Hisse senedinde sermayeniz varsa ve adam akıllı dönem ve hisselerde yatırım diyelim biz buna işlem yaparsanız kaybetme lüksünüz uzun vadede yoktur. Kazandığınız oran ise yıllık faize göre zamanı geldiğinde fazlası olacaktır.
Fakat kaldıraçlı piyasalarda işler böyle yürümez işte. Özellikle parite ve emtialarda bilmiyorum burada ilgilenen var mı? hiç bu şekilde olmaz.
Kazanç ve kayıp büyük olur ve çok kısa zamanda olur. Kişiyi sarhoş edercesine devam eder. Bunu kontrol edebilen kazanır. (bakın zarar etmeyen demiyorum ki böyle biri olamaz)
Vob bunun biraz yavaşlatılmış şeklidir. Spotuna yakın işlem saatleriyle sığ bir piyasa olmasıyla her zaman yatırımcıyı tuzağa çekmesi çok kolaydır. Yeri gelince palanın alt-üst limitlerini bu işle uğraşanlar çok iyi bilir.
Kısaca bilmek ayrıdır,analiz ayrıdır,trade ayrıdır. ASIL OLAN PARA KAZANMAK VE SÜREKLİ OLABİLMEKTİR. Kimler,ne ünlüler ne portföyler geldi geçti buralardan. Hep sahada olmak ayrı bir sanattır. İhtiyaç olunan parayla bu oyunda yer almak yada ihtiyaç olunan parayı burda kazanmaya çalışmak zaten en baştaki kuralı bozar. Sabır,sabır AV uygun zaman ve konumda yapılır.
Önümüzdeki günlerde bunu çok net şekilde yaşayacağız. Ama şunu unutmayın burada ki kitleye bakarak işte pala yedirmez şu şöyle kısa şu kadar uzun var takas tukas şöyle ile gitmiyor bu işler. Pala sadece kendine bakar planı tamamsa başka oyuna gerek kalmamıştır gerisi zaten dinamik olarak gelecektir.
Bu arada plan tamamlanırken neler gördüm neler sadece araya atılan 300-500 bin gibi rakamı panikletip pozisyon bozdurmaya iten hareketler. LAKİN SONUÇ DEĞİŞMEZ plandan sapma çok az olur ve gerçekte sadece bu planı bilenler yada yapanlar en çok kazanır. Aradakiler talihli olarak kalır.
İyi geceler.
Yer imleri