan petrol işide burada tezgahlı, zira petrol ucuzluğu en çok bu konuda üretimi olmayan ve enerji bağımlısı ülkeler yaradı, buna baktığınızda tr bu tanıma uyan nerede ise plot ülke,..
yoksa babacım şu anki seviyeler işte sayfa 2163 koyduğumuz hedefler,...mümkün değil,..
bunları kafa karıştırmak için yazmıyorum,
bu iş zor kardeşim zor, öyle kolay değil,...bir sürü değişkeni var,...
bakalım iki indiğe olayı değil,....
bakıyorsun faiz inemz diyorsun, bir ses duyuluyor, eeeyyyyy merkez bankası,..hop faiz iniyor,...
tamam diyorsun, ...arguman geliştiriyorsun bu defa mız mız merkezin mız mız lığı gitmiş agresif faiz vurguluyor indirmek için, hooopppp 4 şubat gündeme oturuyor,...
zor kardeşim zor, aklı olan adamların burada 1 sn işi olmaz,...
madem öyle vobu, opsiyonu türevleri kapatacaksın, yani short taraf olmayacak,..eskisi gibi,
hisse senedi devam,..
bu böyleyken short taraf varken bunu yaparsan ben yazarım o zaman zira bana para kaybettiriyorsun,....
zamn kaybettiriyorsun,...
herkez yatırımını büyük yatırımcı küçük yatırımcı farketmez bilerek tahmin ederk yapacak,...
yoksa şu akla gelir, baba geliyorum, gel, gel,...
bunun önüne geçemessin,..
o nedenle bu gibi söylevlerden kaçınılmalı,..piyasa bir güven ortamında sunulmalı,...
o zaman kaybeden ağlamaz derki ben bu işi bilmiyorum,..
lütfen yani, sayın büyükler,...
gölge etmeyin,........
pala yeterince güçlü zaten,...
ve aramızda bayağa bir saygınlığı var,..
Şu an 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 konuk)
Yer imleri