yarın yokluğumda , ...
duygusalı tatmak anlamında,...
sizler analiz yaprsanız akşam gelince okurum,
bol şanslar cümleten
yarın yokluğumda , ...
duygusalı tatmak anlamında,...
sizler analiz yaprsanız akşam gelince okurum,
bol şanslar cümleten
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
sağolun hocam, iyi akşamlar
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
yukarıda grafta mevcut sistem reel time dır,...
ancak sinyal çekmez,...
doğrusu şu birini çeker biri her durumda kalır,..
şimdi daha öncede bunu verdim ve açıkladım,...şu demek bunu verdiğimde artık açıklamıyım,...anlaşışın durum,...
yeşil ok, ilk tepki başlangıcını vermekte,...şu anda da bu al durumunu devam ettirmekte,..ancak bir de kırmızı okla realize almış durumda,..
aslen bu yapı flat demek ve zaten geçen bunu açıkladım,...
şuda olabilir, yani poza gir kar al çık,..ve zaten görmektesiniz ki bir kaç gündür al ve satlar yaşamaktayız,...
işte dün, işte bu gün, bunlardan öncesi,...
bu durum flat durum olduğundan, aynı zamnda yatay piyasa demek, hem kırmızı ok, hem yeşil ok, aynı anda varsa fiyatlarda pozsuz geçireceğiniz bir zaman , yada al sat yap gün içi poz tutma,
piyasanın yönü, yani ikisinden biri durumu ortaya çıkana kadar bu şekilde hareket et,..
eğer radikal bir longörsen,..pozunu tut bırakma,...eğer shortörsen yine radikal bbu durumda stop nokta koy ve pozunu taşı,..
yani multi seçenek ve durumdan vazife çıkarmakla ilgili,..vazifeyi işte bir kısmını yazdık nasıl çıkarırsanız,...
sorun ise genelde ky ayağında,..ama psikolojik elbette,...
ikisinden biri gerçek olduğundan shorta geçme noktasında fiyatların kısmen düşmüş ve gerilemiş olacağından ve çekinme duygusu ve poz alamamak,...
şu an için ise çözüm kırmızı okun başladığı yerden, o bardan iz sürmekten geçmekte,...
çünkü buna göre stop burası olacak,...işte wemasına bakarsınız o barın, veya kapanışını ölçü alırsınız, yada yükseğini, yada düşüğünü, size ve cüzdanıza yine pisikolojinize bağlı,...
başarılar cümleten,...
100675 altı kapanış satışı sertleştirir.
101800 altı 17,15 bar kapanışı olduğunda 4 saatlik sat verdi demiştim. yukarı yükselişler satış fırsatı demiştim. bu gün ben uyguladım ve iyi kazandım.
stop 103200 de 13,15 de veya 17,15 de kaPANIŞ BARI BUNUN üstü olmalı
[IMG][/URL][/IMG]
görüldüğü gibi ,macd satta ama pozitif bölgede. ccı ise sıfıra gelmiş. bundan sonra yukarı gidip 4 saatlik barları pozif kapamaz ise sert satışlar başlamalı.
100675 çok güzel bir rakam,...
ancak son tepkide longun shortu yukarı sürdüğü rakam,...
bu manada bize kritik olan, malum 99825, ....yani longun rakamı olan 99825,..
100675 e göre 99825 daha önemli,...
99825 altında kalış, 90/91 serisini gündeme getirebilir, ancak teknikte şu an için yok,...o nedenle kalışı önem arzeder,...99825 altına kalış,...
şöleki:
![]()
bu stoplar çok önemlidir,...ama bakmasını bilirsek,..
örneğin;
bakın gold için haftalık tradesizdir şu anda ancak günlük bakarsak trade çıkar karşımıza,..
işte mesela bu durum bize macroyu konuşturur, sakalı anlatır,...yorumlatır,...
globu söyler,..içinde bulunulan durumu anlatır v.s,...
zaten anlatıyoruzda, gerçi buradan deyil sumumuz ama bu da mesela teyit etti,..
ama bakın günlükte para kazanılıyor, oysa macro nerde haftalıkta, sakal nerde haftalıkta deyilmi,....
ne dedi almaya devam dedi batıkları,...
başka ne yapacaktı, mecbur alacak,..macro siyaseti var işin, para kimin emrinde,..
zamanı var süresi var,...
bakın mesela,
gold yukarı, dxy aşağı olumlu yani bulish için,..
şöle olsa ki yazdık geçmişte, hani gold regülasyondayken ki bunun anlamı dxy blokajı ve zamn kazanma, halka malolmuş hali, üçkaaddan güvensizlik halinin tradere sunulması kısmen bant üst sınırına gönderme,...
işte bu meyanda ben düşen stokla düşen dxy yi yakalarsam long açarım, zira süreyi yakalamışım, zamn var denmiş, ölemi demişim,..
işte geçmişte buna dedikki, bu denklemi yakalrsam, 90/91 serisinden duble long açarım, bunu için dedim o zamndan,..
işte sırası geldi yineledim,...
şunu unutmayın, macro bir saçmalıktır, hele benimkiler tam bir saçmalık,...
keh, keh,...
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri