bende altın a aşığım.herbir bokunu öğrenmek isterim.bu üçgenlerde taban ve tavan çizgilerinin kesiştiği gün hareket tersine dönmüş.değerli bir abimin dikkatini çekmiş ve incelemeye aldık.ne tuhaf değil mi?
bende altın a aşığım.herbir bokunu öğrenmek isterim.bu üçgenlerde taban ve tavan çizgilerinin kesiştiği gün hareket tersine dönmüş.değerli bir abimin dikkatini çekmiş ve incelemeye aldık.ne tuhaf değil mi?
Burada son günlerde verdiğim iki şekil a bitti şekline ters iki senaryo gelecem, zaman gösterecek a bitti mi bitmedimi? Ne kadar çabuk belli ederse o kadar avantajlıyız. Aşağıda sata çıksaydı sp son darbeyi alsaydı işaretti, vermedi işareti bu sefer de gitti zirveye noktasal gitti, tam da sınırda geçti geömedi geçmedi yine işaret yok. Zirveyi sert geçmesi ya da sata çıkması işaret.
Unutmayın nasdaq sata çıkması burada defalarca anlatıldı asla sp kadar güvenli olamaz, ikisi satsa güvenlidir, tek başına nasdaq temkin demek ama bu 2009 rallisinin karakteri sp yi orta vade flat ya da sat sınırına getirip son darbeyi vurmadan alda kalmak.
Neden? Otorite (fed) dibe giriyor.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Eğer 9 nisan kapanışının sert üzerine çıkarsa bitmemiş bir a var elde ve iki şekil gelişebilir. Bunun için haftanın kalanı ya da gelecek hafta yükselişler gerekir.
BURADA BURDAN DÜŞMEK YA DA ARTMAK AŞAĞIYA YA DA YUKARIYA İKİŞER SENARYO YAPAR. SERT ARTARSA AŞAĞI SENARYOLAR ÇÖPE GİDER, ARTMAZSA VE DÜŞERSE SP DE SON GÜNLERDE VERDİĞİM b DÜŞÜŞ GÜNDEMDE KALIR.
BİZ b düşüşden zaten bahsettik.
a yukarıdan bahsedecez bugün ve iki ihtimalinden sonra belki bunları da yazınca bize uzaklaşma imkanı verir.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
a bitmedi de (unutmayın gerçek olacaksa 9 nisan kapanışından sert yukarı olmalı 1 hafta içinde) iki senaryo:
1. 3 ün 5 i bitmedi. 1600 de bitecek, mayısta 4 düşüş gelecek, haziranda 1650 görülecek ve a yukarı bitecek. ENAYULAR ARMUTTUR, ZATEN ARMUTLAR.
2. Bu ikinci senaryo papatyayla başarıyla 2013 e devrettiğimiz enayulara aslında müjde. 2012 sonlarında bunları devrettiğimizde piyasa da tepe 2013 sonları 2014 başları gelecek dedik. BU senaryo zamanı geri çeker. 2013 de verilecek elbette bir papatya tepe olur, yükselişler 2014 e sarkmaz.
Bu senaryo da a bitmiştir, şu gördüğümüz düşüşde ise b 335 flat ile bitmiştir, bu haftanın kalanı çok sıkı takip haftasıdır.
Jelibon.
Sp orta vade indikte 1 ila 1.2 arası aldadır.
Nasdaq 0.2 ile sattadır.
Dün kapanışından. BU çok karışık durumlarda bunu çok sık yazıyorum. Gördünüz 3-5 ay hiç yazmadık çünkü hep aldaydı ve rekorlar kırdık.
Jelibon.
Şimdi size 5 graf arka arkaya verecem.
BU 5 grafta a b ne ararsan olacak, bütün iş bu 5 grafta.
Sonra umarım uzaklaşırım.
Jelibon.
İlk graf meşhur 60 dakkalığımız yıllardır gelen hep aynı unutmayın o kadar geriye gitmek için bunu günlükte verebiliyorum, bu sefer buna çizgi çizmiycem eskilerinde çizgi var bunun. Bu graf a nın bittiğini gösteriyor.
Jelibon.
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri