Sayfa 2014/3250 İlkİlk ... 101415141914196420042012201320142015201620242064211425143014 ... SonSon
39000 sonuçtan 24.157 ile 24.168 arası

Konu: VOBjektif Seans Odası

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür
    62.413 Yazısı Teşekkür aldı

saatlikte 98425 direncine karşılık gelen 98200 tepesi 5 lik macör trendde short başladığından bu yana ilk tradeyi oluşturdu, bu dip çalışmalarının başladığına işaret oabilr,...

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

2. 5 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.439
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    3.736
    Toplam Teşekkür
    757 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı indregandi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    işte bu meyanda kalan long kesim çin macroda yazdığımız regülasyon işi,...bunun içinde agresif usd harekatı şart,...

qe3, son buradaydı, mali uçurumla qe3 devre dışına alındı,...merkez bankaları oynadılar ve top artık devletlerde,..

qe3 artık güvensizlik demek, qe2 de öyleydi buna rağmen twiste qe3 dediler,...son ouyundu,...şimdi artık devletler gündemde,...

şu demk sorun artyık merkez bankalarının sınırlarını geçmiştir,...

altın içn ya güvensizlik geri dönecek ki emtiyası rahat nefes alsın,...yada gold boşaltılacakki içindeki usd ve avro global pysaya pompalansın,...

çıkışı gibi düşüşüde zamana yayılacak elbette,...
    hocam benim şöyle bir savım var.borsalar çöker emtia fırlar.dow altın rasyosu en az 2 olana kadar altınımın 1 grmını bıle satmam 2 oldugunda satısa baslamayı ve hatta artık bu işi bırakmayı bile düşünüyorum. martın amstrong diye bir adam var altının 80-99 arası düşüşü 19 yıl ile altının son 1920 den düşüşünede 19 ay diyor benim az ingilizceme göre çıkarımlarım bunlar.caldero daha aşağılar diyor.sizce 1500 ü kırar mı bu sarı öküz?

4. 1 kullanıcı finalwave tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

saatlik stopta 98425 ve 97400 olark dizili idik ve 97400 yukarı kırıldıktan sonra 98425 geçilemiyerek 98200 den dönülmüştü,,...

şu an short stop 97700 de düşüş ise perşembe ve devamında cuma agresif oldu bu short stop 97700 den bir önceki 97400 ün altına inerek yeni düşük seviyeler vermeli,...

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

6. 5 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

Alıntı finalwave Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam benim şöyle bir savım var.borsalar çöker emtia fırlar.dow altın rasyosu en az 2 olana kadar altınımın 1 grmını bıle satmam 2 oldugunda satısa baslamayı ve hatta artık bu işi bırakmayı bile düşünüyorum. martın amstrong diye bir adam var altının 80-99 arası düşüşü 19 yıl ile altının son 1920 den düşüşünede 19 ay diyor benim az ingilizceme göre çıkarımlarım bunlar.caldero daha aşağılar diyor.sizce 1500 ü kırar mı bu sarı öküz?
    şimdi ben açık söylüyorum,...

global süngerlerden benim yorumlarımı biliyorsunuz,...

temelde

1.dayanak varlık, usd
    2.ikame varlık,... gold

dayanak varlık çökerse adres ikame varlık olur,...

öyleyse siz neden altın rasyosunu dxy veya usd dururken içinde piysa defter değerine göre kaldıraç etkisi bulunan ve spekületif şişirilebilen hisse senetlerinin oluşturduğu endexse göre hesaplanan dow dan yana tercih ediyorsunuz,..

durum çok açık,..

dayanak varlık ikame varlık ya biri onun yerini alacak ya diğeri tahtı kaptırmayacak,..

önce burası,...

burayı bir halledelim,...

8. 4 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.439
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    3.736
    Toplam Teşekkür
    757 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı indregandi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdi ben açık söylüyorum,...

global süngerlerden benim yorumlarımı biliyorsunuz,...

temelde

1.dayanak varlık, usd
    2.ikame varlık,... gold

dayanak varlık çökerse adres ikame varlık olur,...

öyleyse siz neden altın rasyosunu dxy veya usd dururken içinde piysa defter değerine göre kaldıraç etkisi bulunan ve spekületif şişirilebilen hisse senetlerinin oluşturduğu endexse göre hesaplanan dow dan yana tercih ediyorsunuz,..

durum çok açık,..

dayanak varlık ikame varlık ya biri onun yerini alacak ya diğeri tahtı kaptırmayacak,..

önce burası,...

burayı bir halledelim,...
    hocam ama tam korele çalışmıyo ikisi bakmışsın beraber düşüyor bakmışsın beraber çıkıyor.korelasyonu bozuyor..örneğin dxy 85 e cıksa gold çok aşırı düşüyor veya 70 e düşse çok aşırı çıkıyor. hocam siz gelecek 3 sene dxy yi kaçlarda bekliyorsunuz?

hocam altın ve gümüşün aylık bolingeri çok güzel sıkışıyor ve parabolde üstte bir atak olacak işareti veriyor gibi duruyor...

10. 1 kullanıcı finalwave tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

burayı hallettikten sonra,...

saydığım 3 pirimle konuyu toparlayalım,...

1.spekülesyon primi,..elde edildimi evet,..
    2.güvensizlik primi, geçen seneye göre golda bu kadar güven duyabiliyormusunuz,..
    3.emtiya olarak prim, buna ise verilmez dedik ta 2011 lerde bu yazılar,..

ve önerimiz bu emtiya ederini bulmaktı hatırla,...buradan alabilirsek eğer,...

peşi sıra yine önce 2. madde ve sonra 1.madde gelecek, yapılacak temel iş bu,..

12. 4 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

Alıntı finalwave Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam ama tam korele çalışmıyo ikisi bakmışsın beraber düşüyor bakmışsın beraber çıkıyor.korelasyonu bozuyor..örneğin dxy 85 e cıksa gold çok aşırı düşüyor veya 70 e düşse çok aşırı çıkıyor. hocam siz gelecek 3 sene dxy yi kaçlarda bekliyorsunuz?

hocam altın ve gümüşün aylık bolingeri çok güzel sıkışıyor ve parabolde üstte bir atak olacak işareti veriyor gibi duruyor...
    dxy bir regülatör araçtır, ve eğer tahtını kaybetmemişse buna eder saptamak anlamsızdır,..

dxy itkidir,...iter,...

düşer borsayı yukarı iter, altını yukarı iter,...gümüşü , petrolü v.s,...dxy ye bu nedenle öngörüde bulunmak hata olur,.. ama bunu yerine örneğin tr deki usd ye öngörüde bulunulabilir,...

zira dxy global çalışırken tr deki usd lokal olabilir,...

dolayıs ile dxy ye eder bulmak yerine goldda eder bulmak daha mantıklı,....veya gmüş veya petrol,...

bir örnek verirsek ben 80702 dediğimden bu yana,..ki 04.05.2011 miş ilk verdiği yer, nerede ise iki sene olmuş,...

siz ise 3 seneden bahsediyorsunuz,...

demekki o tarihte ben 3 sene yükselecek desem hapı yutardım,...

yani bu regülatör bir aralıkta global ekonomiyi çeviriyor,...

bunu yaparken ise sadece arzını ayarlıyor,...diyorlar ya tvlerde uzmanlara soryorlar bloombergde bu basılan dolarlar nerde diye,...

buradan işte sünger teorisine geçiyoruz,...bir emen var,...basılanı emiyor, tr nin 108950 de işi ne, yol kenarına dikilen laleler nedeniylemi,...

14. 4 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

o nedenle ben bir regülasyon aracına tahmin yapmam,...sadece regülasyondan çıkp çıkmadığını gözlemeye çalışırım,...

16. 4 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

işte burada dxy nin sıkıştığında nelere başvuracağını atahmin etmek gerekli,...bu savaş ve yıkımdır,...çünkü emrinde ordu vardır,...

yıkımın yapım olduğunda üstelik dünya hem fikirdir,..yetrki bu savaş büyükler olarak kendi kapılarından uzak dursun,...

18. 4 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

öyleyse böyle bir olasılığı tahmin edebilirsek usd veya dxy anlamında bir tahminimiz olabilir,...

örneğin 2000 yılında dxy deki artışı 2003 te ki 2.körfez harekatı ile tahmin edebilirdik,..bundan öncede 1.körfez harekatı esnasında abd kuvvetlerinin bağdadata 50km kala tası tarağı toplayıp kuveyte çekilmesinin nedeninide iyice analiz edip üstüne de bu abnaliz sonrası 10 sene daha düşüncemizi koruyarak beklemeliydik,...

20. 4 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

2000 ylında ben borsaya la ilgileneli daha 3 sene olmuştu,...ama şimdi afganistanın rus tarafından neden işgal edildiğine , berlin duvarının neden yıkıldığına,...paritenin neden icat olduğuna, saddam neden 2 tur çekildiğine kadar gidebiliyorum,...

saddamla bir devir orada kapandı,...periyod total 20 sene,..

ama oradaki genel istikamet s.arabia, 1970 ve ırak 1990 olarak,...

ikiside dayanak varlığın sıkışmasından kaynaklı,...öncesinde ise camp david ile başlayan bir süreç,...

22. 4 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

şimdi işte arap rüzgarı ile başlayan yeni dönem ve afrika olayı,...saddamla perde kapandı,...yukarısı iranla kapanacak duruyor,...hedef iran durcak ama tr etkilenecek,..

24. 3 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yer imleri