bu sefer gerçekten az kaldı,
grash, grash deyü sesler geliyor, yer altından...
dıgırasıgımın dassek
bu sefer gerçekten az kaldı,
grash, grash deyü sesler geliyor, yer altından...
dıgırasıgımın dassek
kuyunun içindeki kurbağa için gökyüzü; o kuyunun çevresi kadardir.....
Altın şuan 1366 dolar,
dün 1420 lerde değil miydi?
grash grash dıgı dıgı dıgırasıgı
SAN FRANCISCO (MarketWatch) — Gold futures sold off Friday on concerns China will soon take steps to rein in its inflation and move to increase interest rates.
Gold for December delivery /quotes/comstock/21e!f:gc\z10 (GCZ10 1,365, -38.80, -2.77%) dropped $37.80, or 2.7%, to $1,365.50 an ounce on the Comex division of the New York Mercantile Exchange. That was gold’s largest one-day drop since early July.
The contract earlier traded as low as $1,359.30 an ounce, according to FactSet Research.
Gold had lost more than $30 overnight, but seemed to have recovered somewhat at the start of floor trading. Nervous investors, however, pulled the plug on gold after they saw other commodities and stocks selling off.
On the week, gold has lost 2.3%, its worst weekly decline in four weeks and a first drop after two consecutive weekly gains.
If China tightens, it raises the likelihood more countries would follow suit, said Matt Zeman, a trader at LaSalle Futures in Chicago. Gold would lose one of its main engines so far: fear of inflation, he added.
Moreover, gold, which earlier this week posted a fourth consecutive record high, and silver, which has traded at 30-year highs almost daily, “are markets that are going to be very vulnerable to profit-taking,” he said.
Gold may hurt investors
Many investors expect gold to protect their portfolio from economic uncertainty, but gold's recent sharp rise is being fueled by speculation that could end badly for buyers, says Kurt Brouwer, editor of MarketWatch's FundMastery blog.
The contract gained $4 in New York Thursday to settle at $1,403.30 an ounce. See Thursday's metals column.
Markets worldwide were abuzz with talk China is preparing for an interest-rate increase to counter rising inflation.
The country said Thursday its inflation rose 4.4%, its highest in two years.
Some, however, welcomed gold’s retreat.
“I would call this pullback some froth being taken off the market,” said Julian Phillips, editor at GoldForecaster.com. “I do believe that a large number of short position holders were badly squeezed in the runup too, [so] this current temporary pullback will be a consolidation period.”
Losses in gold prices came as the U.S. dollar index /quotes/comstock/11j!i:dxy0 (DXY 78.09, -0.13, -0.16%) , which measures the greenback against a basket of six major currencies, declined to 77.894 from 78.16 late Thursday in North American trading. Oil’s benchmark contract fell more than 3%. Read more about oil, other commodities.
TODAY'S TOP MARKET STORIES
Phillips pointed out that “retail demand from India was pretty good this year, but that is complete, so the market is back to where it was before.” Indians celebrated last week one of the Hindu calendar’s most traditional holidays to buy gold.
Also, the Group of 20 summit “is an influence and a disappointing one,” he said. “The head of the World Bank has raised the subject of gold as a reference point for currencies and values. This has opened the way for a greater role for gold in the monetary system. This will underpin gold in the $1,380 area.”
Other metals followed gold’s lead, as silver for December delivery /quotes/comstock/21e!f1:si\z10 (SIZ10 2,593, -147.50, -5.38%) lost $1.46, or 5.3%, to $25.94 an ounce. On the week, silver lost 3.1%. The loss comes after three consecutive weekly gains, including last week’s 8.9% increase.
December copper /quotes/comstock/21e!f:hg\z10 (HGZ10 388.75, -13.50, -3.36%) declined 13 cents, or 3.2%, to $3.89 per pound. Copper lost 1.5% on the week.
Palladium, which had bucked the trend till midsession, turned lower. The December contract /quotes/comstock/21n!fa\z10 (PAZ10 674.75, -29.40, -4.18%) retreated $30.50, or 4.3%, to $673.65 an ounce. Palladium has dropped 1.7% on the week.
Platinum for January delivery /quotes/comstock/21n!f2l\f11 (PLF11 1,676, -70.00, -4.01%) was off $61.20, or 3.5%, to $1,684.60 an ounce. The metal amassed 4.8% in weekly losses.
Claudia Assis is a San Francisco-based reporter for MarketWatch. Myra P. Saefong is MarketWatch's assistant global markets editor, based in Tokyo.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ @
BALONLAR PATLAYACAKKKKKKKKKKKKKKKKK
CRASHHH TÜM HIZIYLA YOLDAA...![]()
kuyunun içindeki kurbağa için gökyüzü; o kuyunun çevresi kadardir.....
yaww kayahan ne crash ı yahu.sen yine rüyalara daldın galiba
geçen seferde sana dedim crash mırash yok diye.yine söylüyorum
eğer gelecek hafta tatil olmasa kesin longtum.87800 seviyelerinden.ama nolur nolmaz diye flata geçtim
sen crash ı aralık sonuna kadar unut
dow 11750-12000
sp 1245-1260
hatta sp de 1311 görülmeden crash mrasf olmaz
1213-1227
1204-1213
1196-1204
1185-1196
şimdi 1196 -1204 bandındayız.az kaldı tekrardan yükselişe
gelecek hafta yükseliş gümbür gümbür geri gelecektir
passat
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِي BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
HASBİNALLAH VE NİMEL VEKİL.
HASBİNALLAHİ VE Nİ'MEN-NASİİR ĞURANEKE RABBENE VE İLEYKEL MASİİR
ANLAMI:''ALLAH NE GÜZEL VEKİLDİR;O BİZE YETER''
bizim için özgürlük ALLAH a kul ve köle olunca başlar
paylaştığım analiz ve yorumlar yatırım tavsiyesi değildir.
Oral Erdoğan
oerdogan@htgazete.com.tr
Para basma ve Euro/Dolar paritesi
Son dönemde global ekonominin manşet gündemi olan döviz piyasası ve parite ilişkileri konusunda çok iddialı olan ifadelere de rastlamaktayız: "ABD öyle para basıyor ki, enflasyon patlayacak", "Helikopter Ben yine tek bildiği iş olarak para basıyor", "trilyonlarca dolar para basan FED"... 2008 Lehman Brothers çöküşünden hemen önce ABD Merkez Bankası (FED), tedavülde olan (merkez bankaları, hazine dışında) nakit dolar miktarını 730 milyar dolarda iken kademe kademe gerek gördükçe artırmıştır. Bugün gelinen nokta 909 milyar dolar kadardır. Herkesin söylediği gibi trilyonlarca dolar basılmasını bırakın, bugün ulaşılan dolar miktarı zaten 1 trilyon bile değildir.
Piyasa çevrelerinde bunu dile getirdiğimde öncelikle çoğu uzman, işlemci, yatırımcı şaşırıyor. Aslında zahmet edip bir iki web sayfası araştırması yapsalar gerçeği kendileri de kolayca görürler. Şaşırmanın sebebi ne öyleyse? Cevap açık, sadece Türkiye'nin milli geliri 700 milyar dolar seviyesinde, ABD'nin ki 15 trilyon dolar, global toplam ise kabaca 70 trilyon dolarda. Dünya ticaret hacminin 17 trilyon dolarlara ulaştığı, sadece ABD'de konut kredileri bakiyesinin 10 trilyon doları bile aştığı, vadeli işlem piyasalarında açık pozisyon büyüklüğü toplamının 1 katrilyona yol aldığı bir ortamda nasıl oluyor da çok az miktarda para oluyor? Dalga mı geçiyorlar acaba bizimle? Dalga kısmını bilemeyiz ama, ortada bir illüzyon yok, veriler ortada.
Düzenin adı az para ile çok büyük yatırımların yapılması; buna karşılık çok daha büyük borçlanmaların ortaya çıkmış olması, doğal olarak da varlık fiyatlarında bazen anormal yükselmeler. Bazen de netice ne oluyor? Borçlanmalar ile oluşan varlık fiyatlarının, ani yükselmelerinden sonra ani düzeltmeler ile çöküş yaşaması. Dönelim tekrar para arzına... Ekim ayı itibariyle bahsettiğimiz nakit dolar miktarı 910 milyar dolar iken buna nakit benzeri kabul edilen çekler, vadesiz mevduat vb araçların eklenmesi ile 1.78 trilyon dolar olan para arzı (M1) tutarı elde ediliyor. M2 ise M1 para arzına esas olarak vadeli mevduat hesaplarının eklenmesiyle bulunuyor. Bu tutar ise 9.64 trilyon dolar. Nakit paranın sadece banka hesapları vasıtasıyla yarattığı çarpan etkisi 10 katsayısının az üzerinde. Çok ayrıntıya girmesek dahi söylenebilecek temel nokta, tüm dünyayı dolar rezervine bağlayan ABD her bir birim dolar bastığında çok daha fazla ekonomik etkiyi de sağlayabiliyor. Zira ABD ile yoğun ticari ilişkisi bulunan sadece Çin değil, tüm ekonomiler dolar ile iş yapıyorlar. Bir de sadece cari dönemin değil, geleceğin de basılacak paralarını bugünden borçlanma senetlerine bağlayan uzun vadeli tahvilleri dikkate aldığımızda, her bir doların ekonomik çarpan etkisini daha iyi anlamış oluruz. Ama bütün bunlar, doların trilyonlarca basılması değil, az bile basılsa aynı etkiyi yaratması olarak değerlendirilmelidir.
ABD PARA ARZININ PARİTE İLE İLİŞKİSİ NEDİR?
Avrupa Merkez Bankası'nın etkisinin çok sınırlı kaldığı bir para politikası ortamında, ABD'nin para arzı ile Avrupa Birliği'nin para biriminin ilişkisi daha somut ortaya çıkıyor. Zira ABD rezerv sisteminin M2 para arzı büyüklüğü ile parite arasında gözle görülen bir pozitif ilişki var. Ayrıntılı analiz yapıldığında, söz konusu arz eğer durağanlaşacak ise, paritede dolar yönünde; genişleyecek ise Euro yönünde değer artışı yaşanabiliyor. Ekim ayı itibarıyla paritede, bir önceki aya kıyasla artış hızının yavaşladığı, parasal genişlemenin de nispeten yavaş olacağının fiyatlandığı görülüyor (Bir önemli istisna Avrupa ekonomilerinin sorunlarının hızla büyümesiyle ortaya çıkabiliyor ki, o dönemlerde dolarda değer artışını görmemiz mümkün oluyor). Parasal genişlemenin bu şekilde bir ölçüde istikrara dönme sinyalini FED'den de alan global yatırımcıların beklentisinin, en azından doların değer kaybının durması hatta değer kazanması yönünde olabileceğine işaret ediyor. Ama yine de patron ne der her an izlemek lazım.
kuyunun içindeki kurbağa için gökyüzü; o kuyunun çevresi kadardir.....
eeeeeeeeeeee artik bu altının çöküşünden sonra, sırada ne var acaba???
kuyunun içindeki kurbağa için gökyüzü; o kuyunun çevresi kadardir.....
merhaba
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri