Yok tabi ki,lakin site paralı olduğu zaman bizim türk halkının tipik özelliği BU NE LAN NE PARASI deniyor.
Sizi kaç kişi tanır ki. Ben bile yıllardır bu piyasadayım bir çok kişiyi gördüm çoğu geç zaman oldu ve patladı. Forum neymiş yazmak aman dedim sonra tesadüf eseri sizin topik ve malum bu zaman.
Yazdıklarınız inanın çok ama çok değerli. Eğer gerçekten ciddi olarak değerlendirmek ve değerli olarak devam etmek isterseniz size her konuda yardımcı olmak isterim. Yeter ki siz bu şekilde yazın. Tamam neleri göze almamız gerektiğini ben iyi biliyorum ama RİSK YOKSA KAZANÇ YOK.![]()
Sn. kubilay teşekkür ediyorsunuz sağ olun var olunda siz neden hiç yazmıyorsunuz. Arada yorum yapıyordunuz. Acaba ben mi seyrek baktığım için göremez oldum.
Sayın gnome size bir rakam sormak istiyorum. Önemi,değeri yada seviyesi olarak değil lakin sizin sisteminizde yer alıp almadığına dair benim için önemli bir rakam.
101050. rakamı sizde var mı yok mu. Yani önemli bir seviye olarak ve şuan ki verilerle.Yalnız bana grafik falan yollamayın sadece var mı yok mu? Tek istediğim bu tabi sizce mahsuru yoksa.
Aktif gösterge faizin haftalık grafiği .
2001 tepesinden beri alçak sürünmeye devam eden faiz rakamı
adeta muhteşem bir dönüş hazırlığı içerisinde .
Aşağı eğimli oluşan takoz maalesef gelecek kötü günlerin
habercisidir .
Ama unutmayınız grafik haftalıktır , hareketler bugünden
yarına olmayacaktır .
Aşağı eğimli oluşan takozda hedef aslında takozun başlangıç
noktasıdır .
Yani 2001 kriz rakamları , 26 şubat 2001 % 276 faizler
bu teknik olarak mümkün , ama realite olarak ütopik gibi
dursada evlerden uzak olsun diyelim .
Ankara'da milletin parası ile geçinip bir de utanmadan millete
efendilik taslayanlar bir anayasa yapmayı beceremediler .
çünkü bu istenmemekte , daha önce dediğimiz gibi onların da
efendileri var . O yapın derse yaparlar (kuklacıyı hatırlayınız)
istermisiniz 2001 benzeri yeni bir anayasa krizi patlatsınlar
şöyle ortaya karışık . Ne gülerim ama ; takozun başlangıcı
anayasa krizi ile , takozun bitişi anayasa krizi ile . . .
Konu gnome tarafından (25.04.14 Saat 18:27 ) değiştirilmiştir.
Y E S , WE CAN !!!
Akp iktidara faizdeki o takozun tepesinde aşağıya iniş
başladığında getirilmişti .
Gidişide büyük bir ihtimalle o takozun dibinden yukarıya
çıkışın başlangıcında olacaktır .
Bu dünya böyledir dönme dolap gibi .
Her inişin bir çıkışı olacağı gibi ( faiz rakamı )
her çıkışın da bir inişi olacaktır ( iktidar ) .
BİZİM KİMSE İLE BİR ALIP VEREMEDİĞİMİZ OLAMAZ . BİZ HERZAMAN SİYASET ÜSTÜYÜZ .
SADECE OLACAKLARI YAZMAKTAYIZ .
Y E S , WE CAN !!!
Yok daha zamanı var. Eski çekilen kredilerin tahsili halen yapılamadı. Binlerce gerek özel sektör olsun gerek kamu çalışanı tabi ki kamu az fakat icradaki dosyalardan alacaklar tahsil olunamıyor. İcra kanunlarında ki maddeler değişiyor lakin bankalar buna yeni uyandı. .........AŞ lere devredilen dosya sayıları milyonları aştı.
Gerek yapılandırma gerekse son düşük faizlerle kucaklarına çekebilecekleri 3 kuruşluk borsalarıyla milleti kandırabilecekleri dönemler yok artık. Verdikleri 3-5 ile tv de gaz verip yanlız sürüden ayrılanları değil tüm sürüyü bitirdikleri için şimdi türlü oyunlarla 5 e 1 verdikleri parayı tekrar geri alma planları artık yemez.
Yiyen varsa yedirten zaten olmalı. Ha halen yeniyorsa yedirene değil,yiyene hiç değil ama yedirtene biraz ama biraz sitem etmek İSTERDİM.
Takozun alt bandına yapışık durumda faizler .
Düşüşün sonlarında artık .
2012 yılı başlarında 11.50 lerden başlayan düşüş dalgası
bir itki olarak ilerledi (bana göre) .
Lakin (5) daha bitmemiş olabilir . Hafif bir yukarı gidişten sonra
son geri çekilme gelebilir .
Ama takozun üst çizgisi kırılıp da uzun vadeli
yükseliş başladığında ilk hedef 2012 başındaki 11.00 - 11.50
seviyeleri ve daha sonra da 2008 krizinin öncesindeki
25 puan seviyeleri olacaktır .
Y E S , WE CAN !!!
Ben sadece son olarak bir şey söylemek istiyorum. Türkiye'nin haliyle ilgili.
Ya adli bir kurum yasadaki boşluktan dolayı kendi kendini icraya verir ve tahliye isteyebilir mi.
Cevap: Evet,örnekleri İstanbul da olduğu gibi Ankara yeni icra dairelerinin taşındığı bina için de SANIRIM geçerlidir.
İyi geceler.
Sn. Kurt, öncelikle sevgiler hürmetler,
Forumu takip etmeye çalışıyorum, ama iş hayatım biraz temposunu arttırdıgı için (gece mesailerimin sayısı cok fazla) bir de borsadaki olan şey ( piyasa diyemedim nedense) yorum yapılabilirlik sınırını geçip artık şov haline dönüştüğü için (ben de parktaki çocukların oyun oynadıkları misket fiyatlarına tesir edebilirim ama yapmıyorum efendilikten) dolayısı ile şovun da cıvığı çıktığından ve bir de olancasını da Sn. Gnome zaten layığı ile yorumladığından (ki hakaten zor iş), biraz uzağında sadece izleyici olarak durmak durumunda oldum.
1/1000 de olsa bir savaş ihtimali en az iki üç gün taban taban götürmeliydi piyasayı. Bırakın savaşı , en küçük bir ters rüzgara sıfır tolransı olan bir piyasamızın oldugunu dünya alem biliyorken tek bir, en küçük bir aksilikte tarumar olacak bir ekonomimizin oldugu biliniyorken, tüm hayatlar ve sistemler kredi ve borç üzerine kurulmuş herkes faizin virgülden sonraki ikinci basamağını hesaplıyorken, ben ve yakın yaş grubu şimdiki yıllık faizlerin ayda oldugu dönemlerden gelmişken ve normalimiz oyken, bugün yükselebildi piyasa. Aferim. Petrol mu bulduk sattık, teknoloji üssümüyüz, silah tacirimiyiz neyiz bilmiyorum, Şapkadan tavşan fil ne bulursa çıkaranlar mı var napıyorlar bilmiyorum. Pirinci bile dışardan satın alıyorsak sahiden bir ekonomimiz var mı onu hiç bilmiyorum.
Borsamız neden var vatandaş da katılsın şirketlere diyemidir gerçekten bakın bunu da bilmiyorum. Ekonominin bu sanal halini bile senin benim cebimdeki parayla çevirmeye kalkıp bize güvendilerse , ha şimdi o olmaz, reel anlamda son 10 yılda kim zengilediyse o mutlu azınlığa gitmeleri lazım . Mutsuz çoğunlukta birşey kalmadı.
Parktaki çocukların misketleri borsasında ise son durum bence şöyle. Normalde ucuzlaması gerekiyordu. Çocuklarda para kalmamış alamıyorlar normalde. Ama birileri geldi parayı bastırıp alıp duruyorlar, en son 110 kaat bastırırlarken görmüşler 3 kuruşluk misketlere napacaklarsa oturup sahiden oynayacaklarını sanmıyorum da neyse. Cocukların kazık yemek için bile almaya parası yok bu fiyattan. O amcalar bunu bilmiyormudur nedir, neyse bize ne.
Teknik analiz yaptım taze. Günlük imkb30 endeks grafiği ile.
Ama 1990 ların başında olsa oh tamam buldum hedefi derdim de şimdi değil maalesef. Adamlarda para öyle şekilliki grafikte saçları bile gözükecek nerdeyse.
Görmemizi istedikleri mona lisa tablosounu fiyatla grafiğe çiziyor adamlar. Bu durumda görmemizi istedikleri demek şöyle birşey.
Kocaman bir çanak kulp yapmış, en son çat diye hızla kırmış. Çanak yüksekliği kadar olan hedefin yarısına gitmiş durmuş. Yarı yol formasyonu yapıyorsa Daha gider yukarı. Kanala da benzetip ki zaten çanak hedefi de oralarda biryerde üst paralel çizgiye de değebilirdi. Yanlız bu görmemizi istedikleri şey.
Göstermedikleri şeyler hızlı olur. Yayıla yayıla planlata planlata bir iş dönüyorsa bütün planlarını yatırırlar kitlenin. O çocuklar parktan gittimi misketin değeri sıfır bile olur. Hepsini almamak lazımdı, modası düşer. İlgilenen kalmazsa elde patlar.
1980 lerin başında dünyanın 3. büyüğü olan küveyt Souk al-Manakh borsasının krizi gibi birşeye giderse işin ucu artık neremle gülerim bilemem.
http://www.stock-market-crash.net/souk-al-manakh/
Şu satırlarına bayılıyorum;
(1) Despite Kuwait’s tiny population, its market capitalization was the third highest in the world, behind only the United States and Japan. (2) By late 1982, “share prices commonly doubled by the hour and no price was considered too high to pay for a share.”
The Souk’s decline was so instantaneous and dramatic that it couldn’t even be considered a crash, as “there were simply no bids.”
"düşüş öyle ani ve dramatik oldu ki, kriz demek bile zor, hiç alıcı yoktu ki" gibi bir anlamı var
Analiz yapmamalı bence. Gün başlar, açılışın üstünde kalındıkça uzun altına kaçınca kısa gibi bir taktik belki de . Stop koymak bazı abuk sabuk tavan taban olaylarına karşı tedbiren gerekir. Genede 3-4 bin puanlık gacırt gucurt hareketlere karşı bağışık gezilemez ama stopla tedbir alınmalı. Abuk günler bunlar. Yukarı da gidebilir delicesine aşağı da. Bunu biliyoruz hepimiz de işte merak da ediyoruz yanımızda oturan ne düşünüyor diye.
İnsan sosyal bir varlık ya işte ondan oluyor. Yani boşuna yazdım ben
Sevgiler herkese ...
Günaydın,hayırlı sabahlar
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri