yine burada bu defa çok pis şekilde hem 97950 hemde 98425,...
yine burada bu defa çok pis şekilde hem 97950 hemde 98425,...
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
yine burada da kırmızı papyona yakalanmış,..
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
yine buradada,..üstelik burada 98425 üstüne kalışa tepki başlangıcı yorumuda var
yine buradada aynı şekilde ve yine tepki başlangıcı yorumu var,...
güzel rakam,...
98425,...
yani tepki bu geçilmeden başlamaz,...kuvvetlenmez,...
günlükte sıkıntı yok,..skıntı için bayağı bir düşmeli,...sııkntı yorumlarını diğer analizlerde(pro, range ve stop analizlerinde) paylaştık uzuncadır,...
ancak saatlikte sorun var saatlik olan o grafta tepki papyon göbeği oluşana kadar max papyon boyu kadar çıkabilir,...
şu anda günlükte balık durumundayız,...fiyatlar ilerleme yapmalı,...yani düşmeli çıkmalı yol almalı,.....bu haliyle düşşse dahi sert düşer sert geri gelir,...
bunu zaten 81175 proceksiyon yorumlarında dile getirdik, şöle idi, 81175 vakitsiz ve süpriz bir düşüş olacağından long nedenidir, çünkü denge çalışır ...anacak ilerleyen yapıda fiyatlar max görmüşse bu defa, örnek bahsettiğimz 12xxxx li seviyeler bu defa dip yapar 81175,...
işte papyon buna habersiz ve normal durumunda, ...ama şu anda böyle bir şey olursa diyelim bu düşüş buna başlangıçsa hepimiz adına yönetmesi zaten çok zor olur,...piyasa kalmaz,...
o nedenle py yol almalı ve zamanı yemeli,...
dolayısı ile stop verdiğimiz seviyeler daha akla yatkın,...zira bu seviyelerden tepişler yeni zirve görülmese dahi zanmanı yiyecek ve optimumum kııma zemin hazırlayacak,...
kısaca zaman ilerlemeli,....
o nedenle şu anda bunun saatliği ölçü alınabilir,...ve orada bir kırılma olmuş ve papyon yapmış,...
ama saatlikte günlük hazırlanana kadar bu kırılmalar bir kaç tekrar yapar,.....
dolayısı ile balık devam edersek,..
yeşil yuvarlaklar muhtemel range yeri,...
2012 31 aralıkta bunu ve düşüncemizi paylaştık o dönemde,...balıkta, balığın yüzebilmesi için bir kyruk ve kuyruğun gövdeye başaladığı ince nazik yerinde bir range yapı kurulmalıydı,...
o range yapı beklentimiz gecikerekte olsa geldi,...gecikme nedeni yine malum 102250 üstünde 108950 ye yapılan sahte yükselişti, grafta gördüğünüz üzere kuyruk gövde bağlantısı yine aslen 102250 ye denk geliyor,...ama kar al yükselişi nedeniyle bu hem zamnda gecikti(18 gün), hemde bu yükseliş aslen boğayı yukarı taşıyarak dibi bir nebze olsun sigortaladı,...
yani stop sistemde bu nedenel 88xxx ve 91xxx arası öngörüyoruz, oysa bunu yerine 81xxx lerden bahsedebilirdik,..yani iki kuşlu denklem, hem kar almış hem yükseğe giderek dip tehlikeyi daha yukarıda karşılamak göğüslemek istemiş,...
oysa benim dediğimi yapıp 95 lerden 81 lese idiler bunlar sorun olmayacaktı, ama adam atlantikten yola çıkmış bir kere,..e para kazanması için olmazın olmazına gidecek,...işte 108950 bu şekilde,...
bakın kaç yerden doğrulama, ve buradan sisteme geçersek sistem daha öncede bahsettiğimiz üzere şunu yapmıştı,...
evet sistem, tranj okta sat sinyalini günlükte verip sonrasında tepe olarak algıladığı yere pembe oka kadar gün başına iki bar geriye kaydı ve 102250 yi buldu,...
işte orada biz duvar analizleri yaparken, duvardan hemen uyanduk ve sahte tepe analizine geçtik, 102250 ile 108950 nin mana ve önemlerinden bahsettik,...
zira 102250 den 108950 ye giderkem APS ve APSD agresifliğini bir şekilde izah etmek gerekir ki bu nun analizin globalde py ölüyor şeklinde yaptık yani sonlanma, ama bu hissi bir analizdi, sistemle ne oldu belgesel oldu, belgelendi,..
sistem aslında gerçek bir sistemdi ve gerçeği arıyordu 102250 de buldu,...ve 16 gündür bu 102250 de sabit duruyor,...
bu sistemi çöp yapmadım çünkü, ilk satı tam yerinden üretti,...ve düşüş devam ettikçede sata devam etti sadece satta geriye kaydı,..
ve 102250 yi sabitledi,...
nortlarım ve yorumlarım da artık kendine yer buldu,...
ne dğişir,...
şu şimdi gidip 108950 ye fibon koymanın ne önemi var, tep deyilki,...
şu,...şimdi 108950 geçilirse şayet önceki gün yazdım bu defa gerçek tepe 108950 olacak çıkılan sahte olacak 12xxxxx ler yani,...bu analiz şimdiden cepte,...
şimdi bu sistemi gözden kaçırsa idik sat verdiği zamnda,...tranj okta,...bu haline baksa idik veya bu halinde görmüş olsa idik,...penbe ok,...
şunu düşünecektik, ....
ya ben 102250 den 108950 ye kadar full girsem nasıl dayanabilirim, sistem tamam bilmişte orasıda 6500 puvan yakar benim canımı,...
aynen bu, gir ondan sonra periyodlarla oyna,..oysa gördük ve tesbit ettik,...
bu halini sevdik,...
dolaysı ile
en temelde gerçek şu,
bir kere ben nekadar sahte desemde 108950 bir tepe bunu gördüm ama sislerle paylaşmadım, burada sadece şimdi üstünden geçtim,...
bu bir iş takvimi tepesi,...bu yeni deyim iş takvimi,...geçen new olarak duyurmuştum,...
ancak bu tepeyi örneğin az önce yukarıda da değindiğim üzere 12xxxx ler geçsek dahi tepeleği bu defa yine yuakrıda değindiğim üzere ortadan kalmaz tersine 102250 den tepeliği kendi üstüne alır,...
yukasısı böyleyken aşağıda iki yol var,...102250 geçilip kalınmadıkça bu böyle,...
ya pro 81175 ya stop,...
daha açık ifade ile pro 81175 dahi olsa stopları yakarak gidecek,...
şu demek bir devam eden düşüşte verdiğim stop rakamlardan kurtuluş yok,...stop yaka yaka gidecek,...
bu işte sentez,...
üç yere bağladık,..
1.çıkış için,
2.düşüş için pro ya,
3.düşüş için stoba,...
sentez de ise yuakrıları için hem sahteleri deşifre ettik, hemde pro çalışssa dahi stop esastan kaçılamayacağının analizin yaptık,...
bunlar yenilir yutulur analizler deyildir,...dez avantajı zaman yayılması dır, dolayısı ile bir süre sonra unutulacaktır,...
benim analizlerim hep böyledir, unutulur ama çalışır,....
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri