11892 sonuçtan 1 ile 12 arası

Konu: Riskli vob trade

Threaded View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Teşekkür Teşekkür 
    2.393
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    358
    Toplam Teşekkür
    45 Yazısı Teşekkür aldı

60 dakika vob30 euro grafik

Üstteki kırmızı çizgi tarihi zirveden geliyor, toplam üç kez fiyatı geri çevirdi. Bu yüzden artık işi bitti aslında geçersiz bir çizgi artık. oraya 4. gelişte o çizgi büyük ihtimalle geçilecek.

Kahverengi kanal çizgileri iki tepe iki dip bul birleştir prensibiyle çizildi. alttaki kırıldığı için alttaki eşit mesafedeki paralel kanal oluşturuldu.

Son 2 haftadaki hareketler omuz baş omuz formasyonudur. Fiyat hızlarının açıları filan gayet güzel oturuyor. Başa gidiş daha dik açılı, sağ omuza gidiş daha düşük açılı. Sağ omuz tepesi soldakine eşit veya daha düşük olsa daha iyi olurdu aslında.

Her halikarda bir boyun çizgisi çizebildiğimiz için kırılmasını ciddiye almak lazım. Boyun çizgisi tekrar yukarı geçilirse tuzak ihtimali vardır. Sağ omuz tepesi de yukarı geçilirse tuzak kesindir ve hedef aşagı doğru degil aynı mesafe yukarı doğru hesaplanabilir.

Aslında omuz baş omuz formasyonu elliottaki 5 dalgayı takip eden 3 dalgalı düzeltme hareketinin tepe bölgesine rastlayan resim yani 3 tepesi sol omuz 4 sonrası 5 dalgası ile baş, a ve b sağ omuz c düşüşü ile de boyun çizgisinin kırılması gibi. O yuzden birbiri içinde bir olay olduğunu düşündüğümden oraya elliot sembollerini de koydum. sanırım bugün c ile tanıştık ve kırılan boyun çizgisi.

hedef tayini elliot ile fibonacci ile de yapılabilir. Klasik teknik analizde baş boyun çizgisi arası mesafe kadar aşagı gidilir derler. O mesafeyi işaretleyip ucuna da halka koydum. Benim tahminim fiyatın o halkaya düşeceği yönünde. Ben hepsi ile baktım 42 euroya dokunacagını düşünüyorum artık. 0,125 aşağısı veya üstü olabilir.

Aşağıdaki mavi kalın çizgiyi zevkine çizdim gözüme hoş gözüküyor diye.
    Kullanmıycam onu. Acemi teknik analizcinin destek çizgisi o. Adam mallamak için çok işe yarar. Orda duracagını herkes düşündüğü için orda fiyatı oyalayabilir, milleti mallar sonra deli gibi daha aşağı süzülebilir. Bu kısmını tecrübeden karaladım eh işte. ( yani oraya kadar inerse daha da iner gibi düşünüyorum)

2. The Following 10 Users Say Thank You to kubilay For This Useful Post:

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yer imleri

Yer imleri