Gandi üstad o zaman 28 günün artık bir hükmü kalmadı. Çünkü 6 mayısda bitiyordu. Ardından 12 günlük de bir geri çekilme vardı.
Kalan 3 hafta da 92775 üzeri beklentiniz var mı?
Gandi üstad o zaman 28 günün artık bir hükmü kalmadı. Çünkü 6 mayısda bitiyordu. Ardından 12 günlük de bir geri çekilme vardı.
Kalan 3 hafta da 92775 üzeri beklentiniz var mı?
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
sayın gandi
belirlenen hedeflere ulaştıgında ayu ise ayu boga is boga yön var demiştiniz, ve siz haziranda short açmıştınız ve hala öyle oldugunuzu söylüyorsunuz,
ben şunu anlıyamadım yön var derken yukarı yada aşagı demek mi ? eğer böyle bir ayrım var ise hedeflerden daha yukarı yapma durumu mu vardır ? var ise siz short u aşağı yön daha kuvvetlidir diyerekmi düşündünüz ?
buna cevabınızı alabilirmiyim.
burdaki arkadaşlar da sayın gandinin yazdıklarından bu manada anladıklarını yazarsa sevinirim.
sn gandi kafama takılan bir konu var.aydınlatırsanız çok memnun olurum.sorum şu. kalan 12 günde düşüşün 78300 seviyesine gelmesini mi bekliyoruz?bu seviyelerdende short yada long olacağız.dersimi doğru mu çalışmışım?şimdiden teşekkür ederim.
sayın elmas,
3 tür doğruluğu yüksek zaman analizi var,
biri o yelpazelerden,...günlük olarak,...
yine sizin bahsettiğiniz olan günlük olarak,...
birde haftalık verdiğim,...
şimdi en son bu haftalıkla sizin bahsettiğinizi sağalama yapmıştık zaten hatırlarsınız,...
8 hafta kalmıştı ve seçim öncesi bu 8 haftada 88475-92725 beklentimiz vardı,..
şimdi şöyle bir şey,....zaman 8 hafta ise bu hedefe gelip vurmuşssa ondan sonra kalan zaman oyun olur,..
işte bu zaman şimdi bu hafta dahil 4 hafta ya indi, gelecek pazartesiden itibaren ise 3 haftayı yiyecek ve ''0'' dediğinde yeni piyasa gelir,...
şimdi o bahsettiğiniz günlük ise bununla örtüşüyordu ve matematik hesabı da vardı,
hani hargün 30 puvan artan bir indikatör 116900 ü bulduğunda ''0'' yapacaktı 116900 le,...
şu anda indik 116433 te, ben yazmayı bıraktığımda ise 115770 te imiş,
116900-116433=467
467/30=15.56
yani 15/16 gün yapar,...
bu da 3 hafta yapar iş gününden,..
bizim kalan ise bu hafta dahil 4 hafta, çarşambadayız,..perşembeden sayarsak
2 gün+ kaln 3 hafta=17 gün yapar,..
yani hem haftalık analiz ve hem bu günlük öpüimüş durumda halen,
extremde bahsettiğimiz son 12 günü idi,...sizinde hatırladığınız bu,..
işte onun içinde son 5 gün diyorsunuz,...
ama yinede bunu bir bütün olarak görelim,..zira biz bu analizi yaptığımızda ortada ne 88475 hedefi vardı nede 92725 ler,..üstüne yolsuzluk yemiş bir hükümet seçime girecekti,..
yani belirsizlik had safhada iken yapıldı bu analiz,..
demekki bir şeyler kimselerin elimde de değil,..
yani yolsuluk olsada py yükseliyor,..keza böyle bir şey olmasada herkes nizami olsa py düşebiliyor,..
öyleyse konu nedir herkese yedirilen bir zaman var,
bu yolsuzada yediriliyor, nizamisinede,
dolsı ile bu 12 gün düz çıkarsa süre 17 güne, yada kalan 3 haftaya, ters çıkarsa bu defa sizin dediğiniz 5 güne,...
ara işarette 5 gün yaparsa yine bu nu düzeltir,...
öyleyse zamn kimden çıkıyor sp den çıkıyor, zamanı yediren o,..
o ise full uzatmada,...
şimdi aynen onunda zamanı tr eş değer,...
yani bizim bahsettiğimiz bu 3 kalan haftaya 3 kalan hafta yapıp 15 haftaya girebilir,...girecektirde,..
hepsini geçmişte yazdık,...ayrıntılı var bunlar,..
dolayısı ile bu bahsettiğiniz için ara işaretler bunlar,
kabaca ya 5 gün ya 15 gün diyeceğiz,...
burada dikkat edeceğimiz tek durum piyasanın bu kalan gün ve haftaların sonunda bir boaya geçip geçemiyeceğinin analizi,...
öngörümüz bunun 78300 - e doğrudan belli olacağı,...
dolayısı ile fiyatların sp 15 haftası öncesinde kendini askıda tutacağı kalan bu hafta dahil 4 haftası, gelecek haftadan itibaren ise 3 haftası var,...
aynen deyim bu fiyatların kendini askıda tuacağı kalan 3 hafta,...
bu aralık ne idi geçen yorumumuzda bu 88475-92725 ti,
taşsa dahi isi, aşağıya taştı geçen sürede 86750 görülmüş,..
yukarıya henüz taşmadı,..taşssa dahi,...
zamn dolmadan yeni yön çıkmaz,..
yani bu fiyatlar henüz ayıda değil boada değil,...
onun içun bu bölüme çok dikkat,...
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
mesajlarınız görmeden sayın elması cevapladım, aynen ona yazdığım gibi,..
short açtım ben haziranda çünkü py takibi yapamıyorum,..ilgilendiğim bir başka işle meşgulüm,
ama takibim olsa idi belki henüz short açmazdım yada haziran yerine nisanı devam ederdim,..
sonuçta ölde olsa böylede olsa,
ilk hareket hedef,
görüldü,...
ikinci zamanın yenmesi, zira benim gibi 88475 e trende katılıp çıkanlarda var,..py bunların tersine düzüne oynar, para kaptırır kaptırdığını yatayda yerine kor,...işte bunu n içun fiyatları aslkıda tutacağı zaman gelecek haftadan itibaren 3 hafta,
yani bu 3 haftadan sonra hareket gelecek bekleyip görmek gerekli,..
benim düşüncem 78300 e doğru bir reailize başlangıcı olabilir,...
bunu 92725 üstündende atabilir,.....deneyebilir,...
88475 ten tekerrürede deneyebilir,..
işte 3 kalan hafta bunu belli edecek,...
yani yaptığımız çalışma burada bakın topikte var bu graf,
hedef 1 görüldü,
hedef 2 nerede ise yaklaşıldı,...
hedef 3 ve ok lara yön olarak dikkat edeliim,...
yani kısaca,
biz önümüzdeki süreçte sp ye bakacağız,
ayu içun 3 kahta kalanı var,...
sonra 15 hafta ayu icra edecekler,...
bu ayuda soru şu,...
15 hfta realizdemi kalacak, yoksa ayuyu başalatacakmı sp,...bunun ip uçları ki eğer başlatmassa bu iş,
xu030 usd try grafta kasıma atar,...ve kasımdan önce başlamaz,...
yani usd grafta iki dik tepeye alçalan bir 3.alır,...
ve 2014 kasımını 2015 bağşayan süreçete all piyaslar eş zamnlı fişi çekilmiş gibi düşer,
bize düşen spni bu 3 kaln haftasından sonraki süreçete ki 15 haftalık ayısında 78300 -e doğru yu aramak anlatabilidimmi,,,,,,,
78300 centasyonu ise 3.84408,..
yani tl deki 78300 ü, usd de 3.84408 vercek,
gelecekteki usd try ne olacaksa onun değerine göre bu 3.84408 cent py yi iki ye bölecek ayu boa olarak,...
py maxsimumu ise 5.12919 çenttir,...
şu demk 92725 üstüne taşan fiyatlar boa yapmışssa
bu iş kasıma kadar devam eder,....
çünkü sp 15 haftalık düşüşün bu manada realize il bitirmiş olur,..ayu başlatmaz demektir,...
çümkü tekerrür ayu ta 28 veya 34 hafta sonrasına atar,..
bu da şu demek bu olursa bunlar buldukları ayuyu çatır çatır doğrarlar,.. 7 ay yapar yani,
fişi çekilmiş küllüm düşüş içun,..
onun içun portföy yönetimi önem arz eder,....
beni mesela ilglindirmez,..
bunların yükselişine short yakalansam dahi zirveden açtığım shortla dötlerinden şişlerim,...
ayne gezide olduğu gibi,...
kıçlarına oturamazlar,..
çünkü max oynama alanlarını hesaplamışım,.....
bunları hep topicte geçmiş sayfalarda bulabilirsiniz,...
hepsini mutlak yazmışımdır,...şimdi bir şey yazıyorsam bu yeni deildir illaki önceden bir yerlerde yazmışımdır, yoksa şimdide yazamam,..
yani öncedem senaryo hazır hep,...
o beni oynatacaına beni onu oyantıim, o nedenle,..
mesela kasım işi 2,3 ay önce geçer bir yerlerde illaki,...bu max rangedir,
yaptıkları iş ise boaya overlup olurlar,...yani py de ayuyu tüketirler,...
o zamn sayın srius ve ha-kan ın bahsettiği 92725 üstünde 95..... (+) gündem olur,...
ama dediğim üzere bu maxsimum öngörü,..
önce şu kalan 3 hafta fiyatların askı işi,
sonra +1 ekleyip sp nin 15 haftalık realizesine kilitlenmeli,...
yani bizle sp arasında 1 haftalık bir fark var,...
bol şans uzunca süre yazamayabilirim, arada fırsat olursa bakarız yeniden,...
Borsa İstanbul’un, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’na (VİOP) tarafından, VİOP’ta işlem yapmanın ve türev ürünler kullanarak portföy yönetmenin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlediği ödüllü yarışmanın ilki,
5 Mayıs - 30 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
http://borsaistanbul.com/duyurular/2...smasi-basliyor
İLGİLENENLERE DUYURULUR.
Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu görüŞler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri