Sayfa 397/991 İlkİlk ... 297347387395396397398399407447497897 ... SonSon
11892 sonuçtan 4.753 ile 4.764 arası

Konu: Riskli vob trade

Teşekkür Teşekkür 
    2.521
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    3.838
    Toplam Teşekkür
    552 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı ERK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öğrendiğim tek şey hiç bir şey bilmediğimdir....

Zira piyasaların inmesi çıkması bu işin sahibinin isteği üzerine ve istediği zamanda olur.

O nedenle palanın aşağımı yukarımı kararının ne olacağını kestirmeyi öğrenme mücadelesi sonuçsuz kalmaya mahkumdur....

Duygusuz oyuncu demek( neler olacak hesabını yapmamaktır... mantığını kullanmamayı başarabilmektir.. Nasrettin hoca olmaktır Sazı Nasrettin hoca gibi çalmalı yani... )

Başarılı ky

Kendi yapacaklarını belirleyendir.

Piyasa çıkarmı- düşermi hesaplarından uzak durmasını başarabilendir.

Al sat mantalitesi oluşturup ona harfiyen robot gibi itaat edendir...

al sat strateji garantili kazandırmalıdır... ( hiç risk içermemelidir.)

Piyasanın düşüşü ya da çıkışı stratejiyi kayba uğratamamalıdır....

Bu yazılarım hepsi mümkün olan şeyler... TEK ENGEL İnsanın kendisi...

Yani İnsan psikolojisi.. (Duygusuz olmak tam da burada devreye girer.. Sözde değil özde duygusuz oyuncu olabilmek)

ben demiştimmm... ben yazmıştımmm... ben çizmiştim.... ( geleceğe dair ortaya koyduğumuz ve gerçekleşenlerden bazıları...) İşte bu BEN bizim paraları palaya aktaran psikolojik yapımızdır... bundan kurtulmadan...

GELECEĞİ BİLEMEZSİNİZ AMA YENEBİLİRSİNİZ.....
    Arkadaşım son yazım bana hikaye anlatma akıl verme ya para ver yada kazandır. Açıkça yazdım işte yukarıda. Bana teoriyi anlatma yaşın kaç bilmem ama ben senin burada yazmaya çalıştıklarını bırak ona harcadığın zamana bile üzüldüm şimdi.

Yazdıklarını daha önce okumamış borsa yada türevleriyle uğraşan sayısı parmakla gösterilir. Ya ne kadar akıllısınız siz ya. İki üç satır yazıyla trader oluyorsunuz.

Madem kendine güveniyorsun gel işte sana teklif. Görelim senide. Ama elin ayağın giderse ekran başında bayılma numaralı yapmaya başlarsan o iş başka iş olur onu bil. Senin hayal dünyana benzemez gerçek piyasa çocuk oyuncaklarından bahsetmiyorum.

2. The Following 9 Users Say Thank You to kurt For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    23.414
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    9.789
    Toplam Teşekkür
    2.428 Yazısı Teşekkür aldı

NOT ARTIŞI
    CNBC-e Özel

Güncelleme: 13:30 TSİ

Moody's'in not artırımının ardından JCR Eurasia'dan da not artırım sinyali geldi.

Önümüzdeki günlerde Türkiye ekonomisine ilşkin raporunu açıklayacak olan Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating not artırımına yeşil ışık yaktı.

Finans Cafe programına telefonla katılan JCR Eurasia Rating Başkanı Orhan Ökmen, birkaç aydır Türkiye’deki iyileşmelerin gündemlerine pozitif yansıdığını, yeni rating açıklamalarını ise bir kaç gün içinde yapacaklarını söyledi.

'KIRILGANLIK AZALDI'

Türkiye’nin görünümünü değerlendiren Ökmen, "Türkiye’de para politikalarının yönü özellikle 2012’den sonra büyümeyi destekleyici bir niteliğe büründü. Uluslararası koşulların mevcut pozisyonu Türkiye’de var olan riski, dış kırılganlık seviyesini biraz azalttı. Kamu maliyesinin dengeleri ekonomiyi destekleyici konumunu daha da güçlendirmiş oldu. Ekonomik parametrelerin dengeleri makro hedef ve beklentilerin gerçekleşme olasılığını artıracak bir pozisyona ulaşmış oldu.

Finansal piyasalarda gri ve belirsiz alanlar bir miktar azaldı. En önemlisi hükümetin orta vadeli plan ve program ve planlamaları, devam eden iç barış süreci, tüm sorunların temelini oluşturan tasarruf açıklarını azaltacak dinamikleri daha güçlü hale getirdi" diye konuştu.

BİRKAÇ GÜN İÇİNDE AÇIKLAYACAK

Ökmen tüm bunların sonucu olarak not artışının doğal hale geldiğini şöyle anlattı: "Tüm bunlar Türkiye’nin iyileştirmesini doğal bir sonuç haline getirmiş bulunmakta. Kendi iç prosedürlerimiz gereği birkaç gün sonra biz de kendi görüşümüzü açıklayacağız. Zaten buradan da anlıyorsunuz ne demek istediğimi."

Standard and Poor's'un de bir not artışına gideceğini düşündüğünü belirten Ökmen, "Ulusal ve uluslararası ekonomik finansal ve siyasi gelişmelere bağlı olarak Türkiye için not iyileştirmeleri veya not artışı metodolojik olarak çok kolay bir hale geldi ve doğal bir sonuç oldu. S&P’nin de bunun dışında kalacağını düşünmüyorum" dedi.

4. The Following 8 Users Say Thank You to tutku For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    536
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1.907
    Toplam Teşekkür
    550 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı kurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım son yazım bana hikaye anlatma akıl verme ya para ver yada kazandır. Açıkça yazdım işte yukarıda. Bana teoriyi anlatma yaşın kaç bilmem ama ben senin burada yazmaya çalıştıklarını bırak ona harcadığın zamana bile üzüldüm şimdi.

Yazdıklarını daha önce okumamış borsa yada türevleriyle uğraşan sayısı parmakla gösterilir. Ya ne kadar akıllısınız siz ya. İki üç satır yazıyla trader oluyorsunuz.

Madem kendine güveniyorsun gel işte sana teklif. Görelim senide. Ama elin ayağın giderse ekran başında bayılma numaralı yapmaya başlarsan o iş başka iş olur onu bil. Senin hayal dünyana benzemez gerçek piyasa çocuk oyuncaklarından bahsetmiyorum.

pala taklidi yapmaya çalışıyorum iki hesapla karşılıklı işlem yaparım hesaplarımdan biri uzun diğeri kısadır...(sebebi de piyasanın ne tarafa gideceğini bilmememdir.) akşamları genelde dengeler rahat uyurum. el titremesi bu işe duygusunu karıştıranlarda ve riskli işlem yapanlarda olur... piyasanın gittiği tarafa kademeli poz artırırım o kadar... piyasa dönerse artırdığım pozları artırdığım yerin biraz üstünden kapatırım... her neyse...

karda otur zararı kısa kes yazar kitap ama kimse uygulamaz... herkes tam tersini yapar karı kısa keser zararda batana kadar bekler.... kitabı okumak değil yazılanı uygulamak önemli.... zararda beklediği kadar karda beklese bizim ky hepsi köşe olur.... ama psikolojiiii

(Başarılı ky Piyasa çıkarmı- düşermi hesaplarından uzak durmasını başarabilendir.) Bu cümleyi de hiç bir kitap yazmamıştır.

rahatsız olacağın bir yazım yok... sana akıl verme niyetimde yok...

sevmek sevilmek yazına espri kattım o kadar.... onun dışındaki yazılarım sana yönelik değildir....

teklifine gelince karşılıklı iki hesabın olsun ben sana al sat fiyatları buradan da yazabilirm... sorun yok...

Geleceği bilemezsiniz ama yenebilirsiniz.......

6. The Following 5 Users Say Thank You to ERK For This Useful Post:

Yer
    İSTANBUL
    Teşekkür Teşekkür 
    11.933
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    69.395
    Toplam Teşekkür
    7.292 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı erk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öğrendiğim tek şey hiç bir şey bilmediğimdir....

Zira piyasaların inmesi çıkması bu işin sahibinin isteği üzerine ve istediği zamanda olur.

O nedenle palanın aşağımı yukarımı kararının ne olacağını kestirmeyi öğrenme mücadelesi sonuçsuz kalmaya mahkumdur....

Duygusuz oyuncu demek( neler olacak hesabını yapmamaktır... Mantığını kullanmamayı başarabilmektir.. Nasrettin hoca olmaktır sazı nasrettin hoca gibi çalmalı yani... )

başarılı ky

kendi yapacaklarını belirleyendir.

Piyasa çıkarmı- düşermi hesaplarından uzak durmasını başarabilendir.

Al sat mantalitesi oluşturup ona harfiyen robot gibi itaat edendir...

Al sat strateji garantili kazandırmalıdır... ( hiç risk içermemelidir.)

piyasanın düşüşü ya da çıkışı stratejiyi kayba uğratamamalıdır....

Bu yazılarım hepsi mümkün olan şeyler... Tek engel insanın kendisi...

Yani insan psikolojisi.. (duygusuz olmak tam da burada devreye girer.. Sözde değil özde duygusuz oyuncu olabilmek)

ben demiştimmm... Ben yazmıştımmm... Ben çizmiştim.... ( geleceğe dair ortaya koyduğumuz ve gerçekleşenlerden bazıları...) işte bu ben bizim paraları palaya aktaran psikolojik yapımızdır... Bundan kurtulmadan para kazanmaya başlanamaz...

özetle ky kendi çapında paladan çalabilmelidir. Bu çalmaları gören pala engel dahi olamamalıdır... Bir yerde palayı takip etmek oluyor yapılan... Pala yanına kimseyi istemediği için seni zorlayacaktır elbet ama seni stratejin paladan hep koruyabilmelidir..

Piyasa ne yapar bilmem ama benim stratejim pala nereye ben peşindeyimmm.... Ama biraz geriden. Zig zag yapar sallar bi sürü numarası var puştun....

Geleceği bilemezsiniz ama yenebilirsiniz.....

ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz . . .

Ben demiştim , ben çizmiştim , ben yazmıştım . . .

Ve hepsi oldu . . .
    Y E S , WE CAN !!!

8. The Following 11 Users Say Thank You to gnome For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    2.521
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    3.838
    Toplam Teşekkür
    552 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı ERK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pala taklidi yapmaya çalışıyorum iki hesapla karşılıklı işlem yaparım hesaplarımdan biri uzun diğeri kısadır...(sebebi de piyasanın ne tarafa gideceğini bilmememdir.) akşamları genelde dengeler rahat uyurum. el titremesi bu işe duygusunu karıştıranlarda ve riskli işlem yapanlarda olur... piyasanın gittiği tarafa kademeli poz artırırım o kadar... piyasa dönerse artırdığım pozları artırdığım yerin biraz üstünden kapatırım... her neyse...

karda otur zararı kısa kes yazar kitap ama kimse uygulamaz... herkes tam tersini yapar karı kısa keser zararda batana kadar bekler.... kitabı okumak değil yazılanı uygulamak önemli.... zararda beklediği kadar karda beklese bizim ky hepsi köşe olur.... ama psikolojiiii

(Başarılı ky Piyasa çıkarmı- düşermi hesaplarından uzak durmasını başarabilendir.) Bu cümleyi de hiç bir kitap yazmamıştır.

rahatsız olacağın bir yazım yok... sana akıl verme niyetimde yok...

sevmek sevilmek yazına espri kattım o kadar.... onun dışındaki yazılarım sana yönelik değildir....

teklifine gelince karşılıklı iki hesabın olsun ben sana al sat fiyatları buradan da yazabilirm... sorun yok...
    Arkadaşım sen şaka mısın? Ben sana ne diyorum sen ne diyorsun?

Sen sanırım oyun oynuyorsun yaptığın yöntem küçük yatırımcıysan zaten komisyona çalışmanı diğer türlü ise saçma sapan boşa çalışmanı sağlar. Böyle saçma sapan işlerle uğraşma bence.

Senin duygusal olunacak dediğin çağı çoktan geçtim ben. Araba ya da ev almak içinde burada oyun oynamıyorum senin gibi. Ky isen ky gibi ol değilsen o zaman akıl verme dediğimi yap.

Ben ne senden nede başkasından bir yöntem istemiyorum burada çok bilmiş geçinen arkadaşlar var onlara seslendim. Mangalda kül bırakmayanlar var ya onlara. Dötü olan gelsin dedim anlatsın varsa büzüğü kazandırsın yaptığı senaryo,oyun,piyes,teknik temel,dursun,sistem,histem artık daha neyi varsa. YA daha ne kadar açık diyebilirim. Laf salatası yapmasın gerçekten yapsın da görelim. Daha ne diyebilirim. Ama yapamazsa o AYRI OLUR.

Neyse ya bende hata ya halen yazıyorum. Bizim memlekette ki bir laf geldi aklıma.

Adam belledim …… yi alnıma değdi ……ı.

10. The Following 9 Users Say Thank You to kurt For This Useful Post:

Yer
    İSTANBUL
    Teşekkür Teşekkür 
    11.933
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    69.395
    Toplam Teşekkür

Alıntı erk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pala taklidi yapmaya çalışıyorum iki hesapla karşılıklı işlem yaparım hesaplarımdan biri uzun diğeri kısadır...(sebebi de piyasanın ne tarafa gideceğini bilmememdir.) akşamları genelde dengeler rahat uyurum. El titremesi bu işe duygusunu karıştıranlarda ve riskli işlem yapanlarda olur... Piyasanın gittiği tarafa kademeli poz artırırım o kadar... Piyasa dönerse artırdığım pozları artırdığım yerin biraz üstünden kapatırım... Her neyse...

Karda otur zararı kısa kes yazar kitap ama kimse uygulamaz... Herkes tam tersini yapar karı kısa keser zararda batana kadar bekler.... Kitabı okumak değil yazılanı uygulamak önemli.... Zararda beklediği kadar karda beklese bizim ky hepsi köşe olur.... Ama psikolojiiii

(başarılı ky piyasa çıkarmı- düşermi hesaplarından uzak durmasını başarabilendir.) bu cümleyi de hiç bir kitap yazmamıştır.

Rahatsız olacağın bir yazım yok... Sana akıl verme niyetimde yok...

sevmek sevilmek yazına espri kattım o kadar.... Onun dışındaki yazılarım sana yönelik değildir....

teklifine gelince karşılıklı iki hesabın olsun ben sana al sat fiyatları buradan da yazabilirm... Sorun yok...

yazıların ona yönelik değilse demek ki bana yönelik .

şunu söyleyebilirim sadece ;

senin o yakalamak için peşinden koştuğun adamlarla

biz hergün kahve içeriz .

Dolayısıyla daha çok çalışman lazım çok onları yakalamak için,

çünkü kondüsyonları gayet iyidir .

Bu arada tek farkımız ;

ben insanların da faydalanması için yazıyorum ,

sen sadece kendin için . . .

( gerçi beni pek iplemiyorlar )

ky yi bu kadar çok düşünüyorsan , bir topik açıp o sihirli rakamlarını

yayınlamanı ve onların da faydalanmalarını sağlamanı ;

rica edeceğim .

Belki alttaki 187 kişi de bir fayda sağlar . . . Sevaba girersin .
    Y E S , WE CAN !!!

12. The Following 14 Users Say Thank You to gnome For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    2.521
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    3.838
    Toplam Teşekkür
    552 Yazısı Teşekkür aldı

Gnome hocam kusura bakma seninde mekanında böyle huzursuzluk çıkarıyoruz. Lakin amacım her zaman olduğu gibi hak ve hukuktan yana olmaktır.

Senin emeğin ve nokta atışlarını tartışmak kimseye düşmez. Sevgili bozayı buralarda olsa sanırım olayları ve paylaşımlarını çok daha iyi anlatırdı.

Ben inan yoruldum artık insanlarla uğraşmaktan. Bu yüzden sana hep kolaylıklar diledim.
    Kusurum olduysa affola. Sn. polo ile görüşüyoruz ve senide bekliyoruz.

Seni önceden olduğu gibi dışarıdan okurum artık. Kısa zamanda görüşmek üzere.
    Sakın ama sakın kimse için bu saatten sonra bu paylaşımlarından sonra canını sıkma.

ALLAH 'a emanet ol iyi geceler.

14. The Following 9 Users Say Thank You to kurt For This Useful Post:

Yer
    İSTANBUL
    Teşekkür Teşekkür 
    11.933
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    69.395
    Toplam Teşekkür

çok uzatmak istemiyorum . Yazılarımı senin gibi ustalara ! yazmıyorum .

Bu topiği ve yazarını sevmeyebilirsin ,

o zaman sana tavsiyem ufak ufak uzaman yönünde olacak .

Dediğim gibi beni okuyarak vakit kaybetmeyerek , kendine bir topik

açıp değerli fikirlerini insanlar ile paylaşman .

Belki aşağıdaki 190 kişiden bazılarını da beni takip etmekten kurtarırsın .

Artık seni takip ederler .
    Y E S , WE CAN !!!

16. The Following 12 Users Say Thank You to gnome For This Useful Post:

Yer
    İSTANBUL
    Teşekkür Teşekkür 
    11.933
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    69.395
    Toplam Teşekkür

Biz küçük , küçücük , minicik , miniminnacık bir oyuncuyuz .

Ama ne oyuncuyuz be . . .

Makina bile " gnome pabucu yarım aç ekranı oynayalım " diye

mesaj gönderiyor
    Y E S , WE CAN !!!

18. The Following 12 Users Say Thank You to gnome For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    2.521
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    3.838
    Toplam Teşekkür
    552 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı gnome Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biz küçük , küçücük , minicik , miniminnacık bir oyuncuyuz .

Ama ne oyuncuyuz be . . .

Makina bile " gnome pabucu yarım aç ekranı oynayalım " diye

mesaj gönderiyor
    Hayat değil de para döngüsü bu şekilde oluyor maalesef. Lakin bu minnacık kısmını sizin açınızdan anlamak imkansız..Gerçekten minnacık.

Kurt aç kalınca köylere inermiş. BİZİM İŞİMİZ ÇOK BAŞKA.

http://www.youtube.com/watch?v=eA3sBuolUkA

20. The Following 9 Users Say Thank You to kurt For This Useful Post:

Yer
    İSTANBUL
    Teşekkür Teşekkür 
    11.933
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    69.395
    Toplam Teşekkür

Alıntı hoti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gnome hocam belki özel olacak ama meraktan soruyorum
    (cevap vermeyebilirsiniz.)
    malum siz düşüş için kırılmayı bekliyorsunuz.
    Grafikteki gibi haraketleri gördüğünüzde uzuna geçip
    çekirdek parası olsun diye alım yapıyonuzmu.

bir kere cuma günleri yapmıyorum .

Ana hesaplar pozisyonda değilse ve bugünkü gibi orta vadeli

pozisyon açmak için gerekli şartlar oluşmamış ise ,

oyun hesabı dediğimiz hesap ile bu ara sinyalleri değerlendiriyoruz.

Mesela ana hesapları 110 binlerde kapattıktan sonra

long sinyalleri bu hesap ile yakaladık .

Kısaca hep dediğim gibi ne kadar tahmin yaparsak yapalım

aslında herzaman tarafsısız .

Bakınız 111 binlerden çöküş bekliyorum dedim ama yine 111 binlerden

gelen long sinyalle long olduk 114 binde flat olduk .

Herkesi de uyardık 111.175 üstünde short kalmayın dedik . Eğer taraflı

olsaydık perişan olurduk .
    Y E S , WE CAN !!!

22. The Following 14 Users Say Thank You to gnome For This Useful Post:

Yer
    İSTANBUL
    Teşekkür Teşekkür 
    11.933
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    69.395
    Toplam Teşekkür

Aslında bir hata yaptım , hem de hiç yapmadığım bir hata .

Normalde ana hesapların takip ettiği yöntemler hala sat vermedi ,

bunu da devamlı burada yazmaktayız .

Dolayısıyla ana hesapların şu anda hala long da kalmış olmaları gerekirdi.

111 binlerde nihai tepe oluşacağını ve o bölgede çok fazla çalkantı

oluşacağını , ayrıca da makinanın 110 binlerde shorta geçeceğini

düşünerek biraz da bunu yaptık . Aslında makina shorta geçti

ama onu ana hesaplar ile değil daha az kontrat ile oyun hesabı ile

takip etmek zorunda kaldık .

Tek tesellimiz long ları 101-103 bin aralığında açmış olmak ve bir hayli

puan almış olmaktır . Niye derseniz çok büyük bir ihtimalle yukarı gideceğini

tahmin ediyorduk . şimdi diyebilirsiniz ki insanlara 106 bin üzerinde

long önerdiniz . Doğrudur 106 bin üzerinde önerdik , ama en garanti yerde

önerdik ve niye öyle söylediğimiz sanırım gayet iyi anlaşılmıştır .
    Y E S , WE CAN !!!

24. The Following 16 Users Say Thank You to gnome For This Useful Post:

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Yer imleri

Yer imleri