31.12.2012 de ala çıkan sp endeksi süreçte bugüne kadar bir kere flate çıkmış asla sata çıkmadan 27.2.2013 de geri ala çıkmıştır.
Pazartesi flate dün ise%0.1 farkla sata çıkmıştır. %0.1 flate %1 ala feri çıkarır.
Nasdaq %1 ile sata çıkmıştır.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
b düşüşe geçtiyse ki sata çıkması belki işaret 13 mayıs b düşüşün bitimine gelebilir. Dikkat ewde göstereceğim üzere b düşüş üçgen olabilir.
b düşüşe geçmediyse 13 mayıs a tepeye gelebilir. Bu senaryo ndx de gösterilmektedir.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Eski grafta okun çıktığı yere dikkat borusal ordayız.
Jelibon.
Üçgen b. sp 30 dak.
Jel.
Bu b üçgen dışında daha sert bir flat olabilir, ya da zigzag olabilir. Ya da alt dalgası a daha da uzayabilir. Dalgayı zaman oluşturacak yapısını önceden kestirmeyiz,b düşüş 13 mayısı bulursa şanslıyız.
Aşağıda nasdaqda hem bu hemde alternatif olarak a bitmedi gösterilecektir.
Burada toplamda iki ihtimal veriliyor, ya 13 ü üçgenden yataydan zigzagdan çıkarak c yukarıya geçecek. Ya da 13 ü direk a tepeye gelecek.
Öküzler ikisine de razı enayular total komada.
jelibon.
Biz bir önceki tradei 17 kas mevsimselde, 31 arada, 1 martta kati long gerisi tırıvırı dedik, 6 ay geçti tek işlem kebap oldu. Son dönemde bunların kaarını al çektik b düşüş gelecek dedik, Şimdi 13 mayısta b düşüşün biteceğine ağırlık veriyoruz ve bu bir üçgen yatay ya da zigzagda olsa 13 mayısta b düşüş biterse c yukarıya geçecek. Ağırlık bu ve bu sp orta vade satıyla istim üzerinde.
Alternatifte ise a hiç bitmedi ve 13 mayısa tepe gidecek bunu ndx de gösterecem.
Jelibon.
ndx60dak.
jel.
Bi de şu vixi mutlak yapmak lazım.
Jel.
Bu hafta içinde ikinci kere 2 standart deviation dışında kapanış.
İlki iki bar önceydi, ilk bb dışı kapanış ardına içte de kapadı ama önceki barı geçmeyerek al vermedi.
Bu 2 inci kapanışta al setupunun ilk maddesi tamam, eğer içte kapayıp barı da geçerse al verir. Setup 3 maddedir bilindiği gibi oluşmazsa kapitilasyon olur. Takipte kalmalı. Setupun ilk maddesi tamam. Bu tip yataylık 13 mayısa sürse de 13 mayısta alsak. Yok vix dierk yakında al verirse de 13 mayıs endeksde tepeye gelir.
Jelibon.
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri