Herkese günaydın ve bol kazançlar. Gandi üstadım tatilde döktürmüşsün yine ,eline ve emeğine sağlık. Kasım 14'ü heyecanla bekliyoruz. Bu yıla damgasını vuracak mı ,yoksa 31 aralığa mı devredecek? Ben oyumu vuracakdan yana kullanıyorum.
Herkese günaydın ve bol kazançlar. Gandi üstadım tatilde döktürmüşsün yine ,eline ve emeğine sağlık. Kasım 14'ü heyecanla bekliyoruz. Bu yıla damgasını vuracak mı ,yoksa 31 aralığa mı devredecek? Ben oyumu vuracakdan yana kullanıyorum.
88800 den macör(günlük) indikatörlerle yükselişe bu çok belli olmuştu,....
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
uzun yazı kafa basmaz dediğimin devamı, sonra dahada geliştirdik o yazıyı,...
bol şans bakalım,
haftaya son 2 hafta 14 kasım için,
yeni vade başlaması ile,
95xxx e realizede olabilir, 99xxx üsünüde deneyebilir,
99xx üstünü başı dönme pahasına yapabilir bunu, sonrasına realize yesede yapablir bunu
gavatlıkta sınır yoktur,...
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
eski vade 98 kontratta, yarın aps totaled 20000 eksi yazssa dahi,
70000 kontrat cebe atar,
ve önemlisi rakamı 96xxx-99xxx lara 88xxx lerden taşıyabilmek oldu pala için,...
kendini eşitledi, yaralarını sardı,
bu sürede 10000 puvan düştü, 10000 puvan çıktı,
20000 puvan yapar,...
bu 20000 puvan palanın elbette global koncoktürü bilebildiği için hakkı,
bilmeyenlerde bizim zamn analizlerimizi takip edip öğrenecekler,
kafam basmıyor basıyor bunlar mazeret deil,
keh, keh,...
mavi bölge yönetilecek,
1-40 gün arası bir bölge,...34 günü kalmış ,
max da 34 gün daha sıkışabilir demek mavi üçgenler içinde ,
30 kasımdayız,
mavi sıkışılan alan için enine boyuna maxsimumda geçecek sure aralık 17 yapıyor,
bizim zamn tarileri ise kasım 14 ve aralık 31 de,
oraya bir şey uydurcaz yada bu mavi üçgenlerde üçgen uçları biri diğerine yaklaştıkça pala aşağıya veya yukarıya erken kıracak üçgeni demekki,...
o zaman max zamn kalamamış olur,...üçgen daraldıkça sabırsızlanır yani,
belli olur ama o dönemler geldiğinde,
şimdi üçgen genişken yukarı aşağı deli dana gibi koşturabilir buna imkanı var ama mavi sahaları terkedemez,
saha geniş ve yeterli kar marjı var henüz başlarındayken,
şimdi yarın vadeyi hayırlısı ile gömmeli,...yeni vadeye geçmeli, saha içun, sahayı kullanmak içun,...
baş dönme limiti tepede top rakam 103501,
ancak yelpazden kurtulduğu an 103501 beklenmeden çıkarken satıyor manasına gelir,
ve başı dönerek düşer sonrasında,
tansiyonu var çünkü,
tension release,
tükçesi gergiden kurtulma,...
aşağı içinde bunun tersi ama ne bilim yukarıyı yönetmek fdaha kolay aşağıya nazaran, zira aşağı herkesi çok çabuk kötümser yapıyor, üstelik varlık alımıda durdu,
daha kötümseriz yani, işte pala,
103501 giderkende veya tersinde 95xxx lere doru düşerkende bu kötümserlikten yararlanacak,
yani short sabitken ağa hareketli demek olur o manaya gelir,
sen dönemeden o döner,...yukarıya gidişine zaten alamıyorsun kötümserdin çünkü, aşağı gidişnede maldan çıkamıyorsun veya dönemiyorsun, kötümsersin çünkü, sana gore dahada düşmeli ,...
oysa o sıkışacak,
ne yükselecek ne düşecek, sıkışacak,
annadınıznı, sıkışarak üçgen ucuna doru ilerleyecek,...
sonra o tanımladığım sahalardan birine koncoktüre doru geçecek,...
öyele olmalı en azından ilk başlarda,...üçgen daralmadan,...
neymiş üçgen daralmadan,
daraldıkça eli belli olacak çünkü,...
üçgen daralmadan,...
cümleten günaydınlar .........
günaydınlar cümleten,
bu aşamada bir usdtry yorumu yapmak zorunlu hale geldi,...
şöyle yapacağız,....
önece saatlikte usdtry yazacağız mtx se,
sonar usdzar yazacağız yine saatlikte mtx
bir bakalım,
rakamların farklı ancak milimetrik grafiğin aynı olduğunu göreceğiz,
bu durum şu anki koncoktürün uzun süredir aynı el tarafından global döndürüldüğünü bize gösterecek,
burada son kaldığımız nokta ise yorumda,
spx 1977.x üstüne gelişmişti, konsalidasyon ise 1926.x-1970.x ti,
biz 1977.x üstünün spde boa olarak öngörmüştük,...
son gelen olay ise varlık alımının durdurulması oldu,
bunda yorumda dedikki sp bu işi glob adına yönetmeye çaışacak regüle edecek,
işte bu meyanda aynı gün fed den once aşağı süzülen usd fed le birlikte muhteşem bir düşüş yaşamıştı,
başka ne oldu gold da aşağı basıldı,
başka dxy görece yüksek tutuldu ki abd ekonomisine güven devam edebilsin,
yani dolar cephesinin sadece emerging ayağıyla oynan dıki globun uzuncadır peşinde koştuğu bu karar yumuşatılabilsin,...
malum biz burada usdtry nin düşeceğini 2.3 ler aşamasındayken yazdık, adım adım takip ettik,
sonrasında macörlede parallel (borsa) piyasaya boa sinyal aldık ve bu yükseliş geldi,
elbette zaman hep destekledi bizi,...
Şu an 17 kullanıcı var. (0 üye ve 17 konuk)
Yer imleri